SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Vefatının 5. Yılında yeni bir Dünya Erbakan anma ve anlama programı icra edildi

Yayınlanma:
ABONE OL

Erbakan Vakfı İstanbul Şubesi, ‘Yeni Bir Dünya Erbakan’ isimli anma programıyla, Prof. Dr.Necmettin Erbakan’ı ölümünün 5. yılında andı.

erbakan-anildi
Erbakan hocanın yâd edildiği programda konuşan Erbakan hocanın oğlu Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan “Erbakan hoca öldü ve üzerine de beton döktük diyenler bilsinler ki Erbakan hocanın fikirleri ilk günkü gibi dip diri ve heyecanıyla yaşamaya devam ediyor” şeklinde konuştu.
Geceye, Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, Hamas Siyasi Birim Başkanı Ebu Merzuk, Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nureddin Yıldız, İstanbul Müftüsü Prof.Dr. Rahmi Yaran, eski Bakan Sacit Günbey, Hudapar İl Başkanı Erdal Elibüyük, Mustafa Özcan Güneşdogdu katıldı.
Erbakan hocanın Konya milletvekili olarak değil bütün ümmetin vekili olarak hatırlandığını söyleyen Sosyal Doku Vakfı onursal başkanı Nurettin Yıldız, “Erbakan hoca yaşadığı döneminİslam halifesi adayıydı. Biz onu eski başbakan olarak değil İslam dünyasının lideri olarak hatırlıyoruz” derken, İstanbul İl Müftüsü Prof.Dr. Rahmi Yaran ise “Erbakan hoca cesur ve ilim sahibi bir Müslüman olarak yaşayıp öylece de aramızdan ayrıldı” dedi.
Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre de şu ifadeleri kullandı: “Erbakan hoca yıllar sonra Türk ordusunda fetih yaptıran komutandır. Kıbrıs Fatih’i Erbakan hocamızı biz Kıbrıslılar olarak rahmet ve minnetle yad ediyoruz”.
Töre, ’’Necmettin Erbakan Kıbrıs’ın tamamını düşündü. Ama bizler onun yolundan gitmekte bugünlerde aciz kaldık. Şu İslam dünyasının yaşadığına bakın. Şu Kıbrıs’taki müzakerelere bakın. Müzakereler devam ediyor. Neymiş bu müzakereler? Türk ordusu adadan çıkarılsın diye uğraşılıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti sonlandırılsın diye düşünülüyor. Elimizdeki toprakları yeniden Rum’a verelim diye uğraşıyorlar. Necmettin Erbakan, ’neymiş bu müzakereler, bırakınız artık orada istiklal var, orada devlet var. Orada egemenlik var’ demişti. Onu nasıl anmayalım. Onu nasıl aramayalım. Onu nasıl anlamayalım. Anlayalım arkadaşlar. Anlayalım ve yolumuza devam edelim. Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi sorumlularından Ebu Merzuk ise “Erbakan hoca siyaset ve cihat şuuruyla bizlere örnek oldu. Biz siyasetin nasıl yapılacağını ve Siyonizm’e karşı nasıl başarılı olacağımızı Erbakan hocadan öğrendik” dedi.
Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr.Fatih Erbakan ise “Bu yaptığımız anma programlarıyla sadece hayır dua etmekle kalmıyoruz. Sadece Cenab-ı Allah’tan Erbakan hocamıza rahmet dilemekle kalmıyoruz. Sadece anılarımız tazeleyip duygulanmakla, nostalji yapmakla kalmıyoruz. Elbette ki bunlarda yapılıyor. Hayırla yad edip dualar gönderiliyor. Fakat bu programlarla Türkiye’nin dört bir yanında, hatta Avrupa’nın dört bir yanında yaptığımız bu anma programlarıyla Erbakan Vakfı olarak, milli görüşçüler olarak çok önemli bir mesajı dünyaya veriyoruz. Zalimlere, dünya Siyonizm’ine bu programlarla sesleniyoruz. Diyoruz ki; Ey zalimler, ey dünya Siyonizm’i Erbakan hocayı gömmek yetmez, Üzerine beton dökmek yetmez. Üzerine kurşun dahi dökseniz milli görüşü ve Erbakan hocayı bitiremezsiniz diyoruz Allah’ı izniyle’’ şeklinde konuştu.
Programda, Necmettin Erbakan için yazılan ‘Herkesin yüreğindesin’ şiiri de okudu.
Program, Sultan Baba Dergahının degerli hocalarından Abdullah Süratli Hoca Efendi tarafından yapılan dualarla son buldu.

Yaşar Birgül

Erbakan Vakfı İstanbul

Tanıtım Başkanı

0532 542 06 75

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]