SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Belediyenin öğretmenlere dağıttığı kitap incelemeye alındı

Yayınlanma:
ABONE OL

24 Kasım’da Kartal Belediyesi, ilçede görev yapan bütün öğretmenlere Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği’ne ait “Mustafa Necati ve Cumhuriyet Eğitim Devrimi” adlı kitabı dağıttı.

Kitapta İslam Dininin aşağılanıp, evrim propagandası yapılması ve kitabın siyasi içerik taşıması nedeniyle Vakit Gazetesi 29 Kasım 2009 tarihli sayısında ana sayfadan “CHP’li Belediyeden Kara Kitap” diye haber yapmış ve Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube evrim propagandasına “Hayvan oğlu değil Adem oğluyuz” diye tepki göstermişti.

bel-kitap-ogretmen

Öğretmenlere dağıtılan Kara Kitap İncelemeye Alındı.

Milli Eğitim Müdürlüğünün izni ve onayı alınmadan bütün okullara dağıtıldığı anlaşılan kitap hakkında Kartal Kaymakamlığının onayı ile Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Tarih ve Edebiyat Öğretmenlerinden komisyon kurdu kitap incelemeye alındı.

Kartal Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü vasıtasıyla ilçedeki bütün öğretmenlere hediye edilen ve izinsiz dağıtıldığı anlaşılan siyasi içerikli kitap Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a, hükümete ve dindarlara saldırıyor. Ayrıca kitapta Darwin propagandası yapılıyor.

İşte Kitaptan bazı inciler …(!)

Din Düşmanlığı ve Evrim Propagandası içeren satırlar:

 “Dinci eğitim politikaları sonucu, 2000’li yılların gençliği de öğretmenleri de 1960’ların ve 1970’lerin gençliğinden çok farklı bir duruma gelmiştir. Gençlerde ve toplumda çağdaş ve bilimsel anlayışlar yok olma yolundadır. Gençlerde ve toplumda çağdaş ve bilimsel anlayışlar yok olma yolundadır. Fen alanında tıp alanında okuyan üniversite gençliği bile cinlere, perilere, kadere ve Âdem’den geldiğimize inanmaktadır.” (sayfa:291)

Cumhurbaşkanı ve Başbakan’dan rahatsızlık içeren siyasi satırlar:

“Bu günün Cumhurbaşkanı İslam’ın yalnız ahireti değil, dünya düzenini de içerdiğinden söz ediyor. 82 yıl önce Mustafa Necati, laik eğitimden söz ediyor, buna karşılık bu günün Başbakanı “laiklik tabi elden gidecek… hem laik hem Müslüman olunmaz” diyor. İşte bugün Cumhurbaşkanı da Başbakan da bu fırsatı yakalamış oluyor. İşte o gün çizdikleri amaca hızla yol almaktalar.” (Sayfa:51)

“Türban günün marka deyimiyle laik eğitimin ezberini bozduğu gibi siyasal İslamcı eğitimin siyasal simgesi ve bayrağı oldu.” (sayfa:301)

Ak Parti Hükümetini yerden yere vuran siyasi satırlar:

“Bakan Hüseyin Çelik 10 yoksul öğrenciyi seçerek özel okullarda okutmaya kalkışmıştır. Bakanın bu yöndeki çabalarının yanında  imam hatiplere üniversite yolunu açma, bakanlığın seçeceği kişileri öğretim üyesi olarak yetiştirmek üzere yurtdışına gönderme gibi pek çok girişimi Danıştay ve Anayasa Mahkemesi tarafından engellenmiştir.” (Sayfa:286)

 Hz Muhammet ve Kutlu Doğum Haftası Rahatsızlığı

 “Hz. Muhammed’in vasiyeti olduğu belirtilen yazılar, yatılı okullarda sınıf duvarlarına asılmaktadır. 23 Nisan Egemenlik ve  Çocuk Bayramı günlerinde “Kutlu Doğum Haftası” uygulamasına ve okul gösterilerinde türbanlı öğrencilerin kullanılmasına başlanmıştır.” (Sayfa:286)

Kitabın perde arkasında CHP mi var?

