SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kartal’da Engellilere Engel Yok

Yayınlanma:
ABONE OL

Akülü şarj dolum istasyonları ile engellilere Kartal’da engel yok

Kartal’da akülü araç kullanan engellilerin yolda kalma korkusu sona erdi. Kartal’da engelliler, artık ilçenin altı noktasına konulan Engelli Araç Şarj İstasyonu’nda araçlarını şarj ederek yollarına devam edebiliyorlar.
Kartal’da yaşayan engelliler önceleri evlerinden çıktıklarında istedikleri yere gitmeye çekindiklerini belirterek, “Artık içimiz rahat ve şarjımız biter korkusu yaşamadan yola çıkıyoruz. Araçlarımızın aküsünün biteceği endişesini üzerimizden attık. Çok mutluyuz. Belediye Başkanımız Altınok Öz’e çok teşekkür ediyoruz.” diyerek duygularını dile getirdiler.

Kartal Belediyesi engelli ve engelli yakınlarının yaşamlarını kolaylaştırıcı projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün “Kartal’e engel yok” diyerek ilçede faaliyete soktuğu hizmetler her geçen gün bir yenisi eklenerek devam ediyor. Kartal’da Türkiye’ye örnek olabilecek birçok hizmeti hayata geçiren Kartal Belediyesi, Kartal’ın merkezinde 2 yıl önce hizmete soktuğu Engelli Araç Şarj Dolum İstasyonu’nun ardından ilçenin 5 farklı noktasına da bu istasyonlardan koyarak istasyon sayısını altıya çıkarttı.

Engellilerin evlerinde dört duvar arasında yaşamak zorunda kalmaması için birbirinden önemli projeleri hayata geçiren Kartal Belediyesi, engellilerin akülü araçlarını şarj edebilmesi için istasyon sayısını altıya çıkararak engellilerin hizmetine sundu. Kartal’ın merkezinde bulunan istasyonun ardından Kartal Belediyesi hizmet binası, Dr. Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi önü, Soğanlık Kültür Merkezi önü, Topselvi Mahallesi, Hürriyet Mahallesi Kültür Merkezi yanına akülü şarj istasyonları yerleştirilirken 1 adet istasyonda Nevşehir Kapadokya’ya kuruldu. Bu istasyonlar sayesinde engelli ilçe sakinlerinin yaşamına büyük kolaylık sağlanmış oldu.

Akülü şarj dolum istasyonları engellilerin hizmetinde

Engelli hemşerilerinin yoldayken araçlarının aküsünün tükeneceği korkusu yaşadıklarını hatırlatan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz , “Araç, aküsünün bitmesi ile engelli kardeşlerimiz hareket yeteneğini kaybediyor. İstasyonlarımız konulmadan önce yolda kalan vatandaşlarımız belediyemizi arıyor ve engellilere uygun aracımızla kendilerini kaldıkları yerden alıp evlerine ulaştırıyorduk. Şimdi bu istasyonlar sayesinde yolda kalma sorunları ortadan kalkacak. Engelli vatandaşlarımız, aracının aküsü azaldığı zaman istasyonlarımıza gelerek aküsünü hızlı şarj sistemi ile kısa sürede doldurarak yoluna devam ediyor ve aynı anda iki araç şarj edebiliyor.” diye konuştu. Hizmetlerinde engellilere her zaman öncelik tanıdıklarını ifade eden Başkan Altınok Öz, 2009 yılında göreve geldiğimizden itibaren maddi durumu iyi olmayan engellilere akülü araba ve tekerlekli sandalye verdiklerini ve her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olmaya çalıştıklarını söyledi.
Evimizden ayrılmaya çekiniyorduk

İstasyonda araçlarını şarj eden Kartallı engelli vatandaşlar Kartal Belediyesi’nin kendilerinin hayatını kolaylaştırmak amacıyla çok güzel projeleri hayata geçirdiğini belirttiler. Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Sedat Ertekin şarj dolum istasyonlarını yerinde inceleyerek istasyondan yararlanan engelli vatandaşlarla sohbet etti. Hayatlarını tekerlekli sandalyede geçirdiğini ifade eden Fatoş Ayyıldız, istasyoların hizmete başlamasıyla ilgili memnuniyetini belirterek ”Aracımız bizim elimiz kolumuz. Çünkü her yere onunla gidiyoruz. Bu yüzden aracımızın şarjının olması çok önemli. Önceleri akünün tükeneceği endişesiyle evimizin önünden uzaklaşmaya çekiniyorduk. Şimdi içimiz çok rahat. Alışverişe, çeşitli etkinliklere ve ziyaretlere gönül rahatlığıyla gidebiliyoruz. Bize bu kolaylıkları sağlayan Başkanımız Altınok Öz’e çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Haydar Karcı da istasyonların hizmete girmesiyle rahatladıklarını belirterek, “Birkaç kez aracımın aküsü bitince sıkıntı yaşadım. Yine sağ olsun Kartal Belediyesi’ni aradığımda bizler için hizmete sokulan engeli aracı minibüsü beni gelip yoldan aldı ve evime götürdü. Ama şimdi bu istasyonlar sayesinde yolda kalma korkumuz kalmadı. Bizlere bu hizmeti sunan başta Belediye Başkanımız ve ekibine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Süleyman Karaman ise “Evimden başka bir yere ulaşmak için saatlerce uğraştığımı hatırlıyorum. Kısa mesafede gidebileceğim bir yere saatler sonra zorlukla ulaşabilmiştim. İstasyon hayatımızı daha da kolaylaştırdı. Başkanımız Altınok Öz’e teşekkür ediyorum.” dedi. Zafer Aydın ve Gülay Kaya’da “Başkanımız bizler için Kartal’da birçok projeye imza attı. En son da bizler için çok önemli olan şarj dolum istasyonlarını hizmete soktu. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır, şükranlarımızı sunuyoruz.”
dediler.

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]