SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

AK PARTİ KARTAL’DA NASIL KAYBETTİ?

Yayınlanma:
ABONE OL
AK PARTİ  KARTAL’DA NASIL KAYBETTİ?

Bu sorunun cevabını parti genel merkezi, il ve ilçe açısından değerlendirelim. Genel merkez yani Başbakan tercihini iş dünyasından bir aday olarak Bekir Kılıç’ı gösterdi. Belediyeyi yönetecek insanın ticari tecrübeye sahip bir kişi olmasının avantajları elbette var. Yani genel merkez aday tercihini doğru kullanmıştır.

Bekir Kılıç Çok Doğru  ve İyi Bir Aday

Adam seçim propaganda çalışmasını profesyonelce yaptı. Oldukça da yüklü bir bütçe harcadığı biliniyor. ( Bu konuda  bir ayrıntı belirtmekte fayda var, harcanan bütçenin kaynağını merak edenler için , Bekir Kılıç iş adamı olmasından dolayı harcamaları tamamen kendisinin finanse ettiğini herkes biliyor)

Aday  çok iyi bir yönetici ama siyasette bilgi ve tecrübe açısından  yeterli değildi. Bu eksikliğini,  teşkilatın çalışmasına güvenerek gidermeyi hesapladılar.

Dinamik  ve işini bilen bir ekip olarak düşünüldü.

Ak Parti Kartal İlçe teşkilatı ise yeni bir ekip ve iktidar olmanın verdiği rahatlık düşüncesi ile hareket ettiler.

Halk oy’unu Ak Partiye vermeye mecburmuş gibi bir davranış içinde oldular. Bu düşünceyi yenemediler, yanlış olduğunu şimdi anladılar ama artık çok geç.

*Evet sebepler çok ama en başta beş yıl belediye başkanlığı yaparken hep masal anlatan sayın Arif Dağlar’a duyulan nefret, birinci etken oldu.

Kartal halkına kulaklarını kapatan kendisini ulaşılamaz konumda sanan Dağlar’ın yaptığı şahsi kaprisler ve yanlış uygulamaları yüzünden  Kartal halkına da, “-Ak Parti zihniyeti bu mudur?”  dedirtti.

Halbuki bu Ak Parti zihniyeti değil, Arif Dağlar zihniyetidir.

*Daha sonra Kentsel dönüşüm projesinin insanlara verdiği korku. Bu projenin halka anlatılması konusunda beceriksiz bir yol  izlendi.

Halk evimi başıma yıkacaklar diyerek ürktü projeden.

*Üçüncü etken Belediye Meclis üyesi aday listesinde yapılan yanlış tercihler.

Kartal’da nüfus yoğunluğu olarak oy potansiyeli  yüksek olabilecek  isimlerin  meclis üyesi yazılması gerekirken, il teşkilatının kontrolünde aday belirlenmesi çok büyük yanlışlık.

Öyle isimler var ki değil seçim çalışmasına katkısını beklemek Kartal’la alakası olmayan  insanlar listede yer almış.

Eee bunlar yabana atılamayacak kadar önemli etkenler.

Sen ilçe teşkilatı olarak buna karşı gelmelisin, direnmelisin, ama öyle bir tutum görülmedi.

*Birde teşkilatın seçim günü gösterdiği düşük performans evlere şenlik. Hani nerde o sandık başı hakimiyeti.  Kazanma garantisi akıllara öyle bir yerleşmiş ki, çalışmalar da o derece lakayt ve düzensiz oldu.

Yeniden yapılanmaları gerekir

Bence Ak Parti Kartal İlçe teşkilatı 29 Mart seçimlerinde sınıfta kalmıştır. Gereğini yapmalıdır. İl teşkilatı da ilçelere liste müdahalesi noktasında halkı yabana atmamalıydı.

İlçelerin hassasiyetine kulak vermeli, odunu koysam kazanır zihniyeti işte böyle acı bir reçete çıkarır insanın önüne ki ne yenilir ne yutulur..

İl teşkilatı da gereğini yapmalıdır.

CHP’nin Başarısını da Takdir Etmek Gerekir

Ak Partinin tüm bu olumsuzluklarına  karşılık CHP ve diğer partilerin kazanma azmi daha fazla gözlendi.

Hele Cumhuriyet Halk Partililerin seçimde, sandık başı hakimiyeti takdir edilecek  boyutta idi.

Bir dönemin Milli görüş teşkilatında ki sandık başı hakimiyeti bu dönem CHP lilerde vardı.  Helal olsun Sayın Altınok ve ekibine. Çok iyi organize oldular bu seçimde. Dikkat edilmesi gereken bir nokta da Kılıçtaroğlu’nun da rüzgarının etkisi oldukça fazla katkı sağladı bu başarıya.

Sayın Altınok Öz ,hipokrat yemini etmiş bir hekim olarak Kartal Belediyesini başarılı bir şekilde yöneteceğinden şüphem yok. Zaten konuşmalarındaki izlediği politikalarda  verdiği mesajlar hep öyle oldu. Tüm Kartal halkına insan ayrımı yapmadan hizmet edeceğini defalarca dile getirdi…

Kenan GÜLERCİ

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]