SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Ressam Melikşah Soytürk ile Temel Karakalem Çizim Eğitimi yeniden başlıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Resim yapmanın sırrı, işi bilen bir eğitmenin öncülüğünde onun tecrübesinden yararlanılarak çözülebilir.

Unutulmamalıdır ki ustanın yıllarca edindiği bilgiyi birkaç dakikada öğrencisine vermesi resme başlayanlara zaman kazandırır. Temel resim eğitimi aldıktan sonra çizer, kendi üslubunu ustanın yanında olmadığı zamanlarda kazanır. Resme başlayacak çizerde iki önemli özellik olmalıdır; sevgi ve çalışma azmi. Bu iki özellik çizerin ressam olması için şarttır.

Eğitim İçeriği

1. Hafta: Çizime giriş-Resim için Görme ve algılamayı öğrenme. Çizim çeşitleri ve uygulama

2. Hafta: Skala çalışması ve çeşitli tonlamaları-öğrenme /kareleme yoluyla kopyalamayı öğrenme.

3. Hafta: Perspektif Anlatımı

4. Hafta: Oran alma ve Oranlama

5. Hafta: Gölge –Işık

6. Hafta: Üç boyutlu çizimler

7. Hafta: Natürmort çizim öğrenme

8. Hafta: Manzara Resmi ve figürlü tasvirler, Sanat Tarihi 1-2

Eğitmen: Melikşah Soytürk
1984 Kastamonu doğumlu Melikşah SOYTÜRK, ilk ve orta öğretimini Kastamonu’da tamamlamıştır. Kocaeli Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği’ni bitirmiştir.. Üniversite’de resim sanatıyla hobi olarak uğraşmış ardındanda branş tercihini sanattan yana kullanarak karakalem üzerine çalışmalarına devam etmiştir.Bu çalışmaları ilk Kastamonu Sergisi ile ispatlamıştır. Daha sonra ise Türkiye’nin ilk araştırma gravür sergisini Araştırmacı Burak YAMAÇ’la birlikte ortaya koymuştur. Avrupa’da unutulan topogra?k ressamlığı gravürleri tekrar harmanlayarak geri kazandırmış bunu yaparkende gelenekli bir sanat anlayışını korumuştur. Yurt dışında Sanatını teşhir etmiş ve büyük beğeni görmüştür Yurtiçi ve dışında 11 sergi açan SOYTÜRK bundan sonra da ülkesini kalemiyle temsil edecek ve tekniğini öğrencilerine anlatacaktır.
Medeniyetin Başkenti İstanbul Sergisi

Burak Yamaç ‘ın araştırmaları Ressam Melikşah Soytürk’ün eserleri ile bir araya getirilerek oluşan Medeniyetin Başkenti İstanbul Sergisi tüm dünyaya İstanbul’un güzelliklerini gösteren bir karakalem sergisidir.
Serginin Özellikleri ve Sergilenen Yerler
Türklerin binlerce yıllık kültürlerinin mimariye yansımasını anlatan bu sergi konu olarak ;
Türk Evleri,sokakları,çeşmeleri,Hanları,Hamamları,Külliyeleri,kendinden önceki medeniyetlerin izlerini taşıyan yapıları, yapılar üzerine işlenmiş El sanatlarını İstanbul un eşsiz manzaralarıyla birleştiren bir sergidir.
Toplam 13 konu üzerinde çalışılmış bu sergi benzersiz bir kurgu ile birleştirilmiştir, sergi alanına gelen yerli yabancı ziyaretçi tüm sergiden sonra türkler ve dinleri ve yaşayışları hakkında bilgi edinerek ayrılmıştır. Sergi 4.5 yıllık çizim, 1.5 yılı aşkın bir araştırma sonucu bir araya getirilmiştir.

Çizimler karakalem işleme sanatı ile sanatçıya özgü bir tarzda,fotoğraf harmanlaması,yorum ve kopyalama ile bir araya getirilmiştir.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]