SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Aytaç Açikalin, Nesillere yön verecek yöneticiler yetişiyor

Yayınlanma:
ABONE OL

YÖNETİCİ-OKULU-TOPLUEğitim-Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube her ay düzenlediği ‘’Yönetici Okulu’’ programında Aralık ayında Prof. Dr. Aytaç AÇIKALIN’ı konuk etti.

HENDEK KAZMAYAN YENİ BİR NESİL YETİŞTİRECEĞİZ!

Gündemdeki konulara değinerek selamlama konuşmasına başlayan Şube Başkanı Talat YAVUZ, ‘’Eğitim yöneticiliğini önemsiyoruz. Eğitim yöneticiliğinde şubemiz önemli bir marka haline gelmiştir. Tüm Türkiye bizi tanıyor ve takip ediyor. Eğitim yöneticiliğinde yeni şeyler söylemeye ve gündemi belirlemeye devam edeceğiz’’ dedi.

Eğitim-Bir Sen’in desteğiyle yetişen yöneticilerin ülkemizin ufkuna yön vereceğini belirten YAVUZ,  ‘’Bizim yöneticilerimiz hendek kazmayan bir nesil yetiştirecek. Vatanını, milletini, bayrağını seven nesillerin yetişmesi için yöneticilerimiz var gücüyle çalışacaklar. Ayrıca son günlerde sık sık gündeme gelen mahkeme kararlarını da yakından takip ediyor  ve belirtiyoruz ; ‘’ Kimse heveslenmesin, hiçbir yere gitmiyoruz buradayız’’ dedi.

Herkesin bir eğitim efsanesi olarak tanıdığı programın konuşmacısı Prof. Dr. Aytaç AÇIKALIN, ‘’Yöneticilik plansız olmaz strateji önemlidir. Strateji belirlemek için düşünmek gerekir. Dünya farklı düşünenler sayesinde bugünlere geldi’’ diyerek önemli konulara vurgu yaptı.

DENEYİMİN HİÇBİR ÖNEMİ YOKTUR!

Dünkü güneşle bugünkü çamaşırlar kurutulmaz diyerek deneyimin çok da önemli olmadığını vurgulayan AÇIKALIN, ‘’dün dünde kalmıştır, deneyim düne aittir, yaşadıklarımın hepsi dünde kalmıştır. Yaşadıklarım pek geçerli değildir. Bildiklerimin ise muhtemelen yarısı yanlıştır. Düşündüklerimin hepsi müzakereye açıktır. Müzakere ve münakaşa farklı şeylerdir. Bir yönetici her zaman müzakereye açık olmalıdır ancak asla münakaşa etmemelidir’’ dedi.

Yöneticilikte iletişim çok önemli olduğunu belirten AÇIKALIN, İletişim damardan girmektir. İnsanların iletişime yansıyan üç yönü vardır.  Duygu, inanç, mantık.  Bir şeyde duygu yoksa o inanılmaz olur. İnsan inanmazsa aklına yatmaz. Hiç unutmadığımız anlar duygusal yapısı yoğun olan anlardır. Öğrenme duygusal bir süreçten geçer. Yönetici her zaman yaptığı işe duygularını da katmalıdır. Aksi takdirde inandırıcılığı azalır, dedi.

Şube Başkanı Talat YAVUZ’un çiçek takdimi ile program sona erdi

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]