SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Ramazan Coşkusu Başladı

Yayınlanma:
ABONE OL

Ramazan ayının ilk günü vatandaşlar Pendik Belediyesinin iftar alanlarında oruç açtı. İftar saatinden önce görevlilerin özenle hazırladığı iftar masaları, mahalle halkının toplanıp birlikte oruç açtığı sofralar oldu. Dondurma ve şerbet ikramları da iftarlara sürpriz kattı.

 

 

Pendik Belediyesi tarafından beş noktada hizmete sunulan iftar çadırları, Ramazan’ın ilk günü orucunu açmak üzere gelen çok sayıda vatandaşı ağırladı. Ramazan ayı boyunca Fevzi Çakmak Mahallesi’nde Şevket Sabancı Lisesi bahçesi, Esenyalı Mahallesi’nde Abdullah Acar İlköğretim Okulu bahçesi, Kurtköy Spor Kompleksi yanı, Velibaba Mahallesi Türbeli Camii’nde ve Bahçeliveler Mahallesi eski İmam Hatip yanında kurulan iftar çadırları, bu coşkuyu paylaşmak isteyen, iftarlık yemeği hazırlayamayan, yalnızlık çeken binlerce insanı her akşam bu sofralarda yan yana getirecek.

 

Önce sohbet sonra iftar

Pendik Belediyesinin İftar Sofralarının adreslerinden biri Velibaba Mahallesi oldu. Mahalle sakinleri, Velibaba Türbe Camii Konferans Salonu’nda bir araya geldi. İftar öncesi yaşlısından gencine sohbet ederek kaynaşma imkanı bulan Velibabalılar, ezanın okunmasıyla 17 saatlik oruçlarını açtılar. İftara katılanlar arasında Mahalle Muhtarı Şükrü Aydermir de vardı. İftar öncesi mahallelilerin hatırını soran Aydemir, yemek sonrası düzenlediği iftar organizasyonunda dolayı Pendik Belediyesine teşekkür etti. Böylece Velibaba Mahallesindeki iftar sofrası, hem oruçluların açıldığı hem de birlik ve beraberliğin mekanı oldu.

 
pendik-ramazan-1

Kurtköy’de nostalji

Kurtköy Spor Kompleksi yanında kurulan iftar çadırında büyükler kadar çocuklar da iftar masalarında yerini almıştı. Annesinin arabasında getirdiği bebek de iftar alanın en küçük misafiriydi. Duaların edilip iftarlıklarla oruçların açılmasından sonra dağıtılan dondurmalar günün sürprizi olarak çocuklar kadar büyükleri de mutlu etti. Ayrıca özel kostümüyle şerbetçi de Ramazan’ın ilk günü nostaljik bir tat bıraktı.

Esenyalı ve Fevzi Çakmak’ta sofralar donatıldı

Belediyenin aşevinde hazırlanan ve paketlenerek hijyenik olarak masalara sıcak sıcak getirilen yemekler, tüm iftar alanlarında görevliler tarafından dağıtılıyor. Böylece vatandaşlar sırada beklemek, yer bulmak gibi sorunları yaşamıyor.

Fevzi Çakmak Mahallesi’nde iftar alanı olarak seçilen Şevket Sabancı Lisesi bahçesi, Bahçelivler eski İmam Hatip yanı ve Eseneyalı’da Abdullah Acar Ortaokulu bahçesine kurulan iftar çadırı da Ramazan boyunca misafirlerini ağırlamak üzere bekliyor. Ramazanın ilk günü iftar çadırına gelen mahalle sakinleri, yerlerini alarak bu atmosferi birlikte yaşadı. Vatandaşlar, aileleriyle ve komşularıyla bir araya gelmekten dolayı mutlu olduklarını söylerken, belediyenin de kusursuz bir organizasyon gerçekleştirdiğini belirttiler.

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]