SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Sultanahmet Köftecisi’nden dev anlaşma

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul’un asırlık lezzet durağı Tarihi Sultanahmet Köftecisi, İngiltere, Almanya ve Hollanda’da yaklaşık 60 şubeyi kapsayan master franchising anlaşmalarına imza attı.

Üretim merkezleri İngiltere’de Manchester, Almanya’da Saarbrücken, Hollanda’da ise Amsterdam olacak.

Sultanahmet Köftecisi’nin 4. kuşak temsilcisi Mert Tezçakın:

“Personel Türkiye’den götürülecek. Bu proje ile yüzlerce Türk gencine yurtdışında istihdam imkanı sağlayacağız”
İstanbul’un asırlık lezzet durağı Tarihi Sultanahmet Köftecisi, İngiltere, Almanya ve Hollanda’da yaklaşık 60 şubeyi kapsayan, yüzlerce Türk’e yurtdışında istihdam imkanı sağlayacak master franchising anlaşmalarına imza attı.

1920 yılında kurulan tarihi işletmede 4. kuşağın işbaşı yapmasıyla birlikte yurtdışında şubeleşme çalışmalarına hız verildi. İlk yurtdışı deneyimini kardeş ülke Azerbaycan’da yaşayan, yoğun ilgi üzerine kısa sürede Bakü’deki şube sayısını 3’e çıkartan Sultanahmet Köftecisi, Avrupa’ya açılma girişimlerinden de olumlu sonuç aldı.

Sultanahmet Köftecisi’nin 4. kuşak temsilcilerinden, yurt dışı şubeleşmelerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Mert Tezçakın, İngiltere’de 40, Almanya’da 15, Hollanda’da da 5 şubeyi kapsayacak master franchising anlaşmalarının imzalandığını, yerel üretim merkezleri kurulması çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Üretim merkezlerinin İngiltere’de Manchester, Almanya’da Saarbrücken, Hollanda’da da Amsterdam’da olacağını kaydeden Tezçakın, şunları söyledi:

“Üç ülkede de ilk dükkanların açılacağı binalar bulundu. Bu operrasyonu yürüten yönetim kurulu başkanımız Mehmet Tezçakın ile patronlar Murat Koçyiğit, Timur Tezçakın, Sinan Tezçakın ve Genel Müdürümüz Burak Duman’ın onaylarının ardından bu binalarda tefriş çalışmalarına başlanacak. 2016’da üç ülkede de ilk dükkanlar açılmış olacak. Ardından diğer şubelerin açılış çalışmalarına başlanacak.”

Yüzlerce Türk gencine yurtdışında istihdam

Sultanahmet Köftecisi’nin kurum içi verdiği eğitimlerle sektörde bir okul haline geldiğini, bu okulda eğitim görenlerin kısa sürede kurum içinde yükseldiklerini, birçoğunun da yüksek ücretlerle başka kurumlara transfer olduklarını ya da kendi dükkanlarını açtıklarını anlatan Tezçakın, “Master franchising anlaşmaları yaparken ülkemize azami katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Sultanahmet Köftecisi gibi bir okulun mutlaka değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle her anlaşmada personelin Türkiye’den götürülmesi şartı yer alıyor. Bu proje ile yüzlerce Türk gencine yurtdışında istihdam imkanı sağlayacağız” diye konuştu.

Marketlere girilecek

Tezçakın, Sultanahmet köftesinin lezzetine daha kolay erişimin sağlanması amacıyla dondurulmuş gıda pazarına gireceklerini, bu sayede ürünlerinin marketlerde, Sultanahmet Köftecisi şubelerinde satışa sunulacağını da sözlerine ekledi.

İlgili Haberler

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]