Kitabın önsözünde “ Derneğimizin düzenlediği bu etkinliğe İzmir’de yerel yönetimlerde bulunan dostlarımız çok önemli katkılar sağladılar. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Azizi Kocaoğlu’na, Konak Belediye Başkanı Sayın Muzaffer Tunçağ’a ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’ya verdikleri çok önemli katkılar nedeniyle YKKED olarak şükranlarımızı sunuyoruz” denilmektedir.

Eğitim Bir Sen Belediye’ye protesto faksı çekti ve ekledi:

Belediyeler, 24 Kasım’ı siyasi

propaganda aracı görmemelidir.

 

Dağıtılan kitapta  “…Gençlerde ve toplumda çağdaş ve bilimsel anlayışlar yok olma yolundadır. Fen alanında tıp alanında okuyan üniversite gençliği bile cinlere, perilere, kadere ve Adem’den geldiğimize inanmaktadır.” Cümlesine tepki gösteren Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Ali Yalçın, evet hayvan oğlu değil, Adem oğluyuz dedi.

Kartal Belediyesi tarafından 24 Kasım’da Öğretmenler Günü Hediyesi diye dağıtılan “ Mustafa Necati ve Cumhuriyet Eğitimi Devrimi” kitabıyla ilgili çok sayıda öğretmenin gazeteleri aradığı gibi sendikayı da aradığını ifade eden Şube Başkanı Ali Yalçın; öğretmenlerin tepkileri üzerine konuyla ilgili Kartal Belediyesine protesto faksı çektik dedi.

Öğretmenler Günü vasıtasıyla yerel yönetimlerin çamsakızı çoban armağanı hediyeler ile öğretmenlerin yaşam zorluklarını paylaştıklarını ve 24 Kasım dolaysıyla öğretmenleri önemsediklerini ifade etmeleri son derece duyarlı ve tutarlı bir davranıştır. Fakat Kartal Belediyesi özensiz seçimi dolaysıyla öğretmenleri üzmüştür. Her türlü fikrin yazılması çizilmesi, satılması ile Belediye gibi önemli bir kurumun bunu kendi kaynakları ile dağıtması farklı bir konudur. 

Kitap bir derneğin yaptığı sempozyumun kitaplaştırılmasından oluşmuş bir kitaptır. Kitabın önsözünde “ Derneğimizin düzenlediği bu etkinliğe İzmir’de yerel yönetimlerde bulunan dostlarımız çok önemli katkılar sağladılar. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Azizi Kocaoğlu’na, Konak Belediye Başkanı Sayın Muzaffer Tunçağ’a ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’ya verdikleri çok önemli katkılar nedeniyle YKKED olarak şükranlarımızı sunuyoruz” denilmektedir. Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ali Yalçın, sanki ismi geçen belediyelerin söz konusu derneğe yaptığı katkı kıskanılmış ve bizim CHP’li Kartal Belediyesi olarak diğerlerinden neyimiz eksik anlayışı ile katkı olsun diye alınan kitaplar dağıtılmıştır dedi. Kitabın çeşitli yerlerinde inanç değerleri aşağılanmakta ve Evrim Teorisi propagandası yapılmaktadır. Kitapta ETÖ Davasında adı sıkça geçen kişilerin siyasi çıkışları alıntılanmış ve bilimsel verilermiş gibi topluma sunulmuştur diyen Şube Başkanı Yalçın, kitap bilimsellikten uzak bir propaganda kitabı izlenimi vermektedir. Belediye kaynakları bu tip propagandalara kullanılacaksa 24 Kasım buna alet edilmemeli.  Okullarda dağıtılan kitaba tepki konusunda bir yığın telefon geldi. Eğitimciler tepkilerini sendikaya göstermekte ve konuya tepki verilmesi istenmektedir. Protesto yazımızı çektik, kitap derhal toplatılmalıdır dedi. 

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ali Yalçın Belediyeler 24 Kasım’ı okullarda siyasi propaganda için fırsat olarak görmemelidir dedi.

author avatar
Ali Yalçın

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]