SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

55 milyarlık “Ev Dışı Tüketim Pazarı” tüketiciyle buluştu

Yayınlanma:
ABONE OL

55 milyarlık “Ev Dışı Tüketim Pazarı” tüketiciyle buluştu

Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği, Türkiye’de 55 milyar liraya ulaşan  “Ev Dışı Tüketim Pazarı”nın profesyonellerini 4. kez EDT EXPO’da bir araya getirdi.

 

 

Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği ETÜDER’in, CNR Holding ile ortak gerçekleştirdiği Ev Dışı Tüketim Fuarı (EDT EXPO), 4. kez kapılarını açtı. Fuarın açılışını ETÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şahinöz, ETÜDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emin Kemal Okan ve Borsa Meclis Başkanı Bülent Kasap birlikte gerçekleştirdi.

 

CNR EXPO İstanbul’da 60 bin metrekarelik alanda organize edilen fuara 60 bin ziyaretçi beklediklerini aktaran Şahinöz “Geçtiğimiz yıl 50 bin kişiyi ağırlamıştık, bu yıl 60 bin kişiyi bekliyoruz. Fuarda 600 marka yer alıyor. Ortadoğu, Balkanlar, Kuzey Afrika, Karadeniz Bölgesi ve Orta Asya coğrafyasındaki ev dışı tüketim sektörüne yönelik tek ihtisas fuarı olma özelliği taşıyan EDT EXPO, her yıl yüzde 40 oranında büyüyor” dedi.

Sektörün bütün oyuncularını bu fuarda bir araya getirme hedeflerinin olduğunu belirten Melih Şahinöz, “Bu yıl hedefimize bir adım daha yaklaştık. Önümüzdeki senelerde EDT sektörünün diğer tüm oyuncularını da bir araya getirerek fuarımızı gelecek yıllarda dünyanın en büyük ziyaretçi ve katılımcının olduğu bir platform haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Melih Şahinöz, fuarın ikinci günü başlayacak olan özel etkinlikler hakkında şu bilgileri verdi: “Fuarda profesyonel mutfak şefleri ve gastronomi bölümü öğrencilerinin takımlar halinde katılacağı Gastrobosphorus Patısserie, Local Chef ve Üniversiteli Şefler Yarışıyor adlı üç ayrı yarışma gerçekleştirilecek.  4. kez düzenlenen Gastrobosphorus Pastacılık Yarışması’nda katılımcılar Anadolu coğrafyasındaki lokal ürünleri uluslararası pastacılık sektöründe kullanılan malzemelerle harmanlayarak pasta, pralin çikolata, çikolata heykel ve unlu mamuller alanlarında yarışacak. Coğrafi işaretli ürünleri desteklemek ve Türk ürünlerini dünya pazarlarına açmak için düzenlenen Local Chef yarışmasında profesyonel mutfak şefleri,  başlangıç, ana yemek ve tatlı kategorilerinde yarışacak. Henüz eğitim gören genç yetenekleri sektöre kazandırmak, aynı zamanda şef adaylarının yaratıcılıklarını ve yeteneklerini geliştirmeleri amacıyla gerçekleştirilen “Üniversiteli Şefler Yarışıyor” yarışması ise 2. kez gerçekleştirilecek. Göz alıcı tatların sunulacağı yarışmalara, Türkiye’nin seçkin otel, restoran ve pastanelerinin mutfak ekipleri ve üniversiteli şef adayları rekabet için katılacak.

 

Ev dışında yüzde 11 daha fazla tükettik

ETÜDER Başkanı Melih Şahinöz, Ipsos iş birliği ile gerçekleştirdikleri Foodservice Monitor araştırmasının Türkiye ev dışı tüketim sektörünü inceleyen tek ve en kapsamlı çalışma olduğunu belirtti. Türkiye’de ev dışı tüketim sektörünün büyüme ortalaması ve dünyadaki hızına vurgu yapan Şahinöz, “Ev Dışı Tüketim sektörü 2015 senesini dünya genelinde yüzde 4’lük bir büyüme ortalaması ile tamamlarken, Türkiye’de Ev Dışı Tüketim Sektörü yüzde 11’lik bir büyüme kaydetti. Sektörümüzün büyüme hızı geleceğe dair ümit veriyor” dedi.

Türkiye’de son yıllarda değişen yaşam tarzlarının ev dışı tüketim pazarındaki büyümeyi olumlu yönde etkilediğine değinen Şahinöz, “Sektör ortalama her yıl yüzde 10-15 büyüyor. Dünya da sektörün büyüklüğü 2.67 Trilyon Euro, ABD’de 2.1 Trilyon TL, Türkiye’nin 38 katı, Avrupa pazarı ise 1.6 Trilyon TL ile Türkiye’nin 29 katı büyüklüğünde. Harcama oranlarına baktığımızda sektörün daha çok gelişeceğini görüyoruz” diye konuştu.

 

 

İlgili Haberler

Ekonomi
28 Mart 2024
Emekliye 8.000 TL ikramiye ödemeleri bugün başladı! Bakan Işıkhan duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, açıklama yaptı. Kamu bankalarından 4A, 4B, 4C’lilere 8 bin TL ikramiye ödemeleri bugün başladı. İşte kamu bankası ikramiye ödemesine dair detaylar haberimizde… Emeklilere müjdeler 2024 yılında sıralanıyor. İlk kez yüzde 50 oranında gerçekleştirilen maaş zamlarından sonra bayram ikramiyelerine de yüzde 50 zam gerçekleştirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı […]

Ekonomi
28 Mart 2024
Karne hediyesi verilecek! Tüm öğrencilere Bakanlık 6.500 TL yatırıyor!

Yaz tatili gelmeden başvuran vatandaşlar 6 bin 500 TL eğitim desteğinden yararlanıyor. Tüm kademelerde eğitim alan öğrenciler için nakdi destek sağlanıyor. İşte okuyan öğrenciler için sağlanan nakdi destek ödemesine dair detaylar haberimizde… Öğrenciler için devlet çeşitli alanlarda destekler sağlamaya devam ediyor. Okuyan çocuğu olan aileler için nakdi yardımlar büyük önem taşıyor. Hanelerin düşük gelirli olması […]

Ekonomi
28 Mart 2024
İşi olmayana şartlı devlet desteği! 9.809 TL maaş almak isteyen bunu yapıyor!

Devlet işi olmayan vatandaşlara tek şartla maaş veriyor. 9 bin 809 TL maaş desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşların ise başvuru yapması gerekiyor. İşte işi olmayanlara şartlı devlet desteğine dair detaylar… Vatandaşların ekonomik koşullar çerçevesinde yaşadığı maddi zorluklara devlet çözüm üretmek için çeşitli projeler geliştiriyor. Ülkemizdeki vatandaşların ekonomik olarak ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri adına sunulan desteklerden birisi de çalışmayan, […]

Ekonomi
28 Mart 2024
4 kategoride olan dikkat: 2180, 3620, 5430 gün primle emeklilik başvuruları açık! 1992 – 2019 girişliler

4 kategoride emeklilik onaylandı. 2180, 3620, 5430 prim günü olanlar başvurularını yapabiliyor. 1992 ile 2019 arası sigorta girişi yapılanlar dikkat etsin. İşte 1992, 2000, 2002, 2004, 2008 sigorta girişlilere erken emeklilik başvurusu detayları… Emeklilik için gün sayan vatandaşlara SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) uzmanları erken emekliliğin formüllerini tek tek açıklıyor. Erken emekli olmak isteyen vatandaşlar içinse […]