SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Asrın Güreşçisi Hamza Yerlikaya, Prof. Faik Somer Spor Lisesi’nde

Yayınlanma:
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Spor Başdanışmanı, Asrın Güreşçisi Hamza Yerlikaya, Prof. Faik Somer Spor Lisesi’nde düzenlenen “Şampiyonlar Geleceğin Şampiyonlarıyla Buluşuyor” etkinliğine katıldı.
Prof. Faik Somer Spor Lisesi’nde birincisi düzenlenen ‘’Şampiyonlar, Geleceğin Şampiyonlarıyla Buluşuyor” etkinliğinde Asrın Güreşçisi Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya ağırlandı. Etkinliğin düzenlendiği 22 Ocak Cuma günü aynı zamanda öğrenciler için eğitim-öğretim 1. dönemin karne alma günü idi. Karne alma heyecanı içinde olan öğrenciler ayrıca Hamza Yerlikaya gibi büyük bir güreşçi ile buluşma mutluluğunu yaşadılar. Ataşehir Şube Müdürleri Cemalettin Saydam, Orhan Kuzu, Habire Yahşi Anadolu Lisesi Müdürü İsa Boylu ile birlikte Prof. Faik Somer Spor Lisesi’ne gelen Hamza Yerlikaya, Okul Müdürü Necdet Bayındır, öğretmenler ve öğrencileri tarafından coşku ile karşılandı.

