SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Öğretmenler Antalya’da

Yayınlanma:
ABONE OL
Öğretmenler Antalya’da

İstanbul Öğretmen Okulu mezunu 400 öğretmen, Antalya’da bir araya gelecek. Dört gün sürecek etkinlikte öğretmenler, Milli Eğitimin sorunlarını tartışıp, çözüm yolları sunacak.

İstanbul Öğretmen Okulu Mezunları ve Mensupları Derneği’nce organize edilen Geleneksel “Geçmişi Anma ve Günü Yaşama” etkinliği, 3 Şubat 2016 çarşamba günü saat 10.00’da Antalya Konyaaltı Sealife Family Resort Hotel’de muhteşem bir tören ile başlayacak.

Rıza Keleş, başkanlığında gerçekleşecek olan programı; Kartal Gazetesi adına emekli öğretmen Mustafa Telli sizin için izleyecek.

Programa; İstanbul Öğretmen Okulu müdürleri, öğretmenleri ve kendileri de öğretmen olan öğrenciler katılacak. Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Bilecik, Sakarya, Yalova, İzmir, Ankara, Afyon, Uşak, Urfa, Trabzon ve Tunceli, başta olmak üzere ülkenin her bir köşesinden, 400 öğretmenin katılacağı toplantıda bölgemizi; Tuzla’dan  Fatma Erestin, Pendik’ten Orhan Güler, Kartal’dan Leyla Erdoğan, Maltepe’den Nigar Kaptan, Kadıköy’den Nesrin Katlı temsil edecek.

Her gün üç farklı oturum halinde yapılacak programda sabah: Panel ve  kültür ve sanat etkinlikleri,  öğleden sonra: Spor ve gezi, akşam: Eğlence ve törenler yer alacak.

Başöğretmen Atatürk ve ebediyete intikal eden öğretmenler adına saygı duruşu ile başlayacak olan açılış programında; İstiklal Marşımız ve Öğretmen Okulları Marşı okunacak. Her gün saat 10.00’da otel salonunda gerçekleşecek panelde: Av. Mehmet Turgut, Yrd Doc Dr. Muharrem Öçalan, Rıza Keleş, Ünal Yılmaz ve Murtaza Sül; Öğretmen Okullarının misyonu,  Türk Milli Eğitimin Sisteminin sorunları, Öğretmen Okullarının yeniden açılması, Öğretmen maaşları ve sosyal haklarında iyileştirme gibi talepleri masaya yatırıp, çözüm yolları sunacak.

Otel fuayesinde, resim öğretmenleri; resim sergisi açacak, Kitap yazan öğretmenler: kitaplarını imzalayacak, el sanatları öğretmenleri; atölye çalışmaları yapacak. Beden eğitimi öğretmenleri; tavla ve masa tenisi turnuvaları, sınıf öğretmenleri; satranç ve drama yarışmaları düzenleyecek, sanat tarihi ve tarih öğretmenleri; çevre gezileri ile organizasyona zenginlik katacak.

Günün sonunu kendi saz ve sözleri ile değerlendirecek olan öğretmenler, teker teker sahne alacak. Saliç Sezer, Muammer Akın, Nalan Tural, Devran Keleş ve Rabia Özçebi’nin seslendireceği eserlere; Osman Taşkın, Nusret Kuşku, Ömer Önder, Asuman Türkyılmaz ve Hasan Öztürk enstrümanları ile eşlik edecek.

 

Etkinlikte; İstanbul Öğretmen Okulu, İstanbul İlk Öğretmen Okulu, Çapa Öğretmen Lisesi ve Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi gibi farklı isimlerle bugüne gelen ÖĞRERTMEN OKULU Müdürleri, öğretmenleri ve öğretmen olmuş, öğrencileri bir araya gelecek. 40 hatta 50 yıl önce aynı sıraları paylaşmış öğretmenler,  birbirlerine sarılıp, sevgi yumağı oluşturarak hasret giderecekler. Çay eşliğinde eski fotoğrafları bir birlerine göstererek, anılarını tazeleyip, gelecek güzel günleri planlayacaklar.

Antalya güzellikleri ile harmanlanan etkinliği; kamera kayıtları ve fotoğraf çekimleri ile ölümsüzleştirecek olan öğretmenler, 7 Şubat gecesi yapacakları eğlence programıyla bir birlerine veda edecekler. Sevgi ve hasret duygularının zirve yapacağı veda dakikaları 2017 Şubatında yeniden buluşma sözü ile tatlıya bağlanacak.

Bugüne kadar olduğu gibi bu gün de, başarılı bir organizasyona imza atacak İstanbul Öğretmen Okulu Mezunları ve Mensupları Derneğ’ine, etkinlikte görev alan görevlilere, katılımları ile destek veren öğretmen ve arkadaşlarıma ve Sealife Family Resort Hotel çalışanlarına; teşekkür eder, kolaylıklar dilerim

.

Mustafa Telli

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]