Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın, üretilecek ilk yerli otomobili okul yaptırması karşılığında sattığı Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki hayırsever iş adamı 77 yaşındaki Muzaffer Altıntaş, ilk yerli otomobile sahip olmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduğunu belirtti.
Altıntaş, Trabzon Maçka’da doğduğunu, 13 yaşındayken İstanbul’a göç ederek çalışma hayatına başladığını söyledi. Tek başına geldiği İstanbul’da bir yorgancının yanında çırak olarak işe başladığını, dükkanda yatıp kalktığını anlatan Altıntaş, bir süre sonra kendi işini kurduğunu ve 16 yaşında Gebze’ye geldiğini, evlendiğini ve 3 çocuğunun olduğunu dile getirdi.
“DÜNYA MALINDA GÖZÜM YOK”
Daha sonra çeşitli işler kurduğunu ifade eden Altıntaş, “3 tane otelim var. Lastik ve akü bölge bayisiyim. Ben apartta oturuyorum. Bana gülüyorlar. Dünya malında gözüm yok. 1974 model otomobilim var. Ayrıca en ekonomik otomobile biniyorum. ‘Az yakıyor’ diye. Çocuklarım bana ‘Niye son model araba almıyorsun, bunlara layıksın. Sana büyük araba alalım’ diyorlar. Ben kabul etmiyorum. En iyi arabaya Cenab-ı Allah’ın beni öbür tarafta bindireceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
İLK OTOMOBİLİ BANA VERİR MİSİN? DEDİM
Bakan Işık’ın, daha önce başkanlığını yaptığı Tarbzonlular Derneği’ni ziyaret ettiğini, burada insanların soru sorduğunu aktaran Altıntaş, şöyle devam etti: “Bakanımız, ‘Biz yeni bir iş yapıyoruz, haberiniz var mı. Yeni bir otomobil, Türkiye’ye kazandıracağız’ dedi. ‘Yeni otomobil yapacaksınız. İlk çıkan otomobili bana verir misin’ dedim. Bakanımız, ‘Biraz pahalı olur’ dedi. ‘Ne pahalı olur. Malımın hepsini benden alacak halin yok’ dedim. ‘Bir okul daha yaptırırsın. Bir okula bir araba veriyorum. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız bir yere söz vermediyse araba senin.’ Millet alkışladı. Çok mutluyum. Türkiye Cumhuriyeti’ne bu arabalar hep dışarıdan geliyor. Bizim kafamız çalışmıyor mu” ifadelerini kullandı.
“VASİYETİM VAR”
Türkiye Cumhuriyeti’nin bir iş başardığını, yerli otomobil yapmasının çok güzel olduğunu vurgulayan Altıntaş, “Bir hayır sever olarak bana kısmet oldu, bana otomobili verecekler. Bende okul yapacağım. Sözüm söz. Ama ömrüm yeterse. Yetmezse bile çocuklarım var arkadan, vasiyetimiz var. Onlar devam ettirecekler” dedi.
Yerli otomobili kendisinin ve çocuklarının kullanacağını dile getiren Altıntaş, bu otomobilin manevi olarak değerinin büyük olduğunu, devletin ilk çıkan arabasını kullanmaktan mutluluk duyacağını vurguladı.
Kaynak : AA
İlgili Haberler
İBB’NİN MOTOSİKLETLİ VE ATLI KADIN ZABITALARI GÖREVE BAŞLADI
Maltepe Belediyesi’nden1000 üniversite öğrencisine 12 bin 500 TL burs
Kartalspor tam gaz devam ediyor, Bahçelievler Gümüşhane Spor’u 5-0 yendi
Personelle ücrette anlaşamayan Kartal Belediyesi’nde Grev Kararı Asıldı
Kartal’da ‘Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’ Çalıştayı
‘Bir Cumhuriyet Şarkısı’ sinema filminin fragmanı yayınlandı