SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Başkan Şahin koltuğunu çevreci miniklere devretti

Yayınlanma:
ABONE OL

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’i ziyaret eden Merkez İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri  Ece Dilicioğlu,  Defne Yardım ve Hazar Hasanaligil,  23 Nisan dolayısıyla Başkanlık koltuğunu devralarak taleplerini dile getirdiler.

 

Her yıl geleneksel olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yönetimi ele alan çocuklar, bu yıl da makam devir teslim töreniyle Belediye Başkanı oldular. Okul Müdürü Yakup Yanık, Müdür Yardımcısı Derya Gencer Erdoğan ve öğretmen Semra Gürbüz eşliğinde  Pendik Belediye Başkanlığı makamına gelen öğrenciler, Başkan Kenan Şahin’le görüştüler. Öğrencilerle sohbet eden ve doğal kuru gıda ikramı yapan Başkan Şahin, sağlıklı beslenmeyle ilgili tavsiyelerde bulundu.  Kitap okumanın önemine de değinen Başkan Şahin, “Ancak sadece okumak yetmez, mutlaka spor ve sanatla uğraşarak yeteneklerinizi de geliştirmelisiniz” dedi. Okulların jimnastik sporuna  ağırlık vermesi gerektiğini söyleyen Başkan Şahin, “Okullara basketbol sahaları yaptık, ancak her okul bunu yapmaya müsait değil. Oysa okul bünyesinde  jimnastik salonu yapmak çok daha kolay.  Çünkü bütün sporların temeli jimnastikten geçiyor” dedi .

Makamını çocuklara devretti

Ardından 23 Nisan Çocuk Bayramı geleneğine uyarak çocukları tek tek  Başkanlık koltuğuna oturtan Başkan Şahin, taleplerini dinledi.  İlk olarak oturan Defne, “Her mahalleye geri dönüşüm kutusu” istediğini dile getirdi. Ardından Ece  “Hayvan barınaklarının arttırılmasını”, son olarak Hazar da   “Geri dönüşüm çalışmalarının çoğaltılmasını ve  insanların bu konuya daha duyarlı olmasını “ talep etti.

Geri dönüşümün çok önemli olduğunu, Belediye olarak bu konuda ciddi yatırımların yapıldığını söyleyen Başkan Şahin, sokak hayvanları için Göçbeyli ve Ballıca köylerinde iki hayvan barınağında  İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hizmet verildiğini söyledi. Üçüncü bir barınak için de çalışmaların sürdürüldüğünü söyleyen Başkan Şahin, “Kent ortamında vatandaşlar tarafından  sahiplenilebilecek köpekler burada barındırılacak.” dedi.

Atıklardan elde edilen gelir en çevreci okula gidecek

Okulların geri dönüşüme ciddi bir destek verdiğini,  bu yıl bunun bir yarışa dönüştürüldüğünü söyleyen Başkan Şahin, “ Okullardan toplanan atıklar geri dönüşüme kazandırılarak bir gelir elde ediliyor.  Bu gelir, bir yıl sürecek yarışta geri dönüşüme en fazla destek veren okula ödül olarak gidecek.  Yarışma, gelecek yıl 23 Nisan’da sonuçlanacak” dedi.

Ziyaret sonunda Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, öğrenci ve öğretmenlere içinde minik bahçe setinin de olduğu çeşitli hediyeler verdi.

İlgili Haberler

Basında Kartal
01 Mayıs 2024
Kartallı boksör Buse Naz Çakıroğlu, Başkan Gökhan Yüksel’i Ziyaret etti

Sırbistan’da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonası’nda 4. kez finale kalan, üst üste üçüncü zaferini yaşayarak altın madalyayı ülkemize kazandıran Kartallı boksör Buse Naz Çakıroğlu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, şampiyon boksörün yanı sıra; Milli Takımlar Antrenörü Nazım Yiğit, milli boksör Büşra Işıldar ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Serkan Taş da hazır […]

Basında Kartal
01 Mayıs 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 1 Mayıs Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayarak, tüm işçi ve emekçilerin bayramını kutladı. Başkan Gökhan Yüksel, mesajında şu ifadeleri kullandı; “Değerli komşularım, emekçi kardeşlerim; 1 Mayıs İşçi Bayramı, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ‘Emek ve Dayanışma Günü’ adıyla kutlanan özel bir gündür. İLGİLİ HABER Kartal’da […]

Genel
01 Mayıs 2024
Dolandırıcıların Hedefinde Teknik Servis Aramaları

Son zamanlarda, teknoloji ürünlerinin fiyatlarının artmasıyla birlikte tüketiciler, ellerindeki cihazları onararak veya güncelleyerek kullanmaya yöneliyorlar. Ancak, bu durum teknik servis aramalarını da arttırıyor ve dolandırıcıların yeni bir hedefi haline geliyor. Eskiden dolandırıcılar, telefon veya basılı ilanlar aracılığıyla tüketicileri kandırırlardı. Ancak, internetin gelişmesiyle birlikte bu taktikler daha da sofistike bir hal aldı ve vatandaşlar artık doğrudan […]

Basında Kartal
29 Nisan 2024
Kartal’da ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası’nda Hamleler Yarıştı

Kartal Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlediği Satranç Turnuvası’nda hamleler yarıştı. Kartal Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü ile İstanbul Satranç İl Temsilciliği tarafından organize edilen ve 2 gün süren turnuvaya farklı kategorilerde 270 satranç sporcusu katıldı. Kartal Belediyesi Makine Hangar Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Merkezi’nde başlayan turnuvanın açılış hamlesini Kartal Belediyesi Başkan […]