SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Körfezde kiraz yetiştiriciliğine Ergaz & Bluepet desteği!

Yayınlanma:
ABONE OL

Ergaz-Kofezde-kiraz-destegiKörfezde kiraz yetiştiriciliğine Ergaz & Bluepet desteği!

Sanayi bölgesi olarak bilinen Körfez, geçmiş yıllarda olduğu gibi yine kiraz üretimiyle anılacak.  Kocaeli’nin Körfez ilçesinde kiraz üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla uygulamaya konulan “Kiraz Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi, Modern Kiraz Çeşitlerinin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında yapılan girişime ilk destek Ergaz & Bluepet A.Ş Genel Müdürü Ebubekir YAĞIZ’dan geldi.

Enerji sektörünün önde gelen sanayi kuruluşlarından birisi olan Ergaz & Bluepet A.Ş.’nin yaptığı maddi destek Körfez ilçesinde kiraz üretiminin yeniden yaygınlaştırılması bakımından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

İlçe Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin CAN, Ergaz & Bluepet A.Ş. Genel Müdürü Ebubekir YAĞIZ’a “Kiraz Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi” adına günün anısına Teşekkür Belgesi ve Plaket takdiminde bulundu. Kaymakam CAN, yaptığı konuşmada; “Bu tür projelerin sanayiciler tarafından desteklenmesinin oldukça önemli olduğunu, ilçede tarım ve sanayinin işbirliğine örnek olması bakımından özel bir anlamı vardır. Bu desteğin ayrıca ilçe üreticisinin hayat seviyesinin yükselmesine katkı sağlayacağını, iş ve istihdama destek olacağını ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağını ifade ederek, bu tür yardımların diğer sanayicilerimize de örnek olmasını diliyorum. Körfez İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Semra Koşumcuya, bu projenin hazırlanmasındaki başarılı çalışmasından dolayı teşekkür ederek, bu proje bundan sonra ilçe müdürü ve çalışma arkadaşları tarafından takip edilerek, yapılan katkının neticeye ulaşması sağlanacaktır” dedi.

Ergaz & Bluepet A.Ş.  Genel Müdürü Ebubekir YAĞIZ ise yaptığı konuşmada; “İlçe kaymakamımıza teşekkür ederek, böyle bir projeye destek vermekten memnun olduğunu, projenin takip edilerek sonuca ulaşmasını temenni ettiğini, bu tür destekleri her zaman vermekten gurur duyduğunu, Devlet ve Milletin bu tür faaliyet ve projelerle bir arada olduğu sürece güçlü bir ülke olacağımızı belirtti” dedi.

Proje, 2015-2019 yılları arasında uygulanacak olup, ilk basamakta, Ergaz & Bluepet A.Ş.   Genel Müdürlüğünün desteği ile 2.000 m2 kiraz bahçesi tesis edileceği belirtildi.

Ergaz-Körfez-kaymakamlığınd-(30)

Körfez kirazlarıyla anılırdı!

Körfez ilçesi, geçmiş yıllarda meyvecilikte üstün başarılara sahipti. 1950-1970 yılları arasında tamamen üzüm bağları, kiraz ve zeytin bahçeleri ile kaplıydı. Sadece yukarı köy ve bahçelerden elde edilen kiraz İstanbul’a gönderilirdi. Çevre illerin ihtiyacının büyük çoğunluğu da Körfez’den karşılanırdı. Halkın geçim kaynağı kirazdı. Bölgede sanayi ve güçlenen kuruluşların ve bununla bağlantılı olarak nüfusun artmasıyla, meyve bahçeleri, üzüm bağları ve zeytin alanları imar ve sanayinin etkisiyle azaldı. Kiraz yetiştiriciliği İlçemizde Yukarı Yarımca’nın dağlık bölgeleri ile Naip ve Şemsettin mahallelerine kaydı.

Körfez’de üretilen birçok tarımsal ürün mevcut olup, bunların arasında kamuoyunda kendinden en çok söz ettiren ürün kirazdır. Yerleşim bölgesi Kirazlıyalı da adını buradan almıştır. İlçe girişinde ilçeyi sembolize edecek heykeli yapılmış ve Körfez Belediyesi logosunda Kiraz şekli coğrafi sembol olarak kullanılmıştır. Şehrin geçmişteki tarım faaliyetinin günümüzde hala devam etmesini sağlamak amacıyla kirazın hasat dönemine rastgelen zamanlarda her yıl geleneksel festival düzenlenmektedir.

İlk “Kiraz Festivali” 1972 yılında Körfez Belediyesince düzenlendi.

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Ekonomi
19 Nisan 2024
Merkez Bankası haberi verdi: Kredi borçları azalacak!

TCMB (Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası) vatandaşlara açıkladı. Kredi borçları azalıyor. İşte Merkez Bankası açıklamasının tüm detayları… Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yaptığı açıklama doğrultusunda özel sektörün yurt dışı borcuna dair detayları paylaştı. Yurt dışından özel sektöre sağlanan kredilerin 2023 yıl sonu toplam borcunun Şubat 2024’ten itibaren düştüğü belirtildi. Aralık 2023 yıl sonu toplam borcu 394 milyon […]