SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç Almanya’da

Yayınlanma:
ABONE OL

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç Almanya’da
Kılıç, Hamburg Eyalet Başbakanı’nı Türkiye’ye davet etti.
İstanbul Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, her yıl geleneksel düzenlenen Almanya’nın Hamburg eyaletinde “Altonale Kültür Festivali” kapsamında Hamburg eyaleti Başbakanı Olaf Scholz ve Altona İlçe Belediye Başkanı Liane Melzer ile bir araya geldi.
Sosyal Demokrat Partili ( SPD) Hamburg eyalet Başbakanı Scholz ile Belediye Sarayındaki makamında biraraya gelen Kılıç, Scholz’u Ekim ayında belediyecilik alanında İstanbul’da gerçekleştirilecek uluslararası konferansa davet etti.
Basına kapalı gerçekleşen ziyarette Türkiye-Avrupa Birliği ilşkileri, Türkiye’de seçim sonrası süreç gibi konuların ele alındığı bildirildi. Scholz, Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtti. Görüşme sonrası gazetecilere açıklama yapan Kılıç, Hamburg eyalet Başbakanı Scholz ile ‘Altonale Kültür Festivali’ kapsamında biraraya geldiğini belirterek ırkçılık, göçmenlerin sorunları, İslamofobi gibi önemli sorunlarla mücadelede yerel belediyelere büyük görev düştüğünü söyledi.
Geçtiğimiz yıl Paris’te ünlü haftalık siyasi hiciv dergisi ‘Charlie Hebdo’ya’ düzenlenen saldırıdan sonra Maltepe Belediyesi olarak toplumsal uzlaşma ve dayanışmanın bir örneği olarak yerel yönetimlerin harekete geçirilmesi amacıyla Maltepe’de uluslararası konferans düzenlendiğini hatırlattı.
“ALMANYA-TÜRKİYE ARASINDA 180 BELEDİYE İLE KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜ VAR”
Kılıç, Almanya ile Türkiye arasında 180 belediye ile kardeş şehir protokülü imzalandığını hatırlatarak Maltepe ile Altona ilçesi arasındaki kardeş şehir projesi çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
“MALTEPE BİR YIL İÇİNDE DÜNYAYA AÇILAN PENCERE OLDU”
Maltepe’nin bir yıl içinde dünyaya açık bir pencere haline geldiğini ifade eden Kılıç, Maltepe’de kurulması düzenlenen fuar çalışmasının son aşamasına gelindiğini kaydetti.
MALTEPE’DE SON SEÇİMLERDE CHP OYLARINI 20 BİN DAHA ARTTI
2009-2011 seçimlerinde ilçede CHP’nin ikinci parti olduğunu ancak son parlamento seçimlerinde CHP’nin oy oranını 20 bin artırarak birinci parti konumuna geldiğine dikkat çeken Kılıç, bunu kadınlar ve gençlerle olan yakın diyaloğuna ve çalışmalarına bağladı.
“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE MERKEZİ KURULACAK”
Kılıç, Maltepe’de uyuşturucu ile mücadele merkezi kurmak istediklerini ve bu sorunun Türkiye’de ciddi bir sorun olduğunu ifade ederek, Hip- Hop Akademi, yurtdışındaki kadın sığınma evleri ile ortak temaslarda bulunduğunu vurguladı. Kılıç, “Yurtdışında hangi başarılı proje varsa onu hayata geçirmeye çalışacağız. Örneğin halk eğitim merkezleri gibi kurumları daha aktif hale getireceğiz. Daha çok gence meslek eğitimi hakkı vereceğiz” dedi.
Kılıç, bir gazetecinin İstanbul’da Maltepe İlçe Kaymakamı Necip Çakmak’ın ‘cemevleri ibadethanedir’ kararını Bölge İdare Mahkemesine taşıması ile ilgili sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi: “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi cemevlerine ayrımcılık yapıldığını ve cemevlerinin de diğer ibadethaneler gibi hukuki olarak tanınması gerektiği yönünde kararı var. Bu karar bağlayıcı karardır. Bu tabii devletin iki kurumu arasındaki mücadeledir. Bu karar belediye meclisinin ortak onayı ile alınmıştır.”
Kılıç bu akşam Altona Belediye Sarayı’ndaki ‘Altonale Kültür Festivali’nin resmi açılışına katılacak. Kültür Festivali 5 Temmuz’a kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek. (19.06.2015)

İlgili Haberler

Genel
29 Mart 2024
Seçil Erzan davasında son dakika gelişmesi! İmza sahte çıktı

Futbolcuların dolandırılması olayı ile ilgili yargılanan Seçil Erzan davasında yeni gelişme var. Dosyadaki son dakika gelişmesine göre Selçuk İnan’ın talep ettiği belgelerde Seçil Erzan’ın yardımcısı sanık Asiye Öztürk’e ait olduğu iddia edilen imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Ünlü futbolcuların da isimlerinin karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili Seçil Erzan davası olarak bilinen davanın duruşmaları devam ediyor. […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]