SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Desk ve Din-Bir-Sen Diyarbakır’a Ziyaretlerde Bulundu

Yayınlanma:
ABONE OL

Demokratik Sendikalar Konfederasyonu (DESK) ve Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, Diyarbakır’da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

 
Ülkemizin içinde bulunduğu hassas süreçte özellikle Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerimizin etnik, kültürel, dini yapısını yakından bilen Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak’ın böyle hassas bir durumda bölgeyi ziyareti anlamlı bulunurken, ziyaretlerin olumlu geçmesi ve bölge de görev yapan din görevlilerinin korunması, aynı zamanda din görevlisi olarak vazifelerini en iyi şekilde yapmaları ve kendilerinden bu manada yararlanılmasının faydalı olacağı müzakere edildi.

 
Din-Bir-Sen Diyarbakır İl Başkanı Cüneyt Özmen ve Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Yıldız ve Genel Başkan Lütfi Şenocak’ın bölgenin durumunu analiz ettikleri üçlü görüşmede, Din-Bir-Sen üyelerinin durumları da ele alınarak, bir aile duygusu içerisinde birlik ve beraberlik havasıyla hareket edilmesi gerektiği üzerinde duruldu. Din-Bir-Sen üyelerinin siyasetin dışında kalmaları, ülkenin ve bölgenin yararına ve menfaatine olacak şekilde, aynı zamanda görevlerini en iyi şekilde, içinden geçtiğimiz hassas süreçte dikkate alınarak üst seviyede bir performans ve gayret içinde yürütülmesi konularında görüş alış verişinde bulunuldu.

 
Din-Bir-Sen Diyarbakır İl Başkanı Cüneyt Özmen ve Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Yıldız ile birlikte daha sonra Diyarbakır Müftülüğü’nü ziyaret eden Şenocak, Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşleyen ile bir süre görüştü. Görüşme olumlu bir havada geçti ve karşılıklı olarak ziyaretten duyulan memnuniyet ifade edildi.

 
Ziyarette, bölgedeki gelişmeleri değerlendiren Şenocak, Din-Bir-Sen’in çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra şunları söyledi: “Diyarbakır önemli bir ilimiz. Gelişmiş ve kalkınmış bir ilimiz,  ancak çok daha kalkınmış bir Diyarbakır için çok ciddi ekonomik atılımlar yapılmalıdır. Çünkü Diyarbakır’da işsiz sayısı fazla. Bunlara iş bulunması ve devletin şefkatli kollarını alınması gerekir. Aksi halde işsiz insanlarımızın yanlış yola sapmaları kaçınılmaz olur. Dolayısıyla Diyarbakır’a ekonomik anlamda gerekli destek verilmeli ve problemleri çözülmelidir. Bölge, farklı etnik köken, kültürel ve dini inanca mensup vatandaşların yaşadığı yer olarak oldukça zengin. Din-Bir-Sen olarak, biz bu renkleri kültürümüzün zenginliği olarak görüyoruz. Bu vatandaşlarımızla hoşgörü, saygı ve kardeşlik duyguları çerçevesinde yaşamalıyız.”

 
Diyarbakır’ın ülkemiz içinde önemli bir merkez olduğunu ifade eden Şenocak, yabancı ülke mensuplarının Doğu Bölgesi dendiğinde ilk olarak akıllarına Diyarbakır geldiğini, bu nedenle Diyarbakır’ın ekonomik ve kültürel olarak gelişmesinin sağlanması gerektiğini belirterek şöyle devam etti: “Diyarbakır kültürel anlamda önemli bir merkezdir. Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel eserlerinden yeterince yararlanılması gerekir. Bu merkezler Diyarbakır için önemli  bir iş kaynağı oluşturabilir. Bölge insanına yabancı dil öğretilerek turizm alanında önemli bir iş imkânı sağlanabilir.
Herkes iyi bilmelidir ki, Din-Bir-Sen olarak Diyarbakır’ı önemsiyoruz. Diyarbakırlıları seviyoruz. Diyarbakırlıların tarihi ve kültürel geçmişiyle bağlarını koparmayarak muhafaza etmesini önemsiyoruz. Diyarbakır kültür merkezi olarak iş hayatının dikkatini çeken ve buralara yatırım yapılmasını sağlayan önemli bir ilimizdir. Bu ilimizin gelişmesi, kalkınması, bu ilimizde yaşayan vatandaşlarımızın barış, huzur, mutluluk ve kardeşlik duyguları içinde yaşaması için çözüm sürecinin devamından yanayız. Hükümetin çözüm sürecini yeniden gündemine alarak taraflarla masaya oturmasını ve ülkemizin içinde bulunduğu bu hassas durumdan kurtarılmasını sağlayarak anaların akan gözyaşlarının dinmesini istiyoruz.”

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]