hamza-yerlikaya-
BAYINDIR, “ÖĞRENCİLERİMİZİ SADECE BAŞARILARIYLA DEĞİL, KARAKTERLERİYLE DE GÖNÜLLERDE YER ETMİŞ ŞAMPİYON SPORCULARIMIZLA BULUŞTURUYORUZ”
Asrın Güreşçisi Hamza Yerlikaya’yı ağırlamanın onurunu yaşadıklarını ifade eden Prof. Faik Somer Spor Lisesi Müdürü Necdet Bayındır, “Okulların fiziki sorunları çözmenin eğitim kalitesini arttırmada tek başına yeterli olmayacağını düşündüğümüz için, ruhsal kimliğimizi de destekleyecek programlar yapmaya karar verdik. Atatürk’ün genç sporcularımıza hedef olarak koyduğu, bizim misyonumuzun da bir parçası olan; zeki, çevik ve ahlaklı; aynı zamanda bayrağımızı göndere çektirerek İstiklal Marşımızı dosta düşmana ezberletme hayali taşıyan sporcular yetiştirmek gayretindeyiz. Bugün ilkini gerçekleştireceğimiz bu programla; öğrencilerimizi sadece başarısıyla değil, karakteriyle de gönüllerde yer etmiş şampiyon sporcularımızla buluşturarak, onların tecrübelerinden ve kişiliklerinden istifade etmelerini sağlamak istiyoruz“ dedi.
YERLİKAYA, “BEN 17 YAŞIMDA DÜNYA GÜREŞ ŞAMPİYONU OLDUM”
Programa Hamza Yerlikaya belgeselinin izlenmesi ile devam edildi. Daha sonra kürsüye gelen Hamza Yerlikaya, “Belgeseli çok eskiden izlediğini, görüntüler karşısında çok duygulandığını belirtti. Çocukluk hayatına değindi. Sivaslı bir ailenin çocuğu olduğunu, Kadıköy’de doğduğunu, Kadıköy bölgesinde büyüdüğünü, çok genç yaşta güreşe başladığını, gençlerle uzun süredir buluşmadığını söyledi. Gençlerle beraber olmaktan çok mutluluk duyduğunu belirtti. Konuşmasının başında gençlere hitap ederken, ‘’Spordan hiçbir şey olmaz, spor ile gelecek kurulamaz, kariyer oluşturulamaz diye düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Ben 17 yaşımda Dünya Güreş şampiyonu oldum. Olimpiyat Şampiyonu oldum. Bakanlık Spor Danışmanı oldum. Milletvekili oldum. 39 yaşımdayım. Şimdi de Cumhurbaşkanlığı Spor Başdanışmanıyım. Ülkemi ve milletimi çok seviyorum. Biz büyük bir milletiz. Zor zamanlarda başarılı olmuş bir milletiz. Zorluklarla başa çıkmış bir milletiz. Kendimizi hor görmeyelim. Bu ülkede ne yapılacaksa ne başarılacaksa sizler yapacaksınız. Dışarıdan birileri gelip yapmayacak. Kendinize inanın. Biz büyük bir milletiz. Başarılar elde etmiş bir milletiz. Diri bir milletiz. Şimdiye kadar hep devlet görevlerinde bulundum” diye konuştu. Daha sonra soru cevap kısmına geçildi.
Şampiyon olmadan önce kaç saat antrenman yapıyordunuz? sorusuna Yerlikaya, ‘’Ortalama günde beş saat antrenman yaptığını söyledi.
Hayatınızın dönüm noktası nedir. Size yol gösteren elinizden tutan birileri oldu mu? soruya ise: “Ailem, aile çok önemlidir”
Ayrıca Hamza Yerlikaya’nın babasının güreşçi olduğunu, bazı sıkıntılar yüzünden güreşi bırakıp çalışmak zorunda kaldığını hatırlatalım.
17 Yaşında Dünya Şampiyonu olmak nasıl bir duygu sorusuna da; “Çok mutlu oldum, bayrağımızı dalgalandırmak, İstiklal Marşını okutmak başka milletlere ezberletmek, Türk Milletini yüceltmek büyük bir duygu. Bundan daha büyük mutluluk olamaz” dedi
Soruların ardından Hamza Yerlikaya’nın ismi verilen sınıfın açılışı yapıldı.
HAMZA YERLİKAYA KİMDİR?
Hamza Yerlikaya, 3 Haziran 1976 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Babası Mustafa Yerlikaya da kendisi gibi eski bir güreşçidir. Yerlikaya’nın katıldığı ilk uluslararası turnuva 1991 yılında Kanada Québec’de yapılan Yıldızlar (16 yaş altı grubu) Dünya Şampiyonası’dır. Bu turnuvadan dördüncü olarak ülkeye dönüş yapmıştır. 1993 Büyükler Türkiye Şampiyonası’na yaşı 17 olduğu için alınmamıştır. Ancak, aynı yıl Uluslararası Vehbi Emre Güreş Turnuvası’nda gösterdiği başarılı müsabakalar ile büyükler kategorisinde de Milli Takıma girebileceğinin ilk sinyallerini vermiştir. 1993 yılında İstanbul’da düzenlenen Büyükler Avrupa Şampiyonası’na katılması o dönemin Federasyon Başkanı Sadettin Tantan’ın isteği ile kabul edilmiştir. Bu turnuvada ikincilik madalyasını kazanmıştır. Aynı yıl Stokholm’de düzenlenen 1993 Dünya Şampiyonasında Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonası’nda rakiplerini yenerek şampiyon olmuştur. Bu sonuç ile İstanbul’daki ikinciliğinin tesadüf olmadığını kanıtlamıştır. Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) modern güreşin tarihinde dünya minderlerinde ilk kez 17 yaşında bir güreşçinin şampiyon olduğunu açıklamış ve Hamza Yerlikaya’yı Asrın Güreşçisi ünvanına layık görmüştür. Yaşının küçük olması nedeni ile aynı yıl gençler, ümitler ve büyükler kategorisinde müsabakalara devam ederek başarılarına yenilerini eklemeye devam etmiştir. Bu başarılarına bir ödül olarak İstanbul Sultangazi’deki İstanbul’un en büyük spor komplekslerinden birine onun adı verilmiştir. Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi’nde futbol, basketbol, güreşe ve daha birçok spor dalı gerçekleştirilmektedir. 22 temmuz 2007 tarihli Genel Seçimlerde memleketi Sivas’tan AK Parti TBMM 23. dönem milletvekilliğine seçilmiştir. 10 Aralık 2015 ten beri Cumhurbaşkanlığı Spor Başdanışmanlığı görevini yürütmektedir.

İlgili Haberler

Spor
18 Nisan 2024
UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Heyecan Dorukta: Yarı Finalistler Yarın Belli Oluyor!

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçları yarın oynanacak. Fenerbahçe, ilk maçta 3-2 mağlup olduğu Olympiakos’u Ülker Stadı’nda ağırlayacak. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanşında, deplasmanda 3-2 yenildiği Olympiakos ile Ülker Stadı’nda karşılaşacak. Maç, 22.00’de başlayacak ve TV8’den canlı olarak yayınlanacak. Sarı-lacivertliler, evinde avantajı lehine çevirip yarı finale yükselmeyi hedefliyor. DİĞER ÇEYREK […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]