MENÜ ☰
Esentepe Avrupa Konutları
Kartal Gazetesi » Eğitim, Flaş, Genel, Manşet, Sivil Toplum » Yedi tepe gençlik grubundan İstanbul için anlamlı bir gençlik projesi

Yedi tepe gençlik grubundan İstanbul için anlamlı bir gençlik projesi



“TARİH POZ VERİYOR, HAYDİ GENÇLER OBJEKTİFE!”

Liseli-ve-universiteli-genclerden-ornek-AB-projesi

 

Liderliğini İnanç Türkeş Özel Lisesi 12.sınıf öğrencisi Ömer Fahri ÖNDER’in yaptığı YEDİ TEPE GENÇLİK GRUBU tarafından hazırlanan ve Türk Ulusal ajansı tarafından Avrupa Birliği fonlarından desteklenen TARİH POZ VERİYOR, HAYDİ GENÇLER OBJEKTİFE! İsimli Gençlik Değişimleri Projesi Estonya’dan ve Ülkemizden gençlerin katılımı ile 24 Ocak -09 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da uygulandı.

15 Gün boyunca İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gezen ve fotoğraflayan gençler daha sonra Kadıköy Halk Eğitim Merkezinde düzenledikleri “OBJEKTİFTEN YANSIYAN TARİH” adlı fotoğraf sergisiyle final yaptılar.

Uygulamanın başında Fotoğrafçılık, Kamera kullanma teknikleri, Röportaj yapma teknikleri eğitimleri de alan katılımcılar çektikleri fotoğraflarla bir taraftan İstanbul’daki tarihi camileri, meydanları, çarşıları, çeşme ve sarnıçları, kaleleri, kuleleri, Sarayları, müzeleri, sinagog, kilise ve manastırları ölümsüzleştirirken diğer taraftan da kültürel miras kavramını görerek, dokunarak ve yaşayarak içselleştirdiler.

 

 

 

 

 

📆 09 Şubat 2016 Salı 08:46   ·   💬 0 yorum   ·  
Esentepe Avrupa Konutları

KARTAL'DA HAVA

İSTANBUL

BLOG

YENİ SAYI
Kayakla Atlama Olimpiyat Sporcusu Milli Kayakçı Fatih Arda İplikçioğlu’nun kayak takımları kayboldu

YAZARLAR

RÖPORTAJLAR

BAĞLANTILAR