SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Başkan Altınok Öz mahalle muhtarları ile Büyükada’da bir araya geldi

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün, Kartal’da bulunan 20 mahallenin muhtarı ile her ay yaptığı toplantı Kartal Belediyesi Büyükada Sosyal Tesisleri’nde düzenlendi. Toplantıda Başkan Altınok Öz önemli konulara değindi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün başkanlığında yapılan toplantıya Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Feyyaz Kaynak, Dr. Turgut Mermertaş, Özel Kalem Müdürü Mustafa Fehmi Okay, Çavuşoğlu Mahalle Muhtarı Arif Koç, Hürriyet Mahallesi Muhtarı Ferhat Arslan, Yakacık Yeni Mahalle Muhtarı İlhan Düzülütaş, Atalar Mahalle Muhtarı Erhan Gülmüş, Topselvi Mahalle Muhtarı Ramazan Keklik, Karlıktepe Mahalle Muhtarı Dursun Sınırtaş, Soğanlık Yeni Mahalle Muhtarı Erol Yurdakul, Gümüşpınar Mahalle Muhtarı Miktat Gürsel, Yalı Mahallesi Muhtarı İsa Durmuş, Yunus Mahalle Muhtarı Ahmet Soylu, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Mustafa Koç ve Yukarı Mahalle Muhtarı Ünal Özuğurlu katıldı.

243 değil 13 milyon borcumuz var

Başkan Altınok Öz, tecrübelerini arttırdıklarını, Kartal Belediyesi’nin borcunun basında yazılanlar gibi olmadığını söyleyerek şöyle konuştu: “Ekonomik olarak sıkıntımız yok. Temmuz ayında meclisten borçlanma yetkisi istedik. Mal ve hizmet alımı olarak piyasaya olan toplam borcumuz, basında çıktığı gibi 243 değil, 13 milyondur. Geçtiğimiz 5 yıl içinde tecrübelerimizi arttırdık.

Ceviz Meydanı’nın yapımına başlandı

Ceviz Meydanı’nda çalışmaların başladığını da ifade eden Başkan Altınok Öz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ceviz Meydanı’nın ihalesini seçimden sonra yaptık. Ceviz Meydanı’nın yapımı için çalışmalar başladı. İş makinelerimiz Ceviz Meydanı’nda hafriyat çalışmasını sürdürüyor. 4 mahallenin ortasında önemli bir meydan projemiz var. Belediye hizmet alanımız olacak, meydan olacak, halkın rahat nefes alabileceği alanlar olacak. Eyfel Kulesi’nden nasıl Paris seyrediliyorlarsa, sahile inmeden Ceviz Meydanı’nda da Kartal’ı seyredecekleri açık ve kapalı kafe olacak. İçerideki kapalı alanda yüzme havuzu olacak. Hizmet binaları olacak. En önemlisi otoparkın ötesinde pazar kurabileceğiz. Cevizli, Orhantepe ve Esentepe ortak olarak en ideal yer Kavaklı Camisi’nin yanındaki top sahasının olduğu yer. Top sahasının olduğu yere iki kat yer altı otopark, yol hizası 4-4,5 buçuk metrelik olacak. Salı günleri hariç otopark olarak kullanılacak. Onun dışında da kapalı pazar yeri olacak. Üst katta da top sahası olması ideal diyoruz. Ceviz Meydanı ve Uğur Mumcu Meydanı’nın Kartal’a kazandırılmasını arzu ediyorum.”

Kurban pazarı Aydos’ta kurulacak

Başkan Altınok Öz, Kartal’ın Anadolu Yakasının merkezi olacağını ve kurban satış alanlarının kent merkezinde olmaması gerektiğini belirterek, “Kartal Belediyesi olarak kaymakamlıkla görüşmeler halindeyiz. Bu yılki kurban alanı eğer izin alınırsa sadece Aydos atış alanın orada kurulacak. Kartal Anadolu yakasının merkezi olacaksa şehrin içinde kurban satışına izin vermeyeceğiz. Şehrin içinde hayvan pisliği kokusu olmaması için tedbirlerin alınması gerekiyor. Büyükşehir bünyesinde de kurbanlık alanlarının bir düzene girmesi gerekiyor. Belediyelere, kaymakamlıklara gelir sağlıyor diye uygunsuz koşullarda kurban alanları açılıyor. Biz Kartal olarak bu yıl bunun önüne geçeceğiz.”

