SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Birleşmiş Milletler’den Genç Gazetecilere Burs İmkanı

Yayınlanma:
ABONE OL
Birleşmiş Milletler’den Genç Gazetecilere Burs İmkanı

Dag Hammarskjöld Gazetecilik Fonu, 2016 Programı kapsamında genç gazetecilerin burs başvurularını kabul etmeye başladı.

Burs programına, radyo, televizyon, yazılı veya internet basın kuruluşlarından birinde çalışan ve Eylül ayında New York’ta BM Genel Kurul’nun 71. Dönem toplantılarını izleyerek uluslararası konularda haber hazırlamak isteyen genç basın mensupları başvurabiliyor.

Program kapsamında, 25-35 yaş grubundan dört basın mensubuna 10 hafta süreyle burs veriliyor. Eylül ayı ortasından Kasım ayı ortasına kadar geçerli olacak burs kapsamında basın mensuplarının seyahat, konaklama masrafları karşılanıyor, harcırah veriliyor.

Adayların başvurularını 18 Mart 2016 Cuma gününe kadar yapmaları gerekiyor. Bursa başvurma koşulları, başvuru formu ve burs ile ilgili diğer konular hakkında bilgiye www.unjournalismfellowship.org internet adresinden ulaşılabiliniyor. Başvuruların işleme konabilmesi için talep edilen tüm bilgi ve belgelerin Dag Hammarskjöld Gazetecilik Fonuna iletilmesi isteniyor.

Burs kazanan genç gazeteciler, Birleşmiş Milletler’de oturumları takip etme, bir çok farklı ülkeden basın mensupları ile tanışma ve görüşme imkanı elde ediyor. Bu yıl 55’inci kuruluş yıldönümünü kutlayacak olan Dag Hammarskjöld Fonu, Gazetecilik Bursunun da sponsorluğunu yapıyor.

BM Genel Merkezine akredite basın mensuplarının gönüllülük usulüyle yönettiği Gazetecilere Burs Programı, vakıflar, şirketler ve diplomatik misyonlardan sağlanan mali katkılar sayesinde faaliyetlerini sürdürüyor. Fon, barış görüşmelerine destek amacıyla 1961 yılında Afrika’ya gerçekleştirdiği resmi ziyaret sırada bir uçak kazasında yaşamını yitiren BM’nin ikinci Genel Sekreteri Dag Hammarskjöld anısına kurulmuş bulunuyor.

Bursu 2015 yılında Brezilya, Gana, Hindistan ve Kenya’dan genç gazeteciler kazandı.

Başvuru koşulları ve bursa uygunluk konularında daha fazla bilgi almak için lütfenfellowship2016@unjournalismfellowship.org e-posta adresine başvurunuz.

Saygıyla duyurulur.
Birleşmiş Milletler Enformasyon Merkezi, Ankara

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]