SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Istanbul Aydın Üniversitesi “Yılın Üniversitesi” Seçildi

Yayınlanma:
ABONE OL

Bu yıl 14.’sü düzenlenen Yılın Starları Ödüleri İstanbul Wow Otel’de gerçekleşen renkli bir törenle sahiplerini buldu. İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın “Yılın Üniversitesi” ödülünü Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin elinden aldı.

 

 

33 bin öğrencisiyle Türkiye’nin en çok tercih edilen üniversitesi olan İstanbul Aydın Üniversitesi’nin Yılın Üniversitesi seçildiği ödül töreninde Avrupa ülkelerinden, Türk Cumhuriyetleri’nden, Orta Doğu’dan ve Türkiye’den iş, siyaset, bürokrasi, eğitim ve sanat dünyasının ünlü isimleri yer aldı. Uluslararası aylık ekonomi ve iş dünyası dergisi Ekovitrin’in İstanbul Wow Otel Convention Center’da gerçekleştirdiği törende İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın “Yılın Üniversitesi” Ödülü’nü Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin elinden aldı.

 

 

Türkiye’nin ihracat ve ithalat rakamlarına değinen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, “Türkiye’nin ihracatı 171 buçuk milyar dolar, İthalatı da 241 milyar dolardır. Türkiye’de 157 buçuk milyar dolarlık ihracatımızın içinde serbest bölgelerden yapılan ihracatımız yoktur. Serbest bölgelerden yapılan ihracat doğrudan Türkiye’nin net ihracatıdır. Türkiye’nin bavul ticareti denilen çok büyük kısmı istanbul’dan gerçekleşen her biri evrağa, çıkış beyannamesine dayalı olan bavul ticareti de buna dahil değildir. İkisini üst üste koyduğumuz zaman 171 buçuk milyar dolar ihracata ulaşıyoruz. 2023 hedeflerinde 500 milyar dolarlık ihracat hedefleri koyduk. 150 milyar dolarlık hizmet ihracatını hedef aldık. Dünyanın 10. büyük ekonomisi olmayı, Avrupa’nın 3 büyük ekonomisinden birisi olmayı amaçladık. Bu ihracat rakamları, bu hedefler hayal değildir. Öyle rastgele alınmış kararlar değildir” ifadelerini kullandı.

 

13 YILDA İHRACAT YÜZDE 13 ARTTI

“Türkiye’nin son 13 yılda ortalama ihracatını yüzde 13 oranında artırdığını söyleyen Zeybekçi, “Türkiye son 13 yılda ortalama ihracatını yüzde 13 oranında artırdı. Her yıl üst üste ortalama 13’ü tutturdu. Geçen sene ihracatımız yüzde 3.8 arttı. Bu sene ihracatımızda belki artış yakalayamayacağız ama ortalamasını aldığımız zaman yüzde 13’lük bir değer var. Eğer biz aynı ortalamayı tutturur da 2023’e kadar yüzde 13’ü yakalar ya da daha üzerine çıkmayı başarırsak hala yüzde 13 buçuklar gibi bir hedefe ulaşmayı başarabiliyoruz. Ama siyasi ve ekonomik kargaşanın yaşandığı dönemler yaşadığımızı da göz önünde bulundurmak gerekir” dedi.

 

“İŞİNİ DOĞRU YAPAN TERCİH EDİLİR”

Ekovitrin tarafından gerçekleştirilen törende yılın üniversitesi ödülüne İstanbul Aydın Üniversitesi layık görüldü. İstanbul Aydın Üniversitesi adına ödül alan Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, en çok tercih edilen üniversite olmanın gerekliliklerine değinerek “İşinizi doğru yapıyorsanız, hedef kitlenize doğru ulaşabiliyor ve hedef kitlenizin beklentilerine cevap verebiliyorsanız tercih ediliyorsunuz demektir. İstanbul Aydın Üniversitesi son 7 yıldır en çok tercih edilen vakıf üniversitesidir. Geçen yıl öğrencilerimiz tarafından 170 bin tercih aldı, şuanda 3 bin 500 ü yabancı olmak üzere toplamda 33 bini aşkın öğrencimiz var. Türkiye’nin en büyük vakıf üniversitesiyiz” şeklinde konuştu.

 

“MEZUNLARIMIZIN YÜZDE 80’İNİ İŞE YERLEŞTİRİYORUZ”

Mezunların işe yerleştirilmelerinde yüzde 80’e yakın başarı oranı gösterdiklerini vurgulayan Dr. Aydın, “Sosyal iklimimiz, akademik kadromuz, teknlojik altyapımız, bilişim altyapımız, uluslarası ilişkilerimiz, mezunları işe yerleştirmede ortaya koyduğumuz başarı bizi bu noktalara getirdi” dedi. “Dünya insanı yetiştiriyorsanız, girerken vaadettiklerinizi öğrenciye sunuyorsanız tercih edilmemenizin hiçbir nedeni yok” ifadelerini kullanan Dr. Aydın, İstanbul Aydın Üniversitesi’nin sadece yerelde ve ulusalda değil bir dünya üniversitesi olarak kendi coğrafyasının sosyal, ekonomik, siyasi ve kültürel olaylarına da enterese olan gençler yetiştirdiğini söyledi.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]