SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İşte yerli otoya 5 milyon lira veren işadamı

Yayınlanma:
ABONE OL

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın, üretilecek ilk yerli otomobili okul yaptırması karşılığında sattığı Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki hayırsever iş adamı 77 yaşındaki Muzaffer Altıntaş, ilk yerli otomobile sahip olmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduğunu belirtti.

Altıntaş, Trabzon Maçka’da doğduğunu, 13 yaşındayken İstanbul’a göç ederek çalışma hayatına başladığını söyledi. Tek başına geldiği İstanbul’da bir yorgancının yanında çırak olarak işe başladığını, dükkanda yatıp kalktığını anlatan Altıntaş, bir süre sonra kendi işini kurduğunu ve 16 yaşında Gebze’ye geldiğini, evlendiğini ve 3 çocuğunun olduğunu dile getirdi.

“DÜNYA MALINDA GÖZÜM YOK”

Daha sonra çeşitli işler kurduğunu ifade eden Altıntaş, “3 tane otelim var. Lastik ve akü bölge bayisiyim. Ben apartta oturuyorum. Bana gülüyorlar. Dünya malında gözüm yok. 1974 model otomobilim var. Ayrıca en ekonomik otomobile biniyorum. ‘Az yakıyor’ diye. Çocuklarım bana ‘Niye son model araba almıyorsun, bunlara layıksın. Sana büyük araba alalım’ diyorlar. Ben kabul etmiyorum. En iyi arabaya Cenab-ı Allah’ın beni öbür tarafta bindireceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

İLK OTOMOBİLİ BANA VERİR MİSİN? DEDİM

Bakan Işık’ın, daha önce başkanlığını yaptığı Tarbzonlular Derneği’ni ziyaret ettiğini, burada insanların soru sorduğunu aktaran Altıntaş, şöyle devam etti: “Bakanımız, ‘Biz yeni bir iş yapıyoruz, haberiniz var mı. Yeni bir otomobil, Türkiye’ye kazandıracağız’ dedi. ‘Yeni otomobil yapacaksınız. İlk çıkan otomobili bana verir misin’ dedim. Bakanımız, ‘Biraz pahalı olur’ dedi. ‘Ne pahalı olur. Malımın hepsini benden alacak halin yok’ dedim. ‘Bir okul daha yaptırırsın. Bir okula bir araba veriyorum. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız bir yere söz vermediyse araba senin.’ Millet alkışladı. Çok mutluyum. Türkiye Cumhuriyeti’ne bu arabalar hep dışarıdan geliyor. Bizim kafamız çalışmıyor mu” ifadelerini kullandı.

“VASİYETİM VAR”

Türkiye Cumhuriyeti’nin bir iş başardığını, yerli otomobil yapmasının çok güzel olduğunu vurgulayan Altıntaş, “Bir hayır sever olarak bana kısmet oldu, bana otomobili verecekler. Bende okul yapacağım. Sözüm söz. Ama ömrüm yeterse. Yetmezse bile çocuklarım var arkadan, vasiyetimiz var. Onlar devam ettirecekler” dedi.

Yerli otomobili kendisinin ve çocuklarının kullanacağını dile getiren Altıntaş, bu otomobilin manevi olarak değerinin büyük olduğunu, devletin ilk çıkan arabasını kullanmaktan mutluluk duyacağını vurguladı.

Kaynak : AA

İlgili Haberler

Ekonomi
28 Mart 2024
4 kategoride olan dikkat: 2180, 3620, 5430 gün primle emeklilik başvuruları açık! 1992 – 2019 girişliler

4 kategoride emeklilik onaylandı. 2180, 3620, 5430 prim günü olanlar başvurularını yapabiliyor. 1992 ile 2019 arası sigorta girişi yapılanlar dikkat etsin. İşte 1992, 2000, 2002, 2004, 2008 sigorta girişlilere erken emeklilik başvurusu detayları… Emeklilik için gün sayan vatandaşlara SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) uzmanları erken emekliliğin formüllerini tek tek açıklıyor. Erken emekli olmak isteyen vatandaşlar içinse […]

Ekonomi
28 Mart 2024
Emekli maaşına ek 24.000 TL belediye desteği! Seçim öncesi başvuran kapıyor!

Emekli maaşlarına ek 24 bin TL ödeme belediyelerden yatıyor. Seçim öncesi başvuran ek ödemeyi kapıyor. İşte emeklilere 2024 belediye desteklerine dair detaylar haberimizde… 2024 yılı “Emekli Yılı” olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edildi. Diğer bir yandaysa emekliler için yeni düzenlemeler üzerinde çalışılıyor. Seyyanen zam planlamaları, emeklilik reformu, çalışma süresine göre maaş planlamaları, bayram […]

Ekonomi
28 Mart 2024
Marketler yarışıyor: Bayramda BİM eksik bırakmıyor! Ayçiçek yağı, toz şeker, çay, bayramlık ikramlar

Bayrama sayılı gün kalırken marketler adeta yarışa girdi. Her gün bir market aktüel indirimleriyle vatandaşları cezp ediyor. İşte BİM 29 Mart 2024 aktüel katalog indirimleri… Her Salı ve Cuma BİM marketleri aktüel katalog indirimlerini yayımlayarak vatandaşların en uygun fiyatlarla eksiklerini almasına olanak sağlıyor. Bayrama sayılı gün kalırken 29 Mart Cuma 2024 BİM aktüel katalog indirimleri […]

Ekonomi
28 Mart 2024
Nisan promosyonları gümbür gümbür geliyor! 29.000 TL promosyonla o banka şaşkına çevirdi

29 bin TL promosyon açıklayan bankanın ardından vatandaşlar şaşkına döndü. Nisan ayında güncel promosyonların daha da artması bekleniyor. İşte 2024 promosyon ödemelerine dair ayrıntılar… Yeni yılla birlikte tüm çalışanlar ile emeklilerin maaşlarına ciddi oranda zamlar gerçekleştirildi. Zamların ardından bankaların promosyonlarını yükseltmesi beklenirken bazıları pasif kaldı. Duruma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan el attı. Kamu bankalarıyla görüşmeler […]