SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Davutoğlu: Kandil’in bağlantıları kesildi

Yayınlanma:
ABONE OL

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantıları çerçevesinde New York’ta temaslarını sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kanal 7 Medya grubu adına Mehmet Acet’in de aralarında bulunduğu Türk gazetecilerle de bir araya geldi. Davutoğlu, terörle mücadele, mülteci sorunu ve 1 Kasım seçimleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Kandil, kırsal kesim, mezarlıklar adı altındaki yapılar ile şehir arasındaki irtibatları koparttık” dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) 70’inci Dönem Genel Kurul Toplantıları için New York’ta bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı, şunları söyledi:

DİYARBAKIR’DAKİ GENÇ, KANDİL’E ULAŞAMAZ

Kandil, kırsal kesim, mezarlıklar adı altındaki yapılar vs. ile şehir arasındaki irtibatları koparttık. Diyarbakır’dan kaçırılan bir grup gencin Kandil’e ulaşması mümkün değil artık. Kandil’de eğitilip Türkiye’ye gelmesi de mümkün değil. Geçenlerde PKKlıların artık insan kaynağı bulamıyoruz diye yakınmaları boşuna değil. (Kırsal kesimde terör unsurları sivil kıyafet giyip şehre eylemlere gidiyordu, Varto’da öyle oldu mesela) şimdi o aradaki geçişkenlikleri, irtibatları kırıldı.

 

HALK PKK’YA DEĞİL OPERASYONLARA DESTEK VERDİ

Ama en önemlisi ve PKK’yı en fazla şaşırtan şey, Halk harekete geçmedi. Terör örgütü bekledi ki halk kendilerine destek olacak, kitlesel destek verecek. Aksine halk bu operasyonlara hem açık bir şekilde, hem de zımni olarak susarak destek verdi. Bizim için en önemli gösterge bu. Sokağa çıkması için kitleleri tahrik ediyorlardı fakat birkaç yüz kişi dışında sokağa çıkan olmadı. Bu operasyonun sivil tarafı açısından en önemli göstergeydi. Ben güvenlik görevlilerine şu üç talimatı veriyordum; sivil halka zarar gelmeyecek, kendinizi koruyan tedbirler alacaksınız, bir de teröristleri tasfiye edeceksiniz, yani başladığınız işi operasyonu yarım bırakmayacaksınız.

 

PKK’YI ŞAŞIRTAN OLAY

Davutoğlu ”Diyarbakır’da bayram namazında musafaha ettiğimiz onlarca kişi eğilip kulağıma dedi ki, ‘Allah razı olsun, Allah devlete millete zeval vermesin, devam edin, Allah yardımcınız olsun’… Atmosfer bu” diye konuştu. Terör örgütünün kitleleri sokağa çıkması için tahrik ettiğini hatırlatan Davutoğlu ”Fakat birkaç yüz kişi dışında sokağa çıkan olmadı. PKK’yı en fazla şaşırtan şey de, halkın harekete geçmemesi oldu. Bu operasyonun sivil tarafı açısından en önemli göstergeydi” ifadelerini kullandı.

4 HEDEF VARDI

Davutoğlu, PKK’ya karşı yürütülen mücadelede, Kuzey Irak’taki kamplar, şehirde terörize edilmiş topluluklar, mezarlıkların etrafındaki illegal yapılar ve kırsal kesimdeki teröristler olmak üzere dört hedef olduğunu anlattı. Başbakan, ”Önce Kuzey Irak’taki kampları hedef aldık, uzun süre lojistik koridorlar tahrip edildi. İçeride yürütülecek mücadelenin alt yapısı hazırlandı. İçeride kritik yerlerde operasyonlar yapıldı, kendilerince şehir gerillaları olarak nitelendirdiklerinin etkisi minimuma indirildi” dedi. 

 

Örgütün şehirlerde mezarlık adı altında silah depoları inşa ettiğini belirten Davutoğlu, ”Varto’da güya mezarlık için yapılan yerlerde her türlü silah yakalandı, bir de kaçırılan rehine çocuk kurtarıldı. Bu yapılanmaların hepsi yıkılacak. Tayin edilen hedeflere ulaştık” diye konuştu. 

