SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Üsküdar Üniversitesi’nde “diksiyon ve etkili konuşma” eğitimi

Yayınlanma:
ABONE OL

Üsküdar Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSEM) bünyesinde 3. Diksiyon ve Etkili Konuşma Eğitim Programı başlıyor. 7 hafta boyunca 40 saat sürecek eğitimler Üsküdar Üniversitesi Öğretim görevlisi ve TRT eski başspikeri Emin Baykırkık ve haber spikeri, sunucu Seyhan Karaman tarafından verilecek.

diksiyon-ve-konusma-dili-egitimi

Üsküdar Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSEM) bünyesinde 3. Diksiyon ve Etkili Konuşma Eğitim Programı başlıyor.

TRT eski başspikeri, Üsküdar Üniversitesi Öğretim görevlisi Emin Baykırkık ve haber spikeri, sunucu Seyhan Karaman tarafından verilecek eğitimler, Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşkesi’nde 21 Şubat 2016 Pazar günü başlayacak ve 7 hafta boyunca Pazar günleri gerçekleşecek.

İlk derse Prof.Dr. Atasoy katılacak

Programın ilk gününde Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Sevil Atasoy da eğitimlere katılarak tecrübelerini katılımcılarla paylaşacak.

Toplam 40 saat sürecek eğitim programı ile spikerlik ve sunuculuk yapmak isteyenlerin en iyi şekilde mesleğe hazırlanmasını sağlamak, işleri gereği televizyon ve radyo programlarına sık sık konuk olan, mikrofon veya kamera karşısına geçen, konferans- seminer veren, sunum yapan kişilerin topluluk karşısında kaygılanmadan konuşabilmeleri hedefleniyor. Ayrıca kişisel gelişimlerine katkı sağlamak isteyen avukat, hakim, öğretmen ve akademisyen gibi meslek grubundan kişilerin Türkçeyi doğru kullanmalarını, akıcı, anlaşılır, Türkçe kurallarına uygun ve etkili bir şekilde kendilerini ifade edebilmelerini topluluk önünde konuşurken kaygılarını kontrol edebilmelerini sağlamak amaçlanıyor.

Program kapsamında İletişim (Sözsüz İletişim- Sözlü İletişim), Durak-Konuşma Hızı, Konuşma Organımıza Esneklik Kazandırma (Dil-Dudak-Çene Tembelliği), Tekerlemeler, Tonlama (Ses Bükümü), Harflerin Doğru Söylenişleri (Ünlü ve Ünsüzler), Türkçenin Standart Konuşma Kuralları (İstanbul Ağzı), Ses Nefes Denetimi, Doğru Nefes Alma Teknikleri (Diyafram), Yazı Dili ile Konuşma Dili Arasındaki Ayrımlar, Vurgu Kuralları (Vurgu-Anlam İlişkisi), Sesin Etkili Kullanımı, Akıcı ve Anlaşılır Konuşma (Ulama), İyi Bir Konuşma Sesinin Özellikleri, Doğaçlama, Metin Değerlendirme Çalışmaları konuları işlenecek.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]