SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal Belediyesi personeline ‘Resmi yazışma kuralları’ eğitimi

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü, belediye personelinin eğitimi için devam ettirdiği faaliyetlere bir yenisini ekledi. İçişleri Bakanlığı Denetçisi Alaaddin Kahraman tarafından verilen ‘Resmi Yazışma Kuralları’ eğitimine katılan belediye personeli örnekler ile kanun ve yönetmeliklere uygun yazışma yapmanın inceliklerini öğrendiler.

Eğitime katılan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, “Kartal Belediyesi farklı alanlarda farklı eğitim çalışmaları ile personelin bilgilendirmesini ve güçlendirilmesi çalışmalarını sürdürerek destek vermeye devam ediyor.” dedi.

Kartal Belediyesi meclis salonunda sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2 oturum halinde düzenlenen ‘Resmi Yazışma Kuralları’ eğitimi düzenlendi. Eğitimi, kamu yazışmaları konusunda uzman olan İç İşleri Bakanlığı Denetçisi Alaaddin Kahraman verdi. Resmi yazışmalar konusunda yürürlükte olan yönetmeliğin 02.02.2015’te değiştiği ve artık yeni yönetmeliğin yürürlükte olduğunu kaydeden Kahraman; kamudaki resmi yazışma kurallarının dayandığı mevzuatı sıraladı. Devletin 2000’li yılların ardından elektronik ortama geçiş yaptığını ve tüm kurumların belge ve yazışmalarını artık elektronik ortamda yapmaya başladıklarının altını çizen Kahraman, bu nedenle kurallara uymayan resmi yazışmaların sistem tarafından tanınmama tehlikesinin oluştuğunu söyledi.

Resmi belgede başlığın önemli olduğunu ve önce T.C. ibaresinin büyük harflerle yazılması gerektiğini kaydeden Kahraman, bunun ardından kurumun bağlı olduğu ana kurumunda büyük harflerle yazılması gerektiğini söyledi. Başlıkta yer alması gereken son kurumunda parantez içinde baş harfleri büyük olmak kaydıyla yazılması gerektiğini vurgulayan Kahraman, sayı kısmının da çok önemli olduğunu ve kurumların Devlet Teşkilatı Merkezi Kayıt Sistemi’ndeki (DETSİS) kodlarının doğru yazılması gerektiğini belirtti. Belgedeki sayı ibaresinin bundan sonraki her bölümü ile ilgili açıklamalar yapan Kahraman, belgedeki konu, tarih, ilgi, ek ve dağıtım alanlarının nasıl doldurulması ile ilgili açıklamalarda bulunarak örneklerle açıkladı.

Resmi yazışmalardaki imza kısmının da önemli olduğunu ve imzanın aslında öz adın ilk harfi ve soyadının el yazısına benzer şekilde atılmasının gerektiğini kaydeden Kahraman, ikili imzalarda en yetkilinin adının belgenin solunda yer alması gerektiğini söyledi. Belgede ikiden fazla olan imzalar da ise en yetkili ismin en başta yer alması gerektiğini söyleyen Alaaddin Kahraman imzanın ad ve soyadın altına atılması gerektiğini söyledi.

Eğitim bundan sonraki bölümünde örnekler ile resmi yazışmalarda yapılan hataları ve olması gerekenleri belirten Kahraman Kartal Belediye personelinin de sorularını cevaplandırdı.

İlgili Haberler

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]