SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

İkinci Dönem Başladı.

Yayınlanma:
ABONE OL

Ahmet Şimşek Koleji’nde 22 Ocak tarihinde başlayan tatil sona erdi ve ikinci dönem başladı. 2015-2016 Eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde öğrencileri yoğun bir sınav maratonu bekliyor.

ikinci-donem-basladi

Sınav takvimi şöyle:
8. sınıf öğrencileri, 27-28 Nisan 2016’da Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi ortak sınavlarına girecek. Mazeret sınavları 14-15 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak. Sınavlar Türkçe, Matematik, Din kültürü ve Ahlak bilgisi, T.C İnkılap tarihi ve Atatürkçülük, Fen ve teknoloji ile Yabancı dil derslerini kapsayacak.

Lise son sınıf öğrencileri ve mezun adayların katılacağı üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ise, 13 Mart Pazar günü tek oturumda yapılacak ve sonuçları 25 Mart’ta açıklanacak.

İkinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları da (LYS) 18-19 Haziran 2016 ve 25-26 Haziran tarihlerinde beş oturumda gerçekleştirilecek, sonuçları ise 18 Temmuz tarihinde açıklanacak.

2015-2016 Eğitim Öğretim yılı 17 Haziran Cuma günü sona erecek.

 

“Tüm çalışmalarımızı yaptık.”

Ahmet Şimşek Koleji İlkokul ve Ortaokul Müdürü Hasan Delikenli ikinci dönemle ilgili açıklamasında, “Siz yokken buralar çok sessizdi ama biz tüm çalışmalarımızı yaptık, yeni dönemle ilgili plan ve programımızı tamamladık. Albert Einstein bile sorumluluklarını bilen, programlayan ve hedefe giden birisiydi. Öğrencilerimize, ailelerine ve okulumuza başarılar getirmesini umut ederek, ikinci döneme başlıyoruz.” dedi.

 

“Başarılar diliyorum.”

Ahmet Şimşek Koleji Anadolu Lisesi Müdürü Bora Esin ise şunları söyledi; “Umarım öğrencilerimiz dinlenmişlerdir ve enerji depolamışlardır. İkinci Dönemde YGS, LYS çalışmalarına devam edeceğiz ve çeşitli etkinliklerimizi de her zaman olduğu gibi başarıyla sürdüreceğiz. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.”

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]