SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Spor Yapmanın 5 Yolu

Yayınlanma:
ABONE OL

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri’nin “İyi Yaşa” Programı kapsamında bilgilendirmelerde bulunan Klinik Pilates Eğitmeni Ayça Kaşıkçı spor yapmayı erteleyenler için pratik önerilerde bulundu. Kaşıkçı “Spora başlamak için gelmeyecek olan doğru zamanı beklemeyin, hedefinizi belirleyin ve hemen başlayın” dedi.

Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri’nin İyi Yaşa Programı kapsamında önerilerde bulunan Klinik Pilates Eğitmeni Ayça Kaşıkçı, beden ve zihin sağlığında tartışılmaz bir role sahip olan sporla barışmak için öncelikle spora olan bakış açısının değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Sporu bir zorunluluk olarak görmekten vazgeçmekle başlanılması gerektiğini belirten Kaşıkçı, “Sporu, hayatınızın içine yayarak, sadece kendiniz için yaptığınız bir ritüel haline getirdiğinizde, zaten hayatınızın vazgeçilmezi olacaktır ” diyerek sporla barışmanın yollarını sıraladı.

1. Olmayan Doğru Zamanı Beklemeyin

Spora başlamayı geciktiren en önemli engellerden biri doğru zamanı beklemektir. Spora başlamak için zinde olmayı beklemeyin, çünkü zinde olmanın en önemli yolu hareket etmektir. Harekete geçmek için ise en doğru zaman içinde bulunduğunuz andır. “Bu saatten sonra artık çok geç” gibi sözler ancak sporun size getireceği konforları geciktirir. İş yorgunluğunun ardından spor yapmayı büyük bir külfet olarak görebilirsiniz, oysaki yarım saatlik orta şiddetteki yürüyüşün ya da çeşitli bedensel egzersizlerin size kendinizi tekrardan kazandıracağını unutmayın.

2. Hedefinizi Belirleyin

“Günde yarım saat hareket ederek inceleceğime ya da zayıflayacağıma inanmıyorum” gibi olumsuz düşünceleri bir kenara bırakın. Eğer hedefiniz kilo vermekse bunun en sağlıklı yollarından birinin sporla birlikte bir beslenme uzmanıyla çalışmak olduğunu unutmayın. Hedefinizi belirleyin ve motivasyonunuzu yüksek tutmaya çalışın. Bu süreçte ailenizin ve sosyal çevrenizin desteğini isteyin.

3. Sevdiğiniz Spor Alanını Keşfedin

Zevkle yapacağınız spor alanını keşfetmeye yoğunlaşın. Orta tempoda bir yürüyüş, yüzme, pilates ya da dans etmek olabilir. Böylece spor için ayıracağınız vakti daha keyifli hale getirebilirsiniz.

4. Zevkle Giyebileceğiniz Spor Giysileri Alın

Spor yapmaya karşı motivasyonunuz artırmak için sevdiğiniz renklerde ve dokularda spor giysileri satın alın. Böylece spor için ayırdığınız vakti daha özel hissedebilirsiniz.

5. Bedeninize Zaman Tanıyın

Başlangıçta kendinize sadece bir hafta verin. Bu bir haftanın 5 gününde yapmış olduğunuz egzersizlerin size neler kazandırdığını gözlemleyin. İkinci haftada, vücudunuzdaki değişimi hissetmeye başlayacaksınız. Yakaladığınız bu pozitif değişimle üçüncü haftanın sonunda sporun hayat akışınız içerisine yer aldığını göreceksiniz.

İlgili Haberler

Sağlık
28 Mart 2024
Türk Kahvesi zayıflatır mı?

Türk kahvesi zayıflamaya yardımcı olur mu? Türk kahvesinin kilo vermekle ilişkisi haberimizde… Türk kahvesi, özellikle sabah rutinlerinin vazgeçilmez bir parçası olarak pek çok kişi tarafından tüketilir. Metabolizma üzerinde uyarıcı etkileri olan kafein içerdiği için, Türk kahvesinin kilo verme süreçlerinde bazı yardımcı etkileri olabilir. Ancak, Türk kahvesinin tek başına anlamlı bir zayıflama etkisi sağladığına dair bilimsel […]

Spor
28 Mart 2024
28 Mart bugünkü maçlar! Bu akşam kimin maçı var?

28 Mart bugünkü maçlar belli oldu. Hem Türkiye’de hem de Dünya liglerinde oynanacak karşılaşmalar açıklandı. Peki 28 Mart Bugün hangi maçlar var? Futbolseverlerin sabırsızlıkla beklediği gün geldi çattı. 28 Mart Perşembe günü, yerli ve yabancı liglerden bir dizi futbol maçı ekranlara taşınacak. Kıyasıya mücadeleler, futbol tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatacak. 28 MART BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]