SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Diyanet Vakfı, yaraları sarmaya devam ediyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın başlattığı “Şimdi Yaraları Sarma Zamanı” yardım kampanyası kapsamında toplanan yardımlar Bayırbucak Türkmenleri ve Terör Mağduru ailelere ulaşmaya devam ediyor.

Diyanet-vakfi-yaralari-sarmaya-devam-ediyor

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın “Şimdi Yaraları Sarma Zamanı” yardım kampanyası ile binlerce aileye yardımların ulaştığını söyledi.

Ülkelerinde yaşadıkları savaş nedeniyle Hatay, Kilis ve sınır ötesinde bulunan kamplarda yaşayan Bayırbucak Türkmenlerine şu ana kadar 10 bin adet gıda kolisi ve battaniye yardımı gönderildiğini vurgulayan Bilgin, bölgeye yardımların devam edeceğini kaydetti.

“Sınır ötesinde ekmek dağıtımına başladık”

Bilgin “Bölgeye giden ekiplerimiz sınır ötesinde bulunan kamplarda ekmek dağıtımına başladı. Sıcak yemek dağıtımı için de çalışmalar yapıyoruz. Ailelerin acil barınma ihtiyacını karşılayacak bin adet çadır, 4 bin adet tüketime hazır gıda kolisi ve 8 bin adet su yardımı Türkmen ailelere ulaştıracağız ” dedi. Bilgin, bölgede alışveriş yardım kartı dağıtımı da yapacaklarını kaydetti.

Yardımları yaparken Peygamber Efendimiz zamanındaki Ensar-Muhacir kardeşliğini esas aldıklarını vurgulayan Bilgin, “Ensar ve Muhacirin birbirlerine nasıl kardeş olduklarını biliyoruz. O zaman nasıl evlerin kapısı sonuna kadar açılmışsa ülkemize gelen Türkmen kardeşlerimize de gönül kapımızı sonuna kadar açtık.” diye konuştu.

Güneydoğu’ da terör hadisesinden dolayı evlerini terk etmek zorunda kalan ve mağduriyet yaşayan ailelere yardımların ulaşmaya devam ettiğini kaydeden Bilgin, bölgede il ve ilçe müftülerince tespit edilen terör mağduru ailelerin yaralarını sardıklarını vurguladı.

Bilgin “ Güneydoğu’ da Diyarbakır’ın Sur ve Silvan ilçelerinde, Mardin’in Artuklu, Kızıltepe, Nusaybin, Midyat ve Dargeçit ilçelerinde, Şırnak’ın Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinde ki terör mağduru ailelere şu ana kadar toplam 30 bin gıda kolisi ve battaniye gönderdik ” dedi.

TDV olarak ülkemizin kuzeyi, güneyi, doğusu ve batısında ümmet ve kardeşlik bilincinin hakim olması için gayret gösterdiklerini ifade eden Bilgin “Yaraları sarma zamanı dedik ve kampanya kapsamında ülkemizin dört bir tarafından yardım seferberliği başlatıldı, mazlum ve mağdur insanlarımıza destek olundu. Milletimizin verdiği bu destek, ümmet ve kardeşlik bilincinin bu toprakların ayrılmaz unsurları olduğunu ve bunun böyle devam edeceğini göstermektedir” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]