SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Dünyanın ilk Maraton Ormanı’na ağaçlar dikildi

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir ilke imza atarak İstanbul Maratonu Hatıra Ormanı kurdu. 36. Vodafone İstanbul Maratonu’na katılanların bağışlarıyla elde edilen 2 binin üzerinde fidanın dikimleri yapıldı.

 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından dünyanın ilk maraton ormanının ağaç dikimi düzenlenen törenle gerçekleştirildi. İBB Spor AŞ ve Ağaç AŞ’nin birlikte yürüttüğü proje kapsamında ‘Maraton Ormanı’nın ilk ağaç dikimlerini, Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, Ağaç AŞ Genel Müdürü Murat Ermeydan, Spor AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç ve İBB Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep birlikte yaptı. Ormana İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş adına da bir ağaç dikildi.

“Geleceğe Yeşil Adımlarla Koşuyoruz” sloganıyla yapılan İstanbul Maratonu Hatıra Ormanı Ağaç Dikim Şöleni’nde konuşan Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, ağaç dikmenin çok farklı bir duygu olduğunu ifade ederek, “Düşündük ki maratonda koşan her sporcunun burada bir ağacı olsun. Diktiğiniz ağacın büyüdüğünü görmek, meyvesini yemek çok farklı bir duygu. Maratonda koşan vatandaşlar buraya gelecekler ve bu ağaçların altında gölgelenecekler. Onun verdiği serinlikten faydalanacaklar” dedi.

Ağaç AŞ Genel Müdürü Murat Ermeydan, “Başkanımız Kadir Topbaş bize bir talimat verdi. ‘Her alanda insanları yeşil ile buluşturun’ dedi. Biz de bu projenin çok anlamlı olduğunu düşündük ve hayata geçirdik. Fidanların bir kısmını daha önce diktik, hazırlıklarımızı yaptık. Geriye kalan ağaçlarımızı da burada hep birlikte dikimini gerçekleştiriyoruz. Bu hatıra ormanı doğa ile sporun iç içe olduğunu göstermesi açısından çok anlamlı oldu” diye konuştu.

TURUNÇ: HAVZA KORUMASINDAKİ TUTUMUZ TAKDİR ALIYOR

Spor AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç ise, güzel bir dünya bırakmanın tüm insanlığın görevi olduğunu ifade ederek, “Doğayı korumak, çevreyi korumak ülkesini seven insanların en önemli görevlerinden birisi. Yaşadığımız sürece sadece insanlara değil doğada yaşayan tüm canlılara güzel bir dünya bırakmak hem insani görevimiz, hem kurumsal görevimiz.”

“Ben de zaman zaman bu güzergahı kullanıyorum. Hep korkardım burada bir yapılaşma olursa ne olur diye. Yalnızca toprağı korumak değil suyu da göleti de korumak bizim vazifemiz. Dolayısıyla bu alanda çok ciddi davrandık ve yapılaşmaya müsaade etmedik. Şu ana kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak havza korumasındaki duyarlılığımızdan dolayı çok takdir alıyoruz. Aslında buraya dikilen ağaçlar fidan değil 10 yaşında yetişmiş ağaçlar. İnşallah yüzlerce yıl burada bu ağaçlar olacak. İnşallah doğada bulunan bizler dahil bütün canlılara hizmet sunarlar” şeklinde konuştu.
Geçen yıl düzenlenen 36. Vodafone İstanbul Avrasya Maratonu’na katılan sporcuların 5 TL karşılığında fidan bağışında bulundu. Katılımcıların bağışlarıyla 2 binin üzerinde fıstık çamı elde edildi. Elde edilen fidanların dikilmesiyle birlikte dünyanın ilk ‘Maraton Hatıra Ormanı’ İstanbul’da oluşacak. Bu yıl ilk kez yapılan fidan kampanyası her yıl düzenlenerek Maraton Ormanı giderek büyüyecek.

“Yeşil Maraton” kategorisinde olan çevreci ve geri dönüşüme dikkat çeken özellikleriyle gerçekleşen 36. İstanbul Avrasya Maratonu’nda sporcuların su şişeleri ve göğüs numaraları geri dönüşümlü malzemeden yapıldı. İBB İstaç AŞ yarışma boyunca çıkan bütün atık malzemeleri toplayarak geri dönüşüme kazandırdı.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]