SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Eğitim

Yıldızlı projeler 16, “bilişim” in şampiyonlarını silikon vadisi’ne götürecek

Yayınlanma:
ABONE OL

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİETSİ (YTÜ) IEEE ÖĞRENCİ KULÜBÜ TARAFINDAN, YTÜ TEKNOPARK VE YTÜ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ DESTEKLERİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEN “YILDIZLI PROJELER YARIŞMASI 16” BİLİŞİM KATEGORİSİNDE SORULARA DOĞRU CEVAP VEREN PROJE SAHİPLERİNİ, DÜNYANIN TEKNOLOJİ BAŞKENTİ OLARAK BİLİNEN SİLİKON VADİSİNE GÖTÜRECEK.

 

  yildizli-projeler-yarismasi

Bu sene Global IEEE içerisinde 2015 Darrel Chong Student Activity Award kapsamında 1 silver award ve 1 bronz award olmak üzere iki ödül birden kazanan IEEE Öğrenci Kulübü’nün  “Fikrini Geleceğe Taşı” sloganıyla 8.sini düzenlediği Yıldızlı Projeler Yarışması 15 Aralık 2015’te düzenlenecek lansmanla başlattığı proje alımlarını sürdürüyor.

 

 

Türkiye’de Ar-Ge ve inovasyon kültürünün gelişmesi ve üniversite öğrencilerinin projelerinin hayata geçmesi konusunda onlara destek olmak amacıyla düzenenlenen yarışmaya geçtiğimiz 7 sene boyunca 103 üniversiteden toplamda 993 proje başvurusu yapılmıştı. Yıldızlı Projeler Yarışması 2016 döneminde de pek çok yenilik ile kendi projesini hayata geçirmek isteyen girişimcilik ruhuna sahip üniversite öğrencilerini bekliyor.

 

Yıldızlı Projeler de kategori sistemi ile projeler kendi alanlarındaki projelerle yarışacak ve her kategoride birden fazla proje destek bulabilecek. Bilişimden makinaya; enerjiden sağlığa; elektrikten kimyaya her alandan projeler alanlarında uzman isimler tarafından objektif bir şekilde değerlendirilecek. İnsanlığa hizmet edecek ve ihtiyaçlara çözümler getiren en güzel projeler seçilerek, hayat bulması için desteklenecek.

 

Yıldızlı Projeler Yarışması’nın Kategorileri

  • Elektrik, Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Enerji Verimliliği ve Kalitesi
  • Mekanik, Mekatronik, Robotik ve Otomasyon Uygulamaları
  • Bilişim, Elektronik, Telekomünikasyon ve Yazılım Uygulamaları
  • Sağlık, Gıda, Biyoteknoloji, Kimya ve Malzeme Uygulamaları

 

23 Mayıs 2016 tarihinde düzenlenecek final programında projelerin değerlendirmesini  akademisyenler oluşan Bilim Kurulu ve başarılı sanayicilerden oluşan Sanayi Kurulu yapacak. Ayrıca Final Günü‘nde melek yatırımcıların proje sahiplerini yakından takip edeceği bir ortam olacak.

 

Yıldızlı Projeler de kategori sistemi ile projeler kendi alanlarındaki projelerle yarışacak ve her kategoride birden fazla proje destek bulabilecek. Bilişimden makinaya; enerjiden sağlığa; elektrikten kimyaya her alandan projeler alanlarında uzman isimler tarafından objektif bir şekilde değerlendirilecek. İnsanlığa hizmet edecek ve ihtiyaçlara çözümler getiren en güzel projeler seçilerek, hayat bulması için desteklenecek.

 

Yarışma Takvimi

Yıldızlı Projeler Yarışması
Proje Başvurusu Alım Tarihi Başlangıcı:15 Aralık 2015
*Silikon Vadisi Özel Ödülü için Son Başvuru Tarihi29 Şubat 2016
Son Başvuru Tarihi:30 Nisan 2016
Finalist Projelerin İlanı:15 Mayıs 2016
Proje Yönetimi Eğitimi:21-22 Mayıs 2016
Ödül Töreni ve Kokteyl:23 Mayıs 2016

 

SİLİKON VADİSİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

 

* 29 Şubat 2016 tarihine kadar Bilişim kategorisinde belirli sorulara cevap veren projelere Silikon Vadisi geçmişi olan profesyonellerden mentörlük desteği ve Dünya’nın teknoloji merkezi olarak değerlendirilen Silikon Vadisi’ne giderek yatırımcıyla buluşma fırsatı yakalayacak.

 

Yarışma Genel Ödülleri

 

30 Nisan 2016 tarihine kadar başvuran tüm proje sahipleri bu ödülleri kazanma şansı yakalayacaktır.

 

  • YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi destek ve olanaklarını kullanarak sektör ihtiyaçlarına çözüm sunacak projelere prototip üretmeleri için prototip atölyesini kullanma hakkı.
  • Uygun görülen iş fikri veya projeler YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi’nin sağlamış olduğu Ön Kuluçka Merkezi kullanmak hakkına sahip olacaklar. ( 6 aylık süre boyunca tüm giderlerinin karşılandığı ücretsiz ofis kullanım hakkı ve mentörlük desteği)
  • IBM desteğiyle bluemix(bulut bilişim altyapısı) kullanım hakkı.
  • 21-22 Mayıs 2016 tarihinde finalist projeler için planlanan Sunum Teknikleri ve Arge-İnovasyon eğitimi katılma hakkı.
  • Belli bir miktar para ödülü

 

Yarışmaya T.C. veya K.K.T.C üniversitelerinde öğrenim gören ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri katılabiliyor.

 

Başvuru Adresi : www.elektrikport.com/proje

Detaylı bilgi için bizi takip edin   Facebook/yildizliprojeleryarismasi/

Twitter/ytuieeeypy

İlgili Haberler

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Genel
13 Nisan 2024
Antalya teleferik kazasında bilirkişi raporu çıktı! 13 kişi için gözaltı kararı alındı

Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında bilirkişi raporunun ortaya çıkmasının ardından 13 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. İşte detaylar… Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında 13 kişi için gözaltı kararı alındı. Adalet Bakanı Tunç Yılmaz, teleferik kazasına ilişkin olarak, teleferik hattını işleten firma ve teleferik hattının bakım ve onarım işlerinden sorumlu olan firma ve çalışanlarının içlerinde bulunduğu […]