İRTİBATLARI ÇÖKTÜ

Kandil, kırsal kesim, mezarlıklar adı altındaki yapılar ile şehir arasındaki irtibatları koparttıklarını anlatan Başbakan Davutoğlu, ”Diyarbakır’dan kaçırılan bir grup gencin Kandil’e ulaşması da Kandil’de eğitilip Türkiye’ye gelmesi de artık mümkün değil. PKK’lıların ‘artık insan kaynağı bulamıyoruz’ diye yakınmalarına şahit oluyoruz” dedi.

‘PYD’Yİ UYARDIK AMA BİZİM YIKILACAĞIMIZI DÜŞÜNDÜLER’

Türkiye terörle mücadele ederken ABD’nin PKK’nın Suriye kanadı PYD’yi meşru sayması da Başbakan Davutoğlu’nun gündemindeydi. Çözüm süreci devam ederken PYD lideri Salih Müslüm’ün Türkiye’ye geldiğini hatırlatan Davutoğlu ”O günlerde belli şartlarla Suriye muhalefetine katılmaları için çok gayret ettik. ‘Suriye rejimiyle ilişkinizi kesin, Türkiye’yi rahatsız edecek işler yapmayın’ dedik. İlk anda yaklaşımları olumluydu. Fakat Gezi olayları başlayınca AK Parti hükümetinin yıkılacağını sandılar. Bir de kimyasal silah kullanmasına rağmen cezalandırılmayan Suriye rejiminin kalıcı olduğunu düşündü. Bu da Türkiye ile aralarının açılmasına yol açtı” diye konuştu. 

EL NUSRA NE İSE PYD DE O!

Terör saldırılarından sonra kendileri için tablonun açık bir şekilde değiştiğini dile getiren Başbakan Davutoğlu, ”PYD silahlı gücünü ve insan unsurunu Kandil’den alıyor. Aralarında bir irtibat var. El Nusra da DAEŞ’le çarpışıyor. Bu durum El Nusra’yı meşru kılıyor mu? DAEŞ ile savaşmak PYD’yi de meşru kılmaz. PYD’nin PKK ile ilişkisi devam ediyor. ABD’nin ilkesel bir tavır almasını bekleriz” diye konuştu. 

 

SINIRIMIZDA İSTEMİYORUZ

Başbakan Ahmet Davutoğlu,  PKK, PYD, DAEŞ ve Suriye rejiminin Türkiye için birer tehdit olduğunu söyledi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ”Suriyeli veya Iraklı Kürtleri tehdit olarak görmeyiz, ama bu son gelişmelerden sonra rejim bağlantılı bütün unsurlar, PKK-PYD unsurları Türkiye için tehdittir. DAEŞ’i de Suriye rejimini de sınırlarımızda istemiyoruz” ifadesini kullandı. 

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin, muhataplarına Suriye savaşı ve mülteci krizi ile ilgili net politikasını aktardığını da anlattı. Davutoğlu, yeni mülteci dalgasını önlemek için güvenlikli bölge oluşturulması, Suriye sorununun Esed’siz formülle siyasi çözüme ulaştırılması ve küresel güçlerin PYD’yi, PKK olarak değerlendirerek bu örgüte meşruiyet kazandırmaması gerektiğini yineledi. Davutoğlu  Rusya’nın Esed yönetimini desteklemek üzere hava gücü kurmasının gerçekten kaygı verici olduğunu söyledi.

 

 

İlgili Haberler

Dünyadan
26 Mart 2024
Dani Alves 14 ay sonra kefaletle serbest bırakıldı

Cinsel saldırı suçundan hüküm giyen eski futbolcu 1 milyon euro ödeyerek cezaevinden çıktı. Spot: İspanya’da bir kadına cinsel saldırı suçlamasıyla 4,5 yıl hapse mahkum edilen Brezilyalı eski futbolcu Dani Alves, 14 ayın ardından 1 milyon Euro kefaletle serbest kaldı. Barcelona Mahkemesi’nin 20 Mart’taki kararı üzerine, cinsel saldırı suçlamasıyla 4,5 yıl hapse mahkum edilen eski futbolcu […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]