SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Burcu Güneş, sokak hayvanları için söyledi​

Yayınlanma:
ABONE OL
Marmara, Ege ve Anadolu Hayvan Hakları Federasyonlarının birleşmesi ile kurulan Türkiye’nin ilk ve tek Hayvan Hakları Konfederasyonu HAYKONFED – Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu olarak makro ölçekte gerçekleştirdiğimiz projelerimizi basın yoluyla daha geniş kitlelere tanıtmak istiyoruz. 
burcun-gunes-sokak-hayvanlari-icin-soyledi
 
TBMM de görüşülmesi beklenen Hayvanları Koruma Kanunu Tasarısında “hayvanlara karşı işlenen suçların TCK kapsamına alınıp”, mevcut yasadaki hayvanlar aleyhine maddelerin değiştirilmesi ve yaşam hakkının güçlendirilmesi için yasal boyutta aktif çalışmaların yanında, toplumun hayvan hakları konularında bilgilendirilip bilinçlenmesini sağlayıcı kurumsal ve saha çalışmalarını toplumsal destekle sürdüren konfederasyonumuz aynı zamanda ülke genelinden gelen tüm hayvan hakları ihlalleri ihbarlarına destek telefonlarımız aracılığı ile cevap vererek  üye dernek, temsilci ve gönüllülerimiz aracılığı ile anlık müdahale etmekte, çoğu ihlali önlemekte ya da yasal müracaatlarla  ihlal edenleri cezalandırmaktadır.
 
Kurumsal çalışmalarımızın basın yoluyla tanıtılması hem hayvan hakları ve refahı açısından toplumda bilinçlenme sağlayacak hem de devlet karşısında daha da güçlenerek özellikle yasa düzenlemeleri aşamasında onlarla eşit muhattap olarak  masaya oturmamızı sağlayacaktır.
 
Daha geniş kitlelere ulaştırmayı arzu ettiğimiz projelerimizin başında Burcu Güneş ve Selçuk Yöntem’in destek verdiği en son yaptığımız kamu spotu vardır. 
 
Yeni Kamu Spotumuz “Bakımevinden Sahiplenin, Ona Yeni Bir Hayat Verin”
 
Petshop ya da üretim çiftliklerinden bir mal gibi parayla satın alındıktan sonra sokak ya da belediye hayvan bakımevlerine terkedilen can dostlarımızın sıcak birer yuva bulması için kendi sektörlerinin önde gelen sanatçı ve firmalarının desteği ile hiçbir karşılık beklemeden çekilen kamu spotumuzun lansmanı 23 Ocak 2016 da gerçekleştirilen HayKonfed 1. Kurultayında yapıldı.
Hayvan haklarına duyarlı sanatçılarımızdan Burcu Güneş , Selçuk Yöntem, oyuncu köpeğimiz  Jason, Medina Turgul DDB Reklam Ajansı, Autonomy Film Prodüksiyon Şirketi, Ömer Ahunbay-Jingle House, Avant Garde Medya ve Kadıköy Hayvan Dostları Platformunun desteği ile Kadıköy Belediyesi Hayvan Bakımevinde çekilen filmimizin, bakımevlerinde yaşam mücadelesi veren dostlarımızın yeniden sahiplenilmesi için toplumda farkındalık yaratacağına ve bir nebze de olsa sevginin parayla satın alınmasının önüne geçeceğine inanıyoruz.

 

Bu proje kapsamında aynı zamanda Burcu hanımla Istanbul sokaklarını süsleyen ve halen bazı AVM lerde panolarda yer alan bilboard fotograf çekimleri de gerçekleştirdik.
 
 
Bilboard fotoğraflarını sokaktan bir candostu sahiplenmiş olan ünlü fotoğraf sanatçısı Tamer Yılmaz – Fabrika Photography çekti, Ferit Yantur retouch işlemlerini yaptı, Stroer Kentvizyon ve Square Group yayın mecralarında hiçbir karşılık beklemeden yayınladı ve CarrefourSA da görsel basımlarına sponsor oldu. Proje görsellerinde  gerçekten de bakımevi ya da sokaklardan sahiplenilmiş köpeklerimiz Busket, Bonbon, Canan ve Tarçın yeraldı. 
Projemiz daha sonra federasyonlarımızın dernek ve temsilcileri aracılığı ile  yurdumuzun en ücra köşelerinde bile sergilenecek, oradalar da bu konuda toplumda farkındalık yaratacaktır.

Diğer bir büyük projemiz ise sokak hayvanlarının günlük beslenmesi için üye dernek, temsilci ve gönüllülerimiz aracılığı ile yurt genelindeki tüm CarrefourSA marketlerindeki tüketim fazlası gıdaların alınma projesidir.  Bu proje başlayalı henüz 1 ay kadar kısa bir süre olmasına ragmen halihazırda 50 den fazla markette alım başlamış olup bu sayı gün geçtikçe artmaktadır.

 
 
Aracı olmadığı için gıda alımı yapamayan gönüllülere ise CarrefourSA marketlerinin eve servis araçları proje görseli ile giydirilerek evlere tüketim fazlası gıdaları teslim edecektir.
 
Bu proje kapsamında aynı zamanda market dışında yaşayan sahipsiz köpeklerin kötü hava şartlarından korunmaları için dış alanı müsait olan marketlere PAGDER Plastik Sanayicileri Derneği ile yapmış olduğumuz işbirliği ile plastik atıktan dönüştürülen kulübeler koyduk.
 
Tavport.com ve DenizBank ile gerçekleştirdiğimiz diğer projelerimizi ve faaliyetlerimizi web ve facebook sayfalarımızda görebilirsiniz.
 
Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu:
 
Haykonfed Websitemiz:
 
Twitter Sayfamız:
 
Instagram Sayfamız:
 
Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Yasal Bilgilendirme:
 

İlgili Haberler

Genel
29 Mart 2024
Seçil Erzan davasında son dakika gelişmesi! İmza sahte çıktı

Futbolcuların dolandırılması olayı ile ilgili yargılanan Seçil Erzan davasında yeni gelişme var. Dosyadaki son dakika gelişmesine göre Selçuk İnan’ın talep ettiği belgelerde Seçil Erzan’ın yardımcısı sanık Asiye Öztürk’e ait olduğu iddia edilen imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Ünlü futbolcuların da isimlerinin karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili Seçil Erzan davası olarak bilinen davanın duruşmaları devam ediyor. […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]