SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Yayınlanma:
ABONE OL
ÖĞRETMENLER GÜNÜ


Bir gün köşemi, bizlere alfabeyi, doğru öğreten, üzerimizde ana baba gibi kutsal manevi değerleri olan öğretmenlerimize saygı ifadesi olarak günün anısına çok güzel bulduğumuz bir yazıya yer veriyorum.

Eğitim toplum için o kadar önemli bir konu ki hemen aklıma ülkemizin eğitim öğretim tablosu geliyor. Eğitim sistemimiz, iyi eğitim almış insanların insanlık için yaptığı başarıları, eğitimsiz kalıpta kendini iyi yetiştirememiş insanlarında topluma verdiği zararları düşünüyorum.

Eğitimsiz kalmış olup ta insanlığa zararlı davranış içinde olan insanların yaptığı yanlışlıkları düzeltmek içinde toplumun tamamı uğraş vermek zorunda kalıyor.

Bu konuda toplumları yöneten insanlara çok büyük sorumluluk düşüyor. Dolayısıyla önümüzde yerel seçimlerin olması bizi de bu konuda bir kez daha düşündürmeli.  Toplumları yöneten insanlarda eğitime vereceği önemi iyi değerlendirip ona göre seçmleyiz.

Zira ‘EĞİTİM’ konusu yerel yönetimlerin öncelikleri içerisinde olmalıdır.

Bu konuda SAMANDIRA Belediye Başkanı Sayın Yusuf Büyük Beyin öncelik verdiği ‘Önce Eğitim ve Sağlık Problemlerini Çözmeden Hiçbir Problemi Çözmüş Sayılmayız.’ Sloganını çok beğendiğimi belirtmek istiyorum. Eğitim adına yaptığı üstün çabalarından dolayı kendisini tebrik ederim.

Eğitim konusuyla ilgili olarak Recep öğretmenin yazdığı bu yazıyı sizlerle paylaşmak istedim.

‘Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Ürünü insan olan ve vaşlı başına bir amaç olmaktan öte, bizleri yüce gayemize ulaştıran bir amaç olarak görüyorum öğretmenlik mesleğini.

Öğretmenin vazifesi, gücü nispetinde erdemli toplum gayretine katkı sağlamaktır. İnsan yaratılmışların en seçkini, en donanımlısı, en bilinçli olanı; ama aynı zamanda da en vahşi, en acımasız, en anlaşılmaz davranışlarında sahibi. Onun için insan hayatında eğitim; davranışları doğru yönlendirmede ve diğer hem cinslerin haklarına tecavüz etmesinin engellenmesinde birinci derecede etkilidir. Öğretmen işlevini yerine getirirken bu önceliği asla ihmal etmemelidir.

‘Bir insanı kötülüklerden alıkoyup iyiliğe sevk etmek, üzerine güneşin doğduğu her şeyden daha hayırlıdır.’ Sözü icra ettiğimiz mesleğin ne kadar onurlu ve yüce bir gayeye hizmet ettiğini bakımından anlamlıdır.

Kadim değerlerin günü birlik çıkarlara feda edildiği günümüzde bu kutlu sanatı en güzel biçimde icra etmek durumundayız. Bunun için de heyecanımızı diri tutmalı ve ideallerimizi kuşanmalıyız.

Karşı karşıya kalacağımız bütün durum ve şartları aşarak ruhumuzu her şartta diri kılarak başarıya ulaşabiliriz. Hayat taşıyıcı uğraşları soylu bir sadelik içerisinde, bir yürek soyluluğu içerisinde, yoğun bir sabırla sürdürmeliyiz.

Kazanılması gereken asıl büyük bir servet; para, şöhret ve makamdan öte erdem ve bilgeliktir.  Yüreğimizi, ruhumuzu en büyük erdemlerle tezyin ve teçhiz etmeli  ve bu amaçlarımızdan vazgeçmeden yolumuza devam etmeliyiz.

Evrensel medeniyet kulesi de hiç şüphesiz bu onuru taşıyan fedakâr cefakâr öğretmenlerimiz sayesinde yükselecektir.

Bu vesile ile bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım

Recep ÇELİK

Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]