SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

ASİAD’da görev değişimi..

Yayınlanma:
ABONE OL

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ASİAD) 14’üncü Olağan Genel Kurulu’nda Barış Aydın, Başkanlık görevini Eda Ersoy’a devretti.

 

Barış Aydın: “ Genç arkadaşlarımın bayrağı daha da ileri götüreceğini biliyor, ülkemiz için diğer STK’larla kol kola önemli hizmetler vereceklerini düşünüyorum.”

 

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ASİAD) iki dönem Başkanlığını yapan Barış Aydın, bu görevi Eda Ersoy’a devretti.

 

ASİAD’ın 14’üncü Olağan Genel Kurulu, ASİAD Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. Genel kurula; Başkan Barış Aydın ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Genel kurul kapsamında yapılan seçimlerde daha önce başkanlığı devredeceğini açıklayan Barış Aydın aday olmazken, halen Genel Sekreter olarak görev yapan Eda Ersoy, tek aday olarak seçime girdi. Eda Ersoy Başkanlığında seçilen yeni yönetim kurulu, kendi arasında görev dağılımı yapacak.

 

Barış Aydın: “Genç arkadaşlar sinerji oluşturacak, bayrağı daha yukarılara taşıyacak”

ASİAD Başkanlığı yanı sıra daha önce iki dönem TÜGİAD Ankara Şube başkanlığı da yapan Barış Aydın, görevi sürdürmesi konusunda yoğun istekle karşılaştı. Genel kurulda yaptığı konuşmada, “genç arkadaşlarına yol açmak için” aday olmadığını ifade ederken, bunun bir bayrak yarışı olduğunu vurguladı ve şöyle konuştu:

 

“Gerek Tügiad Ankara Başkanlığı yaptığım dönem, gerekse ASİAD Başkanlığı dönemim sonrasında arkadaşlarım teveccüh gösterdi ve devam etmemi istedi. Ancak genç arkadaşlarımın sinerji oluşturarak devraldıkları bayrağı daha da ileri götüreceklerine inancım tam. 15-16 yıldır sivil toplum kuruluşlarında aktif görev almış, yetkili organlarında çalışmış bir kardeşiniz olarak yenilikçi ruhun sizlerle devam edeceğini bilmenin gönül rahatlığını yaşıyorum. Her zaman yanınızda ve sizlerle olacağım. Görev alan arkadaşlarımın şehrimize, ülkemize çok faydalı çalışmalar yapacağını biliyor ve hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

 

Kurucu Başkan Veli Sarıtoprak önderliğinde, kurulduğu 1989 yılından bu yana ASİAD’ın başarılı çalışmalar yaptığını anlatan Aydın, Ankara’da faaliyet gösteren işadamlarınca ilk sırada tercih edilen bir sivil toplum örgütü olduğunu vurguladı. Aydın, bölgesel ve ulusal anlamda temsil yeteneği kabul edilmiş ASİAD’ın, sahip olduğu işbirliği ve iletişim ağı sayesinde düşünce ve hareket birliği oluşturmuş, gündeme yön vermede söz sahibi bir kuruluş olduğuna işaret etti. Aydın, sahip olduğu etkin temsil gücü ile ülke sorunlarına çözüm üreten ASİAD’ın, bundan sonra da gündem hakkında kamuoyunu bilgilendirmeye, sürdürülebilir kalkınma için yönetim kademesindeki karar vericilerin stratejilerini etkilemeye etkin biçimde devam edeceğini, bunun yanında sosyal sorumlulukta da aktif olacağını kaydetti.

 

ASİAD’ın 26 yıllık tarihi boyunca sadece Başkentli sanayici ve işadamlarına hizmet vermekle sınırlı kalmadığını, yurt genelindeki diğer derneklere de yol gösterici olduğunu kaydeden Aydın, şunları söyledi:

 

“ASİAD, bünyesinde birbirinden farklı mesleki ve bireysel farklılıklar taşıyan çok kıymetli bireyler barındırıyor. Bu, ASİAD’ın zenginliği… Bu zenginliği, birbirini destekleyen hamleler yanında yerel ve genel yöneticiler, diğer sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, iş dünyası, kanaat önderleri ile el birliği içinde önemli projeler için değerlendirecek; vatana millete hizmet noktasında önemli katkılar sunacaktır.”

 

Barış Aydın Onursal Başkan

ASİAD Başkanlığı’na seçilen Eda Ersoy da konuşmasında, daha önce görev yapan Başkan ve yönetim kurulu üyelerine ülke ekonomisi ve iş dünyasına katkılarından dolayı teşekkür ederken, yeni dönemde ASİAD vizyon ve misyonu doğrultusunda bayrağı daha yükseklere dikmek için tüm güçleri ile çalışacaklarını söyledi. Ersoy, “ Asiad’ın 14. Dönem Yönetim Kurulu tarafından verilen bu görevi yeni yönetim kurulu üyeleri ile birlikte en iyi şekilde yerine getirmek için büyük çaba sarfedeceğiz. Değerli Başkanımız Barış Aydın, uzun yıllar pasif halde varlık gösteren ASİAD’ı çok önemli bir yere taşımıştır. Onun önderliğinde yapılan çalışmalar sayesinde gündemi belirleyen, söz sahibi olan ASİAD, Ankara ve Türkiye’nin kalkınması için önemli çalışmalara imza atmıştır. Gerek projelerimiz, gerekse başkanımızın da çok önem verdiği sosyal sorumluluk konularında daha da aktif olacak, onun açtığı yolda bayrağı daha da yukarılara çıkaracağız. Ayrıca ASİAD’ın ilk kadın başkanı olarak bu sorumluluğu daha fazla hissediyor, yönetim kurulu ve tüm üyelerimizle önemli hizmetler yapacağımızın sözünü veriyorum.”

 

Barış Aydın İsmi Bir Markadır

Eda Ersoy; konuşmasının ardından, Asiad’ı kendi ismi gibi önemli bir marka haline getiren, Barış Aydın’ı onursal başkan olarak görmek istediklerini ifade eden yeni başkan Eda Ersoy, Aydın’dan her zaman yanlarında olacağı sözünü aldı.

 

Eda Ersoy Kimdir:

2002 yili Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarim ve Mimarlik Fakültesi mezunu Eda Ersoy, Ersoy Însaat ve kurucusu oldugu, mimari proje ve musavirlik hizmeti veren YYK Mimarlik firmalarinin sahibidir. Ulusal ve uluslararasi bircok onemli projeye imza atan Ersoy , 1976 Ankara dogumludur. 1989 yilinda kurulan Asiad’in en genc ve ilk kadin baskani olmustur.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]