SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Üsküdar Üniversitesi, ABD Kongresi’nde

Yayınlanma:
ABONE OL

ABD Başkanı Barack Obama’nın 2013 yılında başlattığı Brain Initiative (Beyin Girişimi) Projesi’nde Türkiye’yi temsil eden Üsküdar Üniversitesi, ABD Kongresi’nde düzenlenen 5’inci Beyin Haritalama Günü toplantısına katıldı. 20 Nisan 2016 tarihindeki toplantıda Türkiye’deki beyin çalışmaları hakkında bilgi veren Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Gültekin, “Dünyanın önde gelen bilim insanları ile politikacılarının yer aldığı toplantıda ülkemizi temsil etmenin gururunu yaşadık. Önümüzdeki dönemde TBMM’de de beyinle ilgili sunumlar yapmak, bunu Üsküdar Üniversitesi olarak başlatmak istiyoruz” dedi.

 

Üsküdar Üniversitesi, Beyin Haritalama ve Tedavi Derneği’nin (SBMT) bu yıl Miami’de yapılan 13’üncü yıllık toplantısına 15 kişiden oluşan bir ekiple katıldı. Üniversite, proje ortağı olarak katıldığı bu toplantının bir uzantısı olarak ABD Kongresi’nde bu yıl 5’incisi düzenlenen Beyin Haritalama Günü toplantısına davet edildi.

 

SBMT toplantısında 12 sunum yapan üniversite, ABD Kongresi’ndeki toplantıda Türkiye’deki beyin haritalama ve beyin araştırmalarıyla ilgili bilgiler verdi, bilim insanları ile kongre üyelerinden gelen soruları yanıtladı.

 

Üsküdar Üniversitesi’nin Entropi-Beyin çalışmalarına büyük ilgi gösterilirken; kongre üyeleri Üsküdar Üniversitesi’nin teklif ettiği Brainpark Projesi’ni ilk defa duyduklarını ve oldukça yaratıcı bulduklaını ifade ettiler.

Toplantıda Üsküdar Üniversitesi’ni Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Gültekin temsil etti. Prof. Dr. Gültekin, toplantının çok başarılı geçtiğini belirterek şunları söyledi: “Böyle bir toplantıda yer almak ülkemiz adına çok önemliydi. ABD’de Başkan Obama’nın başlattığı Beyin Girişimi Projesi kapsamında çok önemli çalışmalar yapılıyor. Tabii bu çalışmalara, araştırmalara belli paraların ayrılması gerekiyor. Başkan Obama bu proje için ortaya 100 milyon dolar koydu. Araştırmalarla ilgili siyasi destek çok önemli.

Dolayısıyla bu tarz toplantılar o desteği sağlamak adına önem kazanıyor. Biz de Beyin Haritalama ve Tedavi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan Rektörümüz Prof. Dr. Nevzat Tarhan’la birlikte TBMM’ye gidip bu konuları, beyin alanında yapılan çalışmaları milletvekillerimize anlatmak istiyoruz. Önümüzdeki dönemde ülkemizdeki siyasileri bilgilendirip bu çalışmalara destek vermelerini isteyeceğiz. Hatta TBMM’de, Amerikan Kongresi’nde olduğu gibi her yıl bir “Beyin Haritalama Günü” düzenlemek istiyoruz.”

ABD Kongresi’ndeki toplantıda Beyin Haritalama ve Tedavi Derneği Başkanı Babak Kateb moderatörlük yaptı, ABD Kongresi Üyesi Andy Harris’e beyin çalışmalarına katkısından dolayı ödül verildi .

Toplantıda G20 ülkelerinin beyin çalışmalarındaki rolü, beyin kanseri, yapay zekâ, nöro-nano teknoloji, beyin haritalama ve psikiyatrik rahatsızlıklar, yaralı askerlerde çift el nakli, beyin politikaları gibi konular tartışıldı.

İlgili Haberler

Basında Kartal
02 Mayıs 2024
Kartal’ın cadde ve sokakları asfaltlanırken, kaldırımlar da yenileniyor

Kartal’da başlattığı altyapı ve üstyapı yenileme çalışmalarıyla yıllardır çözülemeyen sorunları çözen Kartal Belediyesi, ilçenin 20 mahallesinde tespit ettiği sorunlu cadde ve sokakları baştan sona yeniliyor. Söz konusu çalışmalar kapsamında Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Atalar Mahallesi Halitpaşa Caddesi’nde kaldırım yenileme çalışmalarını titizlikle gerçekleştirerek Kartal’ı güzelleştiriyor. Mayıs ayının gelmesiyle birlikte çalışmalarına hız veren Kartal Belediyesi Fen […]

Basında Kartal
01 Mayıs 2024
Kartal’da Dadaşlardan Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e ziyaret

Kartal’da bulunan Erzurumlular Eğitim Kültür Ve Dayanışma Vakfı yönetimi yeniden Kartal Belediye başkanı seçilen Gökhan Yüksel’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Erzurumlular Eğitim Kültür Ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Öner Kalkan ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri Başkan Yüksel’e yeni dönem için başarı dileklerini ilettiler. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, makamında ağırladığı Erzurumlu Vakıf yöneticileriyle sohbet […]

Basında Kartal
01 Mayıs 2024
Kartallı boksör Buse Naz Çakıroğlu, Başkan Gökhan Yüksel’i Ziyaret etti

Sırbistan’da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonası’nda 4. kez finale kalan, üst üste üçüncü zaferini yaşayarak altın madalyayı ülkemize kazandıran Kartallı boksör Buse Naz Çakıroğlu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, şampiyon boksörün yanı sıra; Milli Takımlar Antrenörü Nazım Yiğit, milli boksör Büşra Işıldar ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Serkan Taş da hazır […]

Basında Kartal
01 Mayıs 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 1 Mayıs Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayarak, tüm işçi ve emekçilerin bayramını kutladı. Başkan Gökhan Yüksel, mesajında şu ifadeleri kullandı; “Değerli komşularım, emekçi kardeşlerim; 1 Mayıs İşçi Bayramı, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ‘Emek ve Dayanışma Günü’ adıyla kutlanan özel bir gündür. İLGİLİ HABER Kartal’daki […]