SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

ULUSLARARASI BOĞAZİÇİ ŞAMPİYONASI

Yayınlanma:
ABONE OL

 

  1. Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası, 26-27 Mart tarihlerinde dünya karatesinin yıldız isimlerini İstanbul’da ağırladı. Turnuvada rekabetin üst düzey olduğunu belirten Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, “Fransa’da düzenlenecek olan 51. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nın iyi geçeceğini ümit ediyorum” dedi.

 

İSTANBUL

 

5-8 Mayıs tarihleri arasında Fransa’da yapılacak 51. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası öncesi Avrupa ve dünya karatesinin yıldız isimleri, 26-27 Mart günlerinde İstanbul’da buluştu. 29 ülkeden 780 sporcunun mücadele ettiği 29. Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası’nın kalitesinin çok yüksek olduğunu belirten Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Türk sporcuların sergiledikleri performanstan memnun kaldıklarını söyledi.

 

Bu yıl İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve milli takımlar düzeyinde katılımın olduğu turnuvada iki gün boyunca 135 dalda madalya sahiplerini buldu. Yıldız, ümit, genç, büyük ve veteran kategorilerinde 143’ü kadın 311 Türk sporcu tatamiye çıktı. Başkan Esat Delihasan, milli sporcuların performanslarının iyi olduğunu ancak daha iyi yerlere gelebilmek için daha çok çalışılması gerektiğine dikkat çekti. Fransa’da yapılacak Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda mücadele edecek milli takım açısından iyi bir turnuva olduğunu aktaran Başkan Esat Delihasan, “Turnuvada güçlü sporcular vardı ve müsabakaların kalitesi oldukça yüksekti. Çok iyi mücadeleler izledik, bundan dolayı katılım gösteren tüm sporcuları tebrik ediyorum. Milli sporcularımızın performansları ümit vericiydi. Fransa öncesi en büyük sınavımızı verdik ve Avrupa Şampiyonası’nın iyi geçeceğini düşünüyoruz.” dedi.

 

YILDIZLARDA KATILIM YÜKSEK

 

Ataköy’de bulunan Aslı Çakır Alptekin Spor Salonu’nun ev sahipliği yaptığı müsabakalar yıldız, ümit, genç, büyükler ve veteranlar kategorilerinde yapıldı. 26 Mart Cumartesi günü yapılan yıldızlar müsabakalarında 152 sporcu tatamiye çıkarken, ümit ve genç müsabakalarında ise 96 sporcu ülkemizi temsil etti. Kata ve kumitede 78 dalda yapılan mücadeleler sonunda toplamda 312 madalya dağıtıldı. 78 altın madalyanın 52’sini kazanarak gövde gösterisi yapan Türk sporcular, 57 gümüş ve 86 bronz madalya ile gün sonunda hanesine 195 madalya yazdırdı.

 

TAKIMLARDA “ALTIN” PERFORMANS

 

Turnuvanın son günü (27 Mart Pazar) yapılan büyükler kata ve kumite müsabakalarına Bay-Bayan Türk Milli Takım sporcuları damgasını vurdu. Takım kumite ve takım kata olmak üzere bay bayan dört kategoride de altın madalyaları kazanan milli sporcularımız, yedi ferdi kategoride ise ‘Türk finali’ izlettirdi. 16 sıklette yapılan büyükler müsabakaları sonunda Türkiye 13 altın, 11 gümüş, 17 bronz madalya kazandı.

 

Bayan kumite 55 kiloda Büşra Tosun, 61 kiloda Merve Çoban, 68 kiloda Mücessem Buse Avcu, +68 kiloda ise Büşra Şeyda Turan altın madalyaları boynuna astı. Aynı zamanda Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek sporcularımız, performansları ile ümit verdi.

 

Erkekler kumite müsabakalarında milli sporcularımız, güçlü rakipleri karşısında sergiledikleri mücadeleler ile öne çıktı. +84 kiloda 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonu Alparslan Yamanoğlu, 84 kiloda Avrupa Oyunları şampiyonu Uğur Aktaş ve 60 kiloda Aykut Kaya altın madalyaları ülke sınırları içerisinde bıraktı.

 

540 MADALYANIN 248’i TÜRKİYE’DE KALDI

 

İstanbul’da iki gün boyunca yaşanan heyecanda ferdi ve takım mücadeleleri sonunda 135 dalda dağıtılan 540 madalya, 19 ülke arasında paylaşıldı.

 

Türk sporcular, 72’si altın, 72 gümüş, 104 bronz madalya ile toplamda 248 madalyanın sahibi olarak genel klasmanda ilk sırayı aldı.

 

Suudi Arabistan’ın dokuz altın, dört gümüş ve dokuz bronz madalya ile genel klasmanda ikinci sırayı aldığı organizasyonda Ukrayna ise altı altın, altı gümüş ve 15 bronz madalya ile üçüncülüğe yerleşti. Tunus, Kazakistan ve Hollanda da birer sporcu kürsüye çıkarma başarısı göstererek bronz madalya kazandı.

İlgili Haberler

Spor
18 Nisan 2024
UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Heyecan Dorukta: Yarı Finalistler Yarın Belli Oluyor!

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçları yarın oynanacak. Fenerbahçe, ilk maçta 3-2 mağlup olduğu Olympiakos’u Ülker Stadı’nda ağırlayacak. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanşında, deplasmanda 3-2 yenildiği Olympiakos ile Ülker Stadı’nda karşılaşacak. Maç, 22.00’de başlayacak ve TV8’den canlı olarak yayınlanacak. Sarı-lacivertliler, evinde avantajı lehine çevirip yarı finale yükselmeyi hedefliyor. DİĞER ÇEYREK […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]