SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Gayrimenkul Değerlendirme Yöneticileri

Yayınlanma:
ABONE OL

Başkan Altınok Öz, gayrimenkul değerlendirme yöneticileri ile buluştu

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, gayrimenkul danışmanlık ve değerlendirme yöneticileri ile Titanik Hotel’de bir araya geldi. Toplantı kapsamında Sosyal Etki Değerlendirmesi (SED) raporu da ele alındı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra Belediye Meclis Başkan vekili Ali Ekber Şahin, Başkan yardımcıları Av. Hüsnü Yeşilyurt, Ömer Fethi Gürer, Gülcemal Fidan, Ali Apaydın, belediye birim müdürleri ve Şehir planlamacısı ve TAK Kartal kurucu ortağı A.Faruk Göksu da katıldı. Şehir planlamacısı Göksu, Kartal’daki projeleri ve geleceğe yönelik kısa bir sunum yaptı. Sunumun ardından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’ın gelişim süreçlerini toplantıya katılan davetlilere anlattı.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Bizlerin Kartal Belediyesi olarak göreve geldiğimizdeki tabloyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bir projeler dizisi var. O projeler dizisiyle halkın bütünleşememesinden dolayı, halkla proje yapanlar arasında çatışmalar yaşanıyor. Bu bulunduğumuz alanın biraz üstünde Yakacık Kentsel Mağdurlar Derneği, yan tarafımızda Hürriyet Mahallesi Kentsel Mağdurlar Derneği, alt tarafta Zaha Hadid’in proje yaptığı alanda M lejant’lı yerlerde Yunus Kentsel Mağdurlar Derneği, şimdiki adliyenin tam karşısında Cevizli Kentsel Mağdurlar Derneği vardı. Olmayan yerleri de daha sonra dönüşüm derneği olarak ben kurdurdum. Problem şu; Halkı içine katmadığınız hiçbir projeniz içselleşmediği için halk da algılamadığı için mükemmel projeler de sunsanız, halk da kabul görmüyor. Bununla ilgili en somut olay Yunus Mahallesi’nde Zaha Hadid gibi bir büyük ismin projesi, halkı da bu projenin içine katıyorsunuz. Ama halkın haberi yok. Kartal’da en masum alan orası. Halk kendi evinin elinin altından kaçacağını düşünüyor. Çünkü tapu tahsisli bir alan değil herkesin tapusunun kendisinde olduğu bir alan.” dedi.

Kartal’da dönüşümde “önce teşhis sonra tedavi” uygulamasını hayata geçirdik

Kartal’daki çalışmalarda öncelikli olarak halkın isteklerini dikkate aldıklarını vurgulayan ve önce teşhis sonra tedavi diyerek yola çıktıklarını belirten Başkan Altınok Öz, “İnsanoğlunun üç tane özelliği var. Barınacak, karnını doyuracak ve üreyecek. Barınma konusunda soru işareti yaratırsanız orada vatandaş kendi içgüdüsel refleksini geliştirmiş olur. Biz ne yaptık? Özetle söylüyorum, biz bir şey yapmadık. Sadece planlarda 2000 metrenin altında imar hakkı yoktu, biz bunu iki yüz metre kareye kadar indirdik. M lejantlı yerleri yüzde kırk’a kadar terk edeceklerdi. Buralar zaten tapulu yerler, zaten terk etmişlerdi. Bunları terk etmeyecek dedik. İşte bu iki olay buyurun dedik ve tabela kalktı Yunus Kentsel Dönüşüm Platformu oldu. Biz sürekli vatandaşlarımızla toplantılar yaptık. Her toplantıyı kayıt altına aldık, ‘Deprem ve kentsel dönüşüme arkanızı dönmeyin” adıyla kitap haline getirdik. Biz bir şey söylediysek daha sonra halkımıza -biz böyle söylemedik demesin veya sosyologlar kayıt altına alınan bu çalışmalardan yararlansınlar, eğer insanlar değişiyor ve dönüşüyorsa bu hangi koşullarda oluyor onu görsünler- dedik. Halkla yaptığımız toplantılarda ne istiyorsunuz dedik. Biz sadece algı yönettik, -haklarınızı veriyoruz- dedik, isteyen 200 metre kare emsali kullansın dedik, hiç kimse 200 metre kare emsali kullanmadı. Birleşirseniz üç olacak deyince o üç emsal herkesi cezbetti. Yani ideoloji falan yok ne kazandığına bakıyor halk, onu da gösteriyorsanız o zaman mesele sorun hiç yok. İşte biz böyle başladık. Bugün geldiğimiz nokta 5 yıl vatandaşlarımızla, sitelerle toplantı yaparak ama her şeyden önce bir hekim olarak Kartal’ın röntgenini çekerek, teşhisi koyarak problemlerini meydana çıkararak reçeteyi yazdık. Sonra da nasıl tedavi edilir onu çözdük. Geldiğimiz nokta planları; hemen hemen bitirilmiş kuzey-güney imar planları çıkarılmış, halk bilinçlendirilmiş, -ne zaman evimizi yıkıyoruz- noktasına gelmiş bir konumdayız.” diye konuştu.

Projeler halkla bütünleşmeli

Kartal’ı düşünerek ve düşleyerek çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Altınok Öz, “Nasıl bir Kartal düşlüyoruz, düşünüyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Sizlerin de görüşlerini almak istiyoruz. Yatırımcıya da bizim tavsiyemiz şu olur; Topselvi’de bir spor tesisi var. Mahallenin çocuklarının top oynadığı toprak saha. İl Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından bir spor kompleksi haline dönüştürülüp birilerine kiraya verilince, o tesis o mahallenin çocuklarına yabancılaşınca, o çocuklar yıllık 1000 dolarlık aidatı ödeyemeyince, o tesise düşman gözüyle bakıyorlar. Çocukların enerjisini harcayacağı alanımız yok. Bizim yatırımcıya dediğimiz; Projeleriniz halkla bütünleşsin. Ama halkla bütünleşirken halkın sosyal, ekonomik, kültürel seviyesine katkıda bulunsun. Projeleriniz oradaki insanlarla birlikte yürüsün. Siz bize ilerdeki insan kaynağınızı söyleyin, biz ona göre eğitelim. Kartal binaların dönüşümünün ötesinde kültür-sanat merkezi olmak zorundadır ve yolundadır.” dedi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün konuşmasının ardından toplantıya katılımcı konuşmacılar Sıla Akalp, Neşe Cançekici, Miray Özkan; Tasarım Araştırma Katılım (TAK) KARTAL; Sosyal Etki Değerlendirmesi (SED) raporu ve Kartal’daki kentsel dönüşüm ve yerinde dönüşümün boyutları hakkında bilgiler verdi.

Topalntıda Neşe Cançekici ise Kartal’da nüfus, mahallelerdeki nüfus oranları, Kartal’da gayrimenkul değerlendirmeleri ve gelişen Kartal’da projeler hakkında kapsamlı bilgiler sundu.

Toplantıda Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, gayrimenkul değerlendirme yöneticilerinin sorularını yanıtladı. Soru cevap bölümünün ardından toplantıya katılan davetlilerin iftar yemeğine geçmesiyle gece sona erdi.

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]