SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Türksoydan Başkan Yılmaza Anlamlı Madalya

Yayınlanma:
ABONE OL

BOLU BELEDİYE BAŞKANI ALAADDİN YILMAZ’IN TÜRK DÜNYASINA HİZMETLERİ EN ÜST DÜZEYDE ÖDÜLLENDİRİLDİ

ALAADDİN YILMAZ, TÜRKSOY’UN SEMEN KADIŞEV MADALYASI İLE ÖDÜLLENDİRDİĞİ TEK BELEDİYE BAŞKANI OLDU
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Türk Dünyasına verdiği hizmetler ve katkıları dolayısıyla en üst düzeyde ödüllendirildi. Türk Dünyası işbirliğine ve Türk Dünyası destan kahramanlarının dünyada tanıtılmasına sağladığı katkı nedeniyle Başkan Yılmaz, Türk dünyasının UNESCO’su olan Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından Semen Kadışev Madalyası ile ödüllendirilen tek belediye başkanı oldu.
Hakas Türkleri’nin ünlü Halk Ozanı ve Destancısı Semen Kadışev’in doğumunun 130. Yıldönümü dolayısıyla 2015’i Türk Dünyasında “Semen Kadışev Yılı” ilan eden TÜRKSOY’dan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a anlamlı ödül. TÜRKSOY, Semen Kadışev Yılı etkinliklerine verdiği destek ve Köroğlu Destanı çatısı altında Türk Dünyasını birleştirme çabalarından ötürü Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ı Seben Kadışev Madalyası ile ödüllendirdi. Alaaddin Yılmaz, Seben Kadışev Madalyası’nı alan ilk kişi ve tek belediye başkanı oldu. Başkan Yılmaz, “Her zaman Türk Dünyası ile işbirliğinden onur duyduk. Bundan sonra birlikte daha da çok çalışacağız” dedi.

Bolu’da yapılması planlanan Köroğlu Parkı çalışmaları kapsamında Türk Dünyası mimar ve heykeltraşlarıyla gerçekleştirilecek toplantılara katılmak üzere Bolu’da bulunan TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseniov, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile biraraya geldi. Türkmenistan Ankara Büyükelçisi Ata Serdarov’un da bulunduğu görüşmede Kaseniov, TÜRKSOY Daimi Konseyi tarafından belediye başkanları arasında Alaaddin Yılmaz’a verilmesi kararlaştırılan Semen Kadışev Madalyası’nı takdim etti. Semen Kadışev Madalyası, Yılmaz’a, 2015 Semen Kadışev Yılı dolayısıyla düzenlenen etkinliklere verdiği destek ve ünlü Türk destancısı Kadışev’in Bolu’da tanıtılmasına sağladığı katkının yanısıra, Köroğlu Destanı çerçevesinde Türk dünyasını buluşturan çalışmaları dolayısıyla verildi.

YILMAZ: “BÜYÜK ONUR DUYDUM”

Hakas Türklerinin ünlü Halk Ozanı ve Destancısı Semen Kadışev’in adını taşıyan bu madalyayı almaktan onur duyduğunu belirten Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Bolu’da görevi devraldıktan sonra Türk dünyasının ortak kahramanı Köroğlu’nu şehrimizin bir markası haline getirmek üzere önemli çalışmalar yürüttük. Bu çalışmalarda Türk dünyasını Bolu’da Köroğlu’nun etrafında buluşturmanın, Türk Cumhuriyetleri arasında işbirliği ve kardeşliği arttırmanın gayretinde olduk. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz bu çalışmaların Türk dünyasının çatı örgütü TÜRKSOY tarafından ödüle layık görülmüş olması beni hem duygulandırdı, hem de onurlandırdı. Bunun da ötesinde Türk Dünyası’nın büyük destancısı Semen Kadışev’in adını taşıyan bir madalyaya sahip olmak benim için büyük bir gurur kaynağıdır. Ben her zaman Türk Dünyası ile gerçekleştirmeye çalıştığımız bu işbirliğinden mutlu oldum, onur duydum. Bundan sonra daha çok birlikte çalışmanın gayretinde olacağız” diye konuştu.

KASENİOV: “BAŞKAN YILMAZ BAŞKA BELEDİYELER İÇİN ÖRNEK OLUŞTURDU”

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseniov da, madalyayı Başkan Yılmaz’a takdim ederken yaptığı konuşmada, “Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Türk kültür ve sanatına destekleriyle başka belediyeler için bir örnek oluşturuyor. Kendisine minnettarız ve bu doğrultuda yapılan çalışmalarda işbirliğinde bulunmaktan da ayrıca onur duyuyoruz” dedi. Başkan Yılmaz’a Semen Kadışev Madalyası’nın, “Semen Kadışev Yılı ve Türk Dünyasını, ortak halk kahramanları Köroğlu etrafında buluşmasına sağladığı katkılardan dolayı” verildiğini vurgulayan Kaseniov, Alaaddin Yılmaz’ı, bu yönde yürüttüğü çalışmalar nedeniyle tebrik etti ve işbirliğinin artması temennisini dile getirdi.

Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçisi Ata Serdarov da Türkmen kültürüne verdiği destek dolayısıyla Başkan Yılmaz’a teşekkür etti. Serdarov, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a Türkmen Mutasavvıf ve Şairi Mahtumkulu’nun TÜRKSOY tarafından yayınlanan 2 ciltlik kitabını hediye etti.

SEMEN KADIŞEV YILI ETKİNLİKLERLE KUTLANIYOR

TÜRKSOY, 1885-1977 yılları arasında yaşayan, Hakas Türklerinin ünlü halk ozanı ve destancısı Semen Kadışev’in doğumunun 130. Yıldönümünü, Türk dünyasında “Semen Kadışev Yılı” olarak ilan etti. Sibirya, Orta Asya ve Türkiye’de yıl boyunca kültür ve sanat alanında çeşitli etkinliklerle anılacak olan Semen Kadışev Yılı’nın açılışı, 3 Mart’ta Hakas Cumhuriyeti’nin başkenti Abakan’da gerçekleştirildi.

Etkinlikler kapsamında Ankara’da TÜRKSOY Genel Merkezi’nde Semen Kadışev Yılı Anma Toplantısı yapıldı. Bu toplantı dolayısıyla Ankara’ya Rusya Federasyonu’na bağlı Hakas Cumhuriyeti’nden bir tiyatro topluluğu davet edildi. Hakas Tiyatrosu, Semen Kadışev Yılı’na özel hazırladıkları oyunu sergilerken Aylanıs etnik müzik topluluğu da Ankara’ya gelerek konser verdi. Aylanıs etnik müzik topluluğu, Bolu Belediyesi’nin daveti üzerine Bolu’ya da gelerek Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde 30 Nisan’da konser verdi. Konser Bolu halkının yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Bolu Belediyesi kendi girişimleriyle Semen Kadışev gibi Türk dünyasının büyük bir halk ozanının Bolu’da tanıtılmasına katkı sağladığı gibi, Semen Kadışev Yılı etkinliklerine ve Sibirya’da yerleşik Hakas Türklerinin geleneksel müziğinin Bolu’da tanınmasına destek verdiği için Türk Dünyası’ndan büyük övgü aldı.

SEMEN KADIŞEV MADALYASINI ALAN TEK BELEDİYE

Türk Dünyası Kültür Bakanlarından oluşan TÜRKSOY Daimi Konseyi, Türk dünyasına katkı sunanları ödüllendirmek üzere Semen Kadışev Madalyası vermeyi kararlaştırdı. Semen Kadışev Madalyası’nın ilki TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov tarafından Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a verildi. Yılmaz, belediye başkanları arasında Semen Kadışev Madalyası’nın tek sahibi oldu. TÜRKSOY yetkilileri, Alaaddin Yılmaz’a verilen Semen Kadışev Madalyası’nın sertifikalı ve numaralı olarak tek olduğunu belirttiler.

TÜRK MÜZİĞİ, ICTM DÜNYA KONGRESİ’NDE SAHNE ALDI

Diğer taraftan Uluslararası Geleneksel Müzik Konseyi (ICTM) Dünya Kongresi bu yıl Astana’da yapıldı. Böylelikle ICTM ilk kez Türk Dünyasında Kazak topraklarında düzenlenmiş oldu. Dünya üzerinde sayıları bini bulan araştırmacı ve bilim insanının katıldığı kongrede Semen Kadışev Yılı dolayısıyla Geleneksel Türk Müziği sanatçıları sahne aldı. TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseniov’un girişimleriyle ICTM Dünya Kongresi’ne davet edilen Geleneksel Türk Müziği sanatçıları, konukları adeta büyüledi.

TÜRKSOY SEMEN KADIŞEV’İN “AK İPEK ARI” DESTANI’NI YAYINLAYACAK

Semen Kadışev Yılı, 2015 sonuna kadar çeşitli etkinliklerle anılmaya devam edecek. TÜRKSOY, Semen Kadışev’in anlattığı Ak Çibek Arığ Destanı’nı (Ak İpek Arı/Prenses) önümüzdeki hafta Ankara’da yayınlayacak. Hakas Türkleri’nin ünlü halk ozanı ve Destancısı Semen Kadışev’in hafızasında 30’dan fazla destan sakladığı biliniyor. Bunlardan sadece Ak Çibek Arığ Destanı 3 bin 604 satır hacmine sahip. Kadışev’in sözlü anlatımlarla aktardığı bu destanlardan 25’i bugüne kadar kaydedilebildi.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]