Öncü Belediyeyiz

Kartal Belediyesi olarak yapılan çalışmalarla öncü olduklarını ifade eden ve çatı sularının depolanmasına yönelik önerisinin de altını çizen Başkan Altınok Öz, “Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı ile bulunduğumuz bir toplantıda Milliyet web tv’nin programında onlara bir öneri de bulunmuştuk. Çatı sularını depolayalım diye. Depolanan yağmur suyu klozette kullanılsa %30 su tasarrufu sağlanıyor. Yağmur suları sokaklarda sular seller gibi gideceğine kanalizasyon borularını dolduracağına depolayalım. Çünkü Kanuni Sultan Süleyman Rodos seferine çıkmadan önce Bodrum’da kümbetler yaptırdı. O kış sularla doldu, ertesi sene Kanuni Sultan Süleyman sefere giderken o suları askerin içme suyu olarak kullandı. Yani tarihimizde var olan bir şeyi yeniden keşfettiriyoruz. Diyoruz ki; burada da kullanın. Memnuniyetle ifade etmek istiyorum ki, imar yönetmeliğinin 64. maddesine girdi, bizde uygulamak zorundayız. Her bina her site çatı sularını depolasın. İmar yönetmenliğin 64. maddesinde yer alıyor. Türkiye de var mı bu? Yok. Bu Kartal Belediyesi’nin önerisiyle oldu.” dedi.

Ayrım yapmıyoruz

Kartal Belediyesi olarak Kartallı çocuklara eğitim yardımının yanı sıra, ramazanda da iftar yemekleri düzenlediklerini belirten Başkan Altınok Öz, “Kartallı çocuklara eğitim yardımı yapıyoruz. 7 bin 600 çocuğumuza eğitim yardımında bulunduk ve bulunmaya da devam edeceğiz. Kartal Belediyesi 6 yıldır ramazanda iftar yemeği veriyor. Ortalama günde 7 bin 500 kişiye iftar yemeği veriyoruz. Daha önce ne yapılıyordu? Bin kişiye merkezde bir çadır kuruluyordu. O çadır nasıl kuruluyordu? Her gün bir esnaf para veriyordu. Ben ihale yapıyorum. Ben hiçbir esnaftan para istemeden Kartal Belediyesi olarak iftar yemeği yapıyorum. Muharrem ayında yapıyorum. Biz de ayrım yoktur.” diye konuştu.

altinok-oz-mahalle-muhtarlariyla-buyukadada-bir-araya-geldi1

Kurtuluş Apartmanı Birlik Apartmanı oldu

Kurtuluş Apartmanı’nın dönüşümde Türkiye’nin simgesi olduğunu, birlik ve beraberlik içinde dönüşüme imza attıklarını belirten Başkan Altınok Öz, “Kurtuluş Apartmanı, dönüşümde Türkiye’nin simgesidir. Deprem dönüşümün en güzel örneğidir. İnsanların birlik içerisinde, yaşam kaygısı nedeniyle birleşmeleri, ekonomik olarak yük altına girmeleri ve insanca yaşamanın koşullarına dönebilmelerini sağladı. Kurtuluş Apartmanı, bir birlikteliğin sadece Kartal değil, Türkiye’deki en güzel örneğidir. Bu dönüşümle komşularından ayrılmadılar. Kültürlerini korudular. Komşuluk ilişkilerini devam ettirdiler. Artı değer yaratmadılar. Binalarının adlarını değiştirdiler. Birlik Apartmanı koydular. Birlik Apartmanı’ndaki birliği teşvik etmek lazım.

TAK Kartal gezici otobüsü

Başkan Altınok Öz’ün konuşmasının ardından Tasarım Araştırma Katılım TAK KARTAL; Gezici TAK Kartal otobüsünü anlattı. TAK tasarımcılarının mahalleleri gezeceğini ve mahallelerin sorunlarının ve fikirlerinin yerinde dinleneceği söylediler. Başkan Altınok Öz ise, “TAK Kartal mahallelere yapacakları ufak dokunuşlarla güzelleşek. Kartal’da düşünen ve üretenleri bularak üretimin içine katacağız.” dedi.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]