SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

YEŞİL SEKTÖR 66 BİN KİLOGRAM KARBONU SIFIRLADI!

Yayınlanma:
ABONE OL

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NDE DÜZENLENEN “YEŞİL SEKTÖR” ETKİNLİĞİNDE 66 BİN 193 KİLOGRAM KARBON SIFIRLANDI. PLASTİK VE BENZERİ MATERYALLERİN GİRİŞİNİN YASAK OLDUĞU ETKİNLİĞİN ORGANİZASYONUNDA VE TANITIMINDA KULLANILAN TÜM MALZEMELER BİR ÖNCEKİ SENENİN MALZEMELERİNİN GÜNCELLENMESİ İLE YAPILDI.

d3b5c5d0-3eca-4afa-bf9a-961126b509b7
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Çevre Kulübü’nün bu yıl 5’incisini düzenlediği, sürdürülebilirlik üzerine çalışan kurumların ve firmaların temsilcileriyle öğrencileri bir araya getiren “Yeşil Sektör 2016” gerçekleştirildi.
YTÜ Davutpaşa Kampüsü Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ayvaz, geri dönüşüm ve malzemelerin tekrar kullanımı hakkında salonu dolduranlara bilgiler verdi. Doğa için yeniden kullanımın öneminden bahseden Ayvaz, en iyi doğa dostunun az tüketen bireylerin olduğunu ifade etti. Ayrıca çevre teknolojilerinin önemini vurguladı.

 
“Sürdürülebilir bir yaşam için sürdürülebilir iş!” sloganıyla gerçekleştirilen açık oturum ve panellerin ilk gününde “Akıllı tüketimin ötesinde: Bilinçli tüketim 4.0”, “Kara koyun olmak: Büyüme ekonomisinde yaşam savunuculuğu”, “Tüketim çılgınlığına karşı türetim ekonomisi @Good4Turst”, ve “Çevre için Medya ve İletişim Paneli” ikinci gününde ise ilk olarak, “İklim Değişikliğiyle Mücadele ve Yeşil Ekonomi”, ikinci bölümde “Ulaşım ve Kentsel Gelişim Boyutuyla Yaşanabilir Şehirler”, üçüncü bölümünde ise “Türkiye’nin Çevresel Yönetim Aracı Olarak Çevresel Etki Değerlendirme ve Güncel Örnekler” konuları ele alındı.

 
“MEDYA SÜRDÜRÜLEBİLİR İŞİ KONUŞTU”
“Çevre İçin Medya ve İletişim Paneli”nde Sürdürülebilir Yaşam TV Kurucu Tuna Özçuhadar, Gaia Dergisi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Gamzegül Kızılcık, Ajans Portel Novelli Başkanı Asuman Bayrak, Magma Dergisi Yazarı Serkan Ayazoğlu ve Ekoiq Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Barış Doğru katıldı.

 
“KATILIM SERTİFİKASI YERİNE DİJİTAL SERTİFİKA”
YTÜ Çevre Kulübü, iklim değişikliğinin toplumlar, ekonomiler ve ekosistemler için büyük bir tehdit oluşturduğu gerçeğinden yola çıkarak Yeşil Sektör etkinliğinde konuşmacı katılımcılara “plaket”, katılımcılara “katılım sertifikası” vermedi.

 
Plaket yerine katılımcıların 2015 yılına ait uçak seyahatlerinden kaynaklanan karbon emisyonlarını nötrleyen Çevre Kulübü, sertifikalarıysa hard copy olarak değil, dijital ortam üzerinden verdi.
“KATILIMCILARIN KARBON EMİSYONU SIFIRLANDI”
İki gün boyunca devam eden etkinliğe 24 konuşmacı katıldı. Konuşmacıların 2015 yılında yaptıkları uçak seyahatleri sonucu ortaya çıkardıkları karbon emisyonu hesaplandı. Yapılan hesaplama sonucunda konuşmacılar adına Tema aracılığıyla 200 ağaç dikilerek, toplamda 66 bin 193 kilogram karbon emisyonu sıfırlandı.

İlgili Haberler

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]