SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Lipton Perakende Zincir Sahiplerini Rize’de Ağırladı

Yayınlanma:
ABONE OL

Unilever ve Lipton, Türkiye’nin 22 Farklı İlinden 65 Gıda Perakende Zincir Sahibini Rize’de Ağırladı

Gıda perakende zincir sahipleri, Rize’deki çay tarımı hakkında yapılan çalışmaları yerinde değerlendirdi. Yapılan ziyarette Lipton, ülkemizde 5 yıldır Doğu Karadenizli çay çiftçileriyle el ele vererek hayata geçirilen Sürdürülebilir Çay Tarımı projesi hakkındaki detayları anlattı.

Lipton ve Doğu Karadenizli çay çiftçilerinin birlikte hayata geçirdikleri Sürdürülebilir Çay Tarımı Projesi kapsamında yer alan özel çalışma alanları, 11-12 Ağustos tarihlerinde Perakende Zincir Sahipleri üyeleri tarafından ziyaret edildi. Ülkemizdeki çay tarımını sürdürülebilir kılmak için 5 yıldır yapılan uygulamalar, Lipton tarafından ziyaretçilere çalışmaların yapıldığı noktalarda anlatıldı. 2 günlük gezi programının birinci gününde ziyaretçiler, Lipton’un Pazar’daki fabrikasını ziyaret etti. Sürdürülebilir Çay Tarımı uygulamalarıyla tüm üretim tesislerine Yağmur Ormanları Birliği Sertifikası kazandıran Lipton, Pazar fabrikasındaki uygulamalar hakkında da ziyaretçilerin sorularını yanıtladı.

Gezinin ikinci gününde ise Fırtına Vadisi’nde bulunan bir çay tarlası gezilerek çayın yetiştirilmesi ve hasadı konusunda bilgilendirme yapıldı. Ardından ziyaretçiler Lipton’un kurduğu serayı gezdiler. Tübitak işbirliği ile kurulan ve çay tarlalarından seçilen daha güçlü, verimli çayların çoğaltılma süreçlerinin uygulandığı seralarda ziyaretçiler, Sürdürülebilir Çay Tarımı kapsamında hayata geçirilen Seleksiyon Projesi hakkında da detaylı bilgiler edindiler. Aynı gün içerisinde üyeler, projenin mesajlarını kamuoyuna aktarmak için Sürdürülebilir Çay Tarımı’nın sözcülüğünü üstlenen “Çay’a Ses Ver Korosu” üyeleri ile de bir araya geldi. Doğu Karadenizli kadın çay çiftçilerinden oluşan, toplumda çayın geleceği ve sürdürülebilir çay tarımı hakkında farkındalık yaratmak amacıyla kurulan koro, dernek üyeleriyle 2 yıldır devam eden iletişim çalışmalarını ve “Eksik Olma Platformu” ile ilgili bilgileri paylaştı.

Karadenizli çay çiftçileri geçen yıl yaptıkları “Çay’a Ses Ver” çağrılarının ardından bu yıl tüm çay severlere “Eksik Olma” mesajıyla sesleniyor. “Eksik Olma”, toplumun her kesiminden çay severleri Türk çayının geleceği için yapılan çalışmaları desteklemeye çağırıyor. www.eksikolma.org sitesi üzerinden yürütülen özel bir kampanyada, ülkemizdeki çay tarımının sürdürülebilir olması için yapılan çalışmalara tüm çay severler, imzalarıyla destek vermeye davet ediliyor.

Konuklara ev sahipliği yapan Lipton adına konuşan Unilever Türkiye Müşteri Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Cem Tarık Yüksel gezi hakkında şunları söyledi “ Rize’de hayatımızdaki çok önemli bir şeyin, çayın peşindeyiz. Bölgenin en önemli geçim kaynağı olan çay için aldığımız inisiyatifle birlikte; çaylıkların yenilenmesi, bölgeye uygun doğru çay fidanlarının üretilmesi, gübre gibi destek unsurların kullanımındaki kontrolsüz uygulamaların engellenmesi, çiftçilerin çay tarlalarında çalışırken karşılaştıkları sağlık problemlerinin çözülmesi kapsamında çalışmalar hayata geçiriyoruz. Çalışmalarımızı bu gezide yeniden gözden geçirdik ve hayatımızda bu denli önemli bir yeri olan çay için geldiğimiz aşamanın mutluluğunu dostlarımızla paylaşma şansına sahip olduk.”

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı ve Altunbilekler Market Zincir Sahibi Mustafa Altunbilek “Çayın nasıl daha güzel ve sürdürülebilir şekilde üretilebileceğini öğrenmekten büyük mutluluk duyduk. Lipton’un çay fabrikaları bugüne kadar gördüklerimizden oldukça farklı. Bu fabrikalardan sunulan kaliteli, hijyenik çayları tüm çay severlerin gönül rahatlığıyla, güvenle tüketebileceğini belirtmek isteriz.” sözleriyle Lipton ve Sürdürülebilir Çay Tarımı hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Ziyaretin kendileri için son derece keyifli geçtiğini bildiren İstanbul PERDER Başkanı Ramazan Ulu ise “Lipton ailesinin çayı yarınlara taşımak için yaptığı çalışmaları yakından görme fırsatını bulduk. 100 yıllık ömrünün 75 yılını tamamlayan çayımızın geleceğe taşınması için yapılan sürdürülebilir tarım uygulamaları son derece etkileyici bir proje” sözleriyle Lipton’a teşekkürlerini iletti.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]