SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kıvırcık Ali ölümünün 5. yılında Kartal’da anıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kıvırcık Ali, ölümünün 5. yılında Kartal Belediyesi’nin düzenlediği programda anıldı. Sunuculuğunu İlknur Kaplan’ın yaptığı “Kıvırcık Ali’yi Anma” programı, Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

Programa Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt, Kartal Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Ekber Şahin, Kartal Belediyesi Meclis üyeleri, Kartal Belediyesi birim müdürleri, Kartal Belediye Başkan danışmaları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KIVIRCIK-ALİ-ANMA-(7)

Kıvırcık Ali’nin vefatının 5. yılında gerçekleştirilen anma programında Erdal Erzincan, Eda Alakuş, Ali Tan, Erensoy Akkaya, Dilan Akıncı, Uğur Bozan, Nilüfer Sarıtaş, Grup Turnalar, Kıvırcık Ali’nin çocukları Eren ve Ecem Özütemiz, Kıvırcık Ali’nin eserlerini seslendirdi.

 

Kıvırcık Ali’nin hayatından kesitlerin de anlatıldığı anma programında, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt, babaları için türkü okuyan Eren ve Ecem Özütemiz’e Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına çiçek ve kartal heykelciği takdim etti. Duygularını dile getiren Yeşilyurt, “Kıvırcık Ali çok önemli bir halk sanatçısıydı. Onun genç yaşta ölümü hepimizi çok üzdü. Kıvırcık Ali’yi Kartal’da ölümün 5. yılında hüzün içerisinde anıyoruz. Kıvırcık Ali, Kartal’da sahne almıştı. O’nu Kartal’da anmak onur verici. Salonumuz çok dolu. Burası hatıralarla dolu. Emektar eski bir sahne. Umarım bir dahaki anmayı daha büyük bir salonda gerçekleştiririz” dedi.

 

Kıvırcık Ali’nin oğlu Eren Özütemiz ve Kızı Ecem Özütemiz de Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e ve anma programında emeği geçen herkese teşekkür etti. Eren Özütemiz, babasız geçen 5 yılın kendileri için zor olduğunu belirterek ” Babamın değerli dostları, değerli insanlar, türkü sevenler, bizi seven insanların bize gösterdiği saygı ve sevgi, o boşluğu biraz olsun hafifletti”  dedi.

 

Kıvırcık Ali Kimdir?

 

Ali Özütemiz ya da bilinen adıyla Kıvırcık Ali (d. 11 Ekim 1968, Tokat – ö. 11 Ocak 2011, İstanbul), Aşık Ali adlı halk ozanının oğludur. Tokat’ın Turhal ilçesinin Erenli köyünde doğdu. 1983 yılında İstanbul’a geldi ve saz yapım atölyesinde çalışmaya başladı. Bu sırada katıldığı bir ses yarışmasında aşıklama dalında birinci oldu. Konfeksiyon atölyesinde çalışırken, bir yandan da solfej dersleri aldı ve düğünlerde saz çaldı.1992 yılında Aşık Nuri Yücel’in ‘Hapishane Ranzaları 2’ isimli albümüne bağlamasıyla katılarak ilk profesyonel stüdyo çalışmasına başladı. 1995’te iki arkadaşı ile birlikte Grup Turnalar’ı kurdu ve ‘Türkülerden Türkülere Yol Eyledik’ ve ‘Türküler Kimliğimiz’ adlı iki albüm çıkarttılar. 1999’da ilk solo albümü ‘Gül Tükendi Ben Tükendim’i çıkardı. Türkiye’de ve Almanya’da çok sayıda konser verdi, bestelerini birçok sanatçı seslendirdi. “Kıvırcık Ali” olarak bilinen sanatçı 11 Ocak 2011’de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]