SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Işık Üniversitesi ve IBM yanyana

Yayınlanma:
ABONE OL

isik-universitesi-ibmAKADEMİK ARAŞTIRMA VE İNOVASYON ÇALIŞMALARI ALANLARINDA İŞBİRLİĞİ

IBM Türk Genel Müdürü Isabel Gomez Cagigas ve FMV Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Tekinay‘ın, IBM ve Işık Üniversitesi adına imzaladığı anlaşma ile Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik alanlarında güç birliği içinde çalışmalar yürütülecek.

Bu işbirliği ile Işık Üniversitesi , IBM uzmanları ile ortak eğitim, akademik araştırma ve inovasyon çalışmaları gerçekleştirecek.

Geleceğin yenilikçi ve girişimci bireylerini yetiştirmek için yapılacak çalışmaları desteklemek amacıyla IBM akademik işbirliği çerçevesinde yazılım, donanım, IBM bulut teknolojileri, eğitim materyalleri ve hizmetleri sağlanacak. Öğrencilerin ve akademik kadronun yeni teknolojileri kullanarak araştırma ve geliştirme projeleri yapmaları desteklenecek.

Işık Üniversitesi ve IBM arasında gerçekleşen bu stratejik işbirliği kapsamında eğitim müfredatının geliştirilmesi, IBM tarafından sağlanacak konuk öğretim görevlisi ve öğrenci danışmanlık desteği ile öğrencilere staj/iş imkânları da yer alıyor.

Dünya Standartlarında Yerel Katkıyı Sağlıyoruz

Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Tekinay imza törenin ardından “Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi olarak; “İyi İnsan Yetiştirme”misyonunu iyi meslek insanı ve bilim insanı yetiştirmek olarak algıladığımız için öğrencilerimizi bilimsel ve bilişsel düşünce ile donatıp mezun etmek istiyoruz. IBM ile yaptığımız bu işbirliği, son derece gelişmiş bir bilişsel altyapıyı ve Ar-Ge platformunu üniversitemize sunacak. Kampüsümüzde kuracağımız Ar-Ge tesisimiz; gelişen iş fikirlerine ve girişimcilere destek olacak. Bu yüzden heyecanlıyız, mutluyuz. 21. yüzyıla damga vuran “Nesnelerin İnterneti” ve “büyük veri yönetimi”teknolojileri konusunda araştırmalar yapacağız. Bu bilimsel çalışmalar araştırma-geliştirme ve eğitim döngüsü içerisinde devam edecek. Üniversitemizin düsturlarından biri olan dünya standartlarında yerel katkıyı destekleyecek bu adımı IBM ile atmaktan çok mutluyuz. Her iki kuruma ve bu birlikteliğin dokunduğu her noktaya hayırlı olsun.” dedi.

63

130 yıllık Işık Üniversitesi ve 104 yıllık IBM Yanyana

IBM Türkiye Bulut Ekosistemi Geliştirme Müdürü Jale Akyel “Işık Üniversitesi ile geçmişden gelen ilişkimizi bu proje ile taçlandırmak bizim için mutluluk verici. Bu girişim içinde bulunduğumuz inovasyon ekosistemine katkıda bulunacak. Hedeflerimiz ortak; güncel teknolojiler konusunda öğrencilerin yeni beceriler edinmesini ve girişimcilik ruhu aşılanmasını sağlamak. Ayrıca yenilikçi çalışmalar gerçekleştireceğimiz ve öğrencilerin deneyimlemelerini geliştireceği bir “inkübasyon merkezini”oluşturuyoruz. Özellikle bulut teknolojileri ve endüstriyel bilgilerimizi Işık Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri ile paylaşmaktan büyük mutluluk duyacağız. 130 yıllık ve 104 yıllık IBM FMV Işık Üniversitesinin bu birlikteliği hepimize hayırlı olsun.” dedi.

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]