SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Yeni şehircilik anlayışı Yaşam Laboratuvarları’nda oluşturuluyor

Yayınlanma:
ABONE OL

“Dünya Living Lab Günleri 2015” Türkiye’de ilk yaşam laboratuvarı kurulmasına öncülük eden Başakşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştiriliyor. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, akıllı ve inovatif şehircilik anlayışının ilk ve en etkin ayağının Living Lab’ler olduğunu belirtti.

 
Türkiye’nin ilk ENoLL (European Network of Living Labs) üyesi olan ve dünyada sadece 380 tane bulunan Living Lab (yaşam laboratuvarı) merkezlerinden birini kurarak bir ilke imza atan Başakşehir Belediyesi, Dünya Living Lab Günleri’ne ev sahipliği yapıyor. Daha önce Paris (2010), Barcelona (2011), Helsinki (2012), Manchester (2013) ve Amsterdam (2014) şehirlerinde gerçekleştirilen Open LivingLab Days, bu yıl 25-28 Ağustos tarihleri arasında Başakşehir Belediyesi ve Başakşehir Living Lab ev sahipliği ile İstanbul’da gerçekleştiriliyor.

ENoLL Uluslararası Sekreteri Pieter Ballon’un ve ENoLL Genel Kurulu’nun akademik araştırma raporlarının sunumuyla başlayan “Dünya Living Lab Günleri”nin resmi açılışı İstanbul Kongre Merkezi’nde yapıldı. Açılışa, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, TİM Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Burhanoğlu, ENoLL Başkanı Jarmo Eskelinen, Başakşehir Living Lab CEO’su Ersin Pamuksüzer ve yurtdışından önemli konuşmacılar katıldı. Bilişim ve teknoloji zirvesinde, 9.Dalga’da üyeliği kabul edilen yeni Living Lab’lar da açıklandı.
Teknoloji ile halkımız buluşturuyoruz

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, akıllı ve inovatif şehircilik anlayışının ilk ve en etkin ayağının Living Lab’ler olduğunu belirterek, “Başakşehir Belediyesi olarak, tüm dünyada 380 kadar olan bu laboratuvarların Türkiye’deki ilk ayağını hayata geçirdik. İçerisinde bulunduğumuz bu laboratuvarda şehir yönetimi odaklı teknolojik projeler başta olmak üzere her türlü inovasyon projesi hayata geçiriliyor. Living Lab kelime anlamı ile yaşam laboratuvarı demek ama esasında teknolojiyi vatandaş ile buluşturma anlamına geliyor. Burada var olan teknolojilerin vatandaşa ulaşımı için çalışmalar yapılması esastır. Bu merkezle önce belediyemizin, ardından çocuklarımızın teknolojiye ulaşımını kolaylaştırdık. İş adamlarının ve girişimcilerin projelerini geliştirip hayata geçirerek bu buluşları halkımızın hizmetine sunduk. Türkiye’nin bilişim teknolojileri alanındaki faaliyet gösteren ilk Living Lab’ını Başakşehir’imizde inşa etmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.
TİM Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Burhanoğlu ise Başakşehir’de kurulan Türkiye’nin ilk Living Lab’ine katkı sağlamaktan onur duyduklarını belirtti. Burhanoğlu, şunları kaydetti: “Türkiye inovasyon haftasını bu yıl Adana’da Finlandiya ülkesi eşliğinde gerçekleştireceğiz. 18 bin katılımcı bu büyük organizasyonun parçası olacak. Hayatı kolaylaştırmak adına ülkemizde atılan adımları daha da geliştirme gayretindeyiz. Bu nedenle Başakşehir’de kurulan bu yaşam laboratuvarı ülkemizin teknoloji ve inovasyon adına gelişiminde önemli bir atılımdır.”
Yenilikçilik yerel yönetimimizin bir parçası

İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı da “Yaşadığımız çağ hız çağı. Bu hızla beraber İstanbul daha farklı bir boyutta büyüyor. İBB olarak klasik anlayışların dışında yönetim anlayışı sergiliyoruz. Yeniliği başından sonuna kadar destekliyoruz. Yenilikçilik bizim yerel yönetimimizin bir parçasıdır. Bilgi çağının imkanlarını en iyi kullanan belediyelerden biriyiz. Ürettiğimiz projelerle yazılımcılarımız dünyayla yarışacak kapasitede. Yeni teknopark projelerimiz girişimcilik merkezi projelerimiz yılsonu ve önümüzdeki iki yıl boyunca gerçekleştireceğimiz hedefler arasındadır. ENoLL ile birlikte yaptıklarımızı bir adım öteye taşıyoruz. Bu laboratuvarlarda çıkan ürünler İstanbul halkına hızlı ve verimli hizmet vereceğine inanmaktayız. Birikim ve deneyimlerimizi diğer Living Lablerle de paylaşacak birlikte büyüyeceğiz” şeklinde konuştu.

Eko-sistem oluşturmalıyız

Living Lab CEO’su Ersin Pamuksüzer, son 15 yılda yeni bir inovatör ve girişimci neslinin olduğunu söyledi. Bu insanların çok basit şeyler yaptığını belirten Pamuksüzer, şunları kaydetti: “Google gibi milyarlarca dolarlık şirketler ortaya çıkıyor. Bir sonraki nesle inovasyonu ve girişimciliği aşılayarak bir eko sistem oluşturmamız gerekiyor. Bir şekilde inovatif kültür ve girişimcilik ruhu oluşturmalıyız ki insanlar başarısızlığın önemli olmadığını düşünsünler. Bunu bir çeşit anlayış olarak sunuyoruz. Ama aynı zamanda çok bilgili kişilerle çok donanımlı bir ortam oluşturmalıyız. Ve yaşam labotuvarı arkasında bir eko sistem oluşmalıyız. Meta nedir, Alfa nedir? Bu küçük bilgilerin KOBİ’ler tarafından anlaşılması gerekiyor. Misyonumuz bu inovasyon ve girişimci ruhun oluşması için çevresini geliştirmemiz gerekiyor. Yaşam laboratuvarında bu gibi ortamlar uluşturmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda yetenekleri de bulmalıyız ki amacımıza ulaşalım. Kayda değer bir başarı için 2-3 yıla ihtiyacımız var. Bu noktada hızlı hareket etmeliyiz.”

Teknolojik buluşlar Başakşehir’de görücüye çıktı

Bu yıl ilk kez ülkemizden Başakşehir Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı ve dünya genelinde yılda bir kez ENoLL Ağı’na bağlı tüm Living Lab’lerin (Yaşam Laboratuvarı) bir araya geldiği zirvede, girişimcilik, akıllı şehircilik ve akıllı yaşam konseptleri üzerine dünya çapında Living Lab’ler tarafından geliştirilmiş modeller, teoriler ve teknolojiler paylaşılıyor.
Başakşehir Living Lab’deki buluşlar şaşırtıyor

Başakşehir Living Lab’de projeleri olan çocuklara buluşlarını hayata geçirebilecekleri laboratuvar ortamları sunuluyor ve eğitimler veriliyor. Bu kapsamda Başakşehir Living Lab’de size kombin önerileri sunan ve giyinme kabinlerinde saatler harcamanıza son verecek Akıllı Ayna, siz henüz düşünürken onun hayata geçirdiğini gördüğünüz Akıllı Ev, 6 dk’da check-up’ınızı yapan Mobil Sağlık Ölçüm ve Tarama Sistemi, İnsansız Uçaklar, Siz evde yokken tüm işleri halleden Akıllı Ev ve kendi kendini sulayan saksılar gibi önemli hayati buluşlar yer alıyor. Açılışı bugün gerçekleştirilen zirvenin yarın Başakşehir Living Lab’de devam edecek ayağında tüm teknolojik cihazlar görücüye çıkacak ve misafirler tarafından denenme imkanı bulacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin sponsorluğunda; TTNet, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Startup Bootcamp İstanbul, Starters Hub, Istanbul Design Factory, FonGoGo kuruluşlarının desteğiyle düzenlenen zirvede, dünya çapındaki en büyük Living Lab’ler Türkiye’de ilk kez Başakşehir Belediyesi ev sahipliğinde bir araya geldi.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]