SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

ŞEHİR uluslararası öğrencilerin en memnun oldukları ikinci üniversite oldu

Yayınlanma:
ABONE OL
İstanbul Şehir Üniversitesi, uluslararası öğrenci seçimleri platformu StudyPortals’in yaptığı ankete göre, uluslararası öğrencilerin en memnun olduğu üniversiteler sıralamasında ikinci oldu.

 

İstanbul Şehir Üniversitesi, uluslararası öğrencilerin en memnun olduğu üniversiteler anketinde 2’nci oldu. StudyPortals tarafından yapılan ve Türkiye’deki tüm kamu ve vakıf üniversitelerini kapsayan anketin sonuçlarına göre 10 üzerinden 9.5 puan alan İstanbul Şehir Üniversitesi, Türkiye’deki en iyi 3 üniversite arasına girerek, Altın Madalya almaya hak kazandı.

 

Anket sonuçlarını değerlendiren ve ŞEHİR’in kültürlerarası etkileşime ve uluslararasılaşmaya büyük önem verdiğinin altını çizen Uluslararasılaşmadan Sorumlu Dekan Prof. Dr. Erkan Türe, “İstanbul Şehir Üniversitesinde uluslararası öğrenci sayısı her geçen yıl artıyor ve hali hazırda lisans ve yüksek lisans programlarımızda toplam 72 ülkeden yaklaşık 680 uluslararası öğrenci eğitim görüyor. Üniversitemizdeki öğrencilerin yüzde 16’sı uluslararası öğrencilerden oluşuyor. Erasmus programlarını başlattığımız son 4 sene içinde, 15 farklı ülkeden yaklaşık 100 değişim öğrencisine ev sahipliği yaptık. 2023 yılı itibariyle ŞEHİR’de uluslararası öğrenci oranının yüzde 30’a yükseltilmesi ve öğrenci ülke çeşitliliğinin 100’ün üzerine çıkarılmasını hedefliyoruz. Dünyanın belli başlı ülkelerinde aktif anlaşmalar yaptığımız üniversitelerle işbirliği ağımızı gitgide büyütüyoruz” dedi.

 

2023’te 100 bin uluslararası öğrenciye ulaşılacak

Türkiye’de 81 ildeki mevcut 193 yükseköğretim kurumunda toplam 5 milyon 449 bin 961 öğrenci yükseköğrenim görüyor. Öğrencilerin yüzde 93’ü devlet üniversitelerinde eğitimlerini sürdürürken; yüzde 60’ı beşeri ve sosyal bilimler, yüzde 30’u doğa ve mühendislik bilimleri, yüzde 10’u ise sağlık bilimleri alanında eğitim alıyor. 2012 yılı itibariyle küresel düzeyde 4.5 milyonu bulan uluslararası öğrenci sayısının 2020 yılında 8 milyona ulaşması bekleniyor. Bu pazardan alacağı payla, Türkiye’nin de 2023 yılında en az 100 bin uluslararası öğrenci sayısına ulaşacağı tahmin ediliyor.

Eğitim ve burs imkanları tercih edilirliği artırıyor

Yabancı öğrencilerin Türkiye’yi tercih etmesindeki en önemli gerekçe, Türkiye’nin uluslararası alanda tanınırlığının artması olarak gösteriliyor. Ekonomi Bakanlığı tarafından üniversitelerin tanıtımı için verilen destekler, “Türkiye Bursları”, Eğitim Ekonomisi İş Konseyi (EEİK) çalışmalarının da önemli ölçüde etkili olduğu ifade ediliyor. Ayrıca Türkiye’de önde gelen üniversitelerin eğitim dilinin tamamen İngilizce olması veya Türkçe programların yanı sıra İngilizce eğitim veren derece programlarının bulunması, diplomaların karşılıklı tanınması (denklik), öğrenim ücretleri, burs imkanlarının çeşitliliği, geniş yurt imkanları, programlararası geçiş/transfer kolaylıkları, üniversiteye kabul şartlarındaki esneklik, iş fırsatları ve göçmen politikaları, coğrafi, ticari, kültürel ve tarihi bağlantılar, güvenlik, üniversitelerde kaliteli İngilizce dil hazırlık programlarının varlığı da Türkiye’nin tercih edilirliğini artıran unsurlar arasında gösteriliyor.

Uluslararası öğrenci seçimleri platformu StudyPortals’ın, 73 bin öğrencinin verdiği geribildirim sonucu belirlediği raporda, öğrenci memnuniyetinde en etkili dört faktör; üniversitenin yer aldığı şehrin ortamı ve sunduğu olanaklar, öğretim yaptığı alanlar, akademik kadro ve uluslararası atmosfer olarak öne çıkıyor. Sıralamada 10 üzerinden en az 9.5 puan alan üniversiteler üstün, 9 puan alan üniversiteler mükemmel, 8 puan alan üniversiteler ise çok iyi olarak kategorilendiriliyor.

İlgili Haberler

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]