SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kent Meydanı’nda Binlerce Kişi İftar Yaptı

Yayınlanma:
ABONE OL

Ramazan’ın bitmesine sayılı günler kala Sultanbeyli Belediyesi son sokak iftarını Kent Meydanı’nda binlerce kişinin katılımıyla yaptı.
Sultanbeyli’de sokaklar iftar sofralarıyla şenlendi. Tüm mahallelerde sokak iftarı düzenleyen Sultanbeyli Belediyesi son iftar sofrasını Kent Meydanı’na kurdu. 7’den 77’ye herkesin katıldığı iftar sofrasında binlerce kişi aynı anda iftar yaptı. İftar programında alanda bulunanları selamlayan Başkan Keskin, yaptığı konuşmada kardeşlik mesajı verdi. Bir Ramazan ayını daha huzur içinde geride bıraktıklarını ifade eden Başkan Keskin, “Bütün Ramazan boyunca iftar sofralarımızda, bizimle olan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. İftar sofralarımız sizlerin katılımıyla güzelleşti, zenginleşti. İnşallah bundan sonrada Sultanbeyli’de bu güzel tabloyu devam ettireceğiz” dedi.
Türkiye’de huzur içinde yaşadıklarını ifade eden Başkan Keskin, “Bizler cennet vatanımızda huzur içinde, oruçlarımızı tutarken, ibadetlerimizi yaparken, maalesef dünyanın çeşitli ülkelerinde huzura hasret kardeşlerimiz var. Bizler şu anda oruçlarımızı açmaya hazırlanırken, dünyanın farklı yerlerinde, özellikle de İslam coğrafyasında kardeşlerimizin üzerine kurşun yağıyor. Suriye’de, Filistin’de, Irak’ta, Doğu Türkistan’da ve daha birçok İslam ülkesinde, biz orucumuzu, sahurumuzu yaparken kardeşlerimiz öldürülüyor” şeklinde konuştu.
Konuşmasında İslam alemine de çağrıda bulunan Başkan Keskin, “Buradan İslam alemine seslenmek istiyorum. Ey İslam alemi; kardeşlerine uygulanan bu zulmü ne zaman göreceksin. Ne zaman birlikte harekete geçeceğiz. İslam dünyası, daha ne kadar emperyal güçlerin, silah tüccarlarının gölgesi altında kalacak. Her zaman insan haklarından dem vuran, her zaman insan haklarını savunduğunu söyleyen, savaşlara karşı olduğunu söyleyen batı dünyası, siz ne zaman bu zulme ses çıkartacaksınız. Yoksa zulme uğrayan sizden değil diye, bu insanlık dışı uygulamalara, sessiz mi kalacaksınız” ifadelerini kullandı.
İslam dünyasına uygulanan bu zulme Türkiye’nin sessiz kalmayacağını kaydeden Başkan Keskin, “İslam dünyasına uygulanan zulme, biz sessiz kalmayacağız. Arakan’da, Filistin’de, Doğu Türkistan’da, Myanmar’da katledilenler bizim kardeşimizdir. Biz, bin yıldır İslam dünyasını savunduk ve savunmaya da devam edeceğiz. Zulme uğrayanın diline, dinine, ırkına hiç bakmayacağız.

Zulmedenin de diline, dinine, ırkına bakmayacağız. 81 ilden buraya gelen kardeşlerimizle farklı kültürlerle yoğrulmanın, birlikte yaşamanın en güzel örneğini sergiliyoruz. Bu kardeşlik, birlikte yaşama kültürü ve komşuluğumuz, Ramazan’ın gelmesiyle daha da pekişti. Bizler huzur iklimi Ramazan’ın, bugün son sokak iftarını yapıyoruz. Gönül sofralarımızda, komşuluğumuzu, kardeşliğimizi, birliğimizi pekiştirmeye çalıştık. Edirnelimizden Karslımıza, Hataylımızdan Sinoplumuza, ülkemizin tüm renkleriyle aynı sofranın etrafında kenetlendik. Kardeşliğimizi, daha da pekiştirmeye çalıştık. Sizlerin desteğiyle, Sultanbeyli her zaman güzellikleriyle anılan, her geçen gün kendini geliştiren ve yenileyen, Anadolu’nun nadide bir ilçesi haline geldi. Bizden sonraki nesle İnşallah daha yaşanabilir bir Sultanbeyli bırakacağız. Farklı farklı şehirlerden buraya gelerek bir Sultanbeyli kültürü oluşturduk” dedi.
İlçeye yapılan yatırımlarla ilgili de konuşan Başkan Keskin, metro, teleferik ve mülkiyet konusu hakkında da bilgiler verdi. Son olarak alanda bulunanların Ramazan Bayramı’nı tebrik eden Başkan Keskin, İslam alemine huzur ve barış dileyerek konuşması sonlandırdı.
İftar programına katılan AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç de alanda bulunanlara iftara katıldıkları için teşekkür etti. Sultanbeyli’nin sorunlarını aştığını ifade eden Sevinç, İslam dünyasının içinde bulunduğu durumu değerlendirerek birlik mesajı verdi.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]