SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Derin Ekonomi Dergisi Mayıs 2016

Yayınlanma:
ABONE OL
PANAMA SIZINTILARININ PERDE ARKASI

DERİN EKONOMİ PANAMA BELGELERİNİN PEŞİNDE

PANAMA BELGELERİ SORGULANIYOR

 

Gizemli bir konu daha Türkiye’nin ilk uluslararası ekonomi dergisi Derin Ekonomi’nin 12. sayısında ele alınıyor. Derin Ekonomi’nin mayıs sayısında “off shore” konusu masaya yatırılıyor. Küresel finansın gizli baronlarının, Panama Belgeleri ile neyi, nasıl tasarlama peşinde olduğu Derin Ekonomi’de sorgulanıyor. Türkiye’den ve dünyadan saygın yazarların kaleminden derin analizler okurlarını bekliyor.

Demokrasi kartı yerini iç isyanlara mı bırakıyor? Dünyada kara para, kayıt dışı ekonomi off-shore sistemi üzerinden nasıl çalışıyor? Hangi ülkeler, hangi örgütler, hangi gizli servisler bu sistemin gizli yöneticileri gibi önemli soruların cevapları yeni sayıda yanıtlanıyor. Derin Ekonomi, birbirinden çarpıcı dosyalarla ekonominin arka planına ışık tutmaya devam ediyor.

“ORTADA BİR DÜNYA SAVAŞI VAR”

Panama Belgeleri’yle deşifre edilen hesapların, dünyadaki “örtülü savaşın küçük bir sahnesi olduğunu” hatırlatan Derin Ekonomi Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül de analizinde, “Asıl savaş merkez ülkeler arasında yaşanmaktadır ve daha da büyüyecektir” diye vurgu yaptı. Karagül yazısında, “Suudilerle ABD arasındaki 100 milyarlarca dolarlık para kavgası, küresel ölçekte devam eden örtülü ekonomik savaşın sadece bir kısmıdır. ‘Merkez’in kontrolü konusunda ABD öndedir, doğru. Ama hep önde olamayacaktır. Çok kısa zaman içinde Merkez’deki savaşların kaybedeninin sadece bölge ülkeleri olmayacağını da göreceğiz. Ama cephe orası olsa bile, ortada bir dünya savaşı vardır. Soğuk Savaş’tan hemen sonra başlamıştır. 11 Eylül, belki de bu savaşın ilan edilişi olmuştur” görüşüne yer verdi.

BU SAYIDA BAŞKA NELER VAR?

Dijital Mahremiyet: Devletler mi? Şirketler mi daha tehlikeli? soruları cevaplarını buluyor. Avrupa Süper Ligi: Futbolun ruhunu şeytana satması, Enflasyon mu resesyon mu: ABD ekonomisinde yol ayrımı, TTIP: Küresel ekonominin genetiğine müdahale bu ayın haber konularından… Çin artık o kadar ucuz değil ve Zoraki aşk: Kömür geri dönüyor haberleri ise ilgiyle okunacak haber konuları arasında yer alıyor. Musk’ın şoförleri tarihe gömme sevdası ve Yunan armatörler Çipras’a nasıl direniyor? dikkat çekecek konular arasında… Kıbrıs’ın İflah Olmaz Seri Girişimcisi Sıdıka Atalay, Asil Nadir hakkında ne dediğini öğrenmek için Mayıs sayısını kaçırmayın.

GÜÇLÜ KALEMLER, DERİN ANALİZLER

Derin Ekonomi’nin Mayıs sayısında güçlü yazar kadrosu İbrahim Karagül yönetiminde; Sinem Köseoğlu, Doç. Dr. Ömer Bolat, Ali Saydam, Prof. Dr. Murat Yülek, Meliha Okur, Doç. Dr. Hatice Karahan, İbrahim Acar ve Doç. Dr. Kadir Tuna gündeme oturmuş konulara dair görüşlerini ortaya koydu. Türk kamuoyunun yakından tanıdığı uluslararası yazarlar Abdul Bari Atwan, Dr. Mamdouh G. Salameh, Prof. Dr. Obiyathulla Ismath Bacha, Robert M. Cutler, Pierre Chiartano ve Dimitri Triantaphyilou da derin analizleriyle, önceki sayılarda olduğu gibi Mayıs sayısında da Derin Ekonomi dergisinde yer alıyor. Her ay yeni sayısıyla ses getiren Derin Ekonomi, Türkiye’nin her yerinde, bütün gazete bayilerinde okurlarla buluşmaya devam ediyor.
ALBAYRAK MEDYA

Albayrak Medya’nın geçmişi, 1994 yılında çıkmaya başlayan Yeni Şafak Gazetesi’nin Albayrak Holding bünyesinde yayın hayatına devam etmesiyle başlar. Türkiye’nin en önemli medya kuruluşlarından biri olan Albayrak Medya, cesur ve dürüst yayıncılık anlayışıyla ve güçlü kadrosuyla bünyesinde Türkiye’nin yakından takip ettiği birçok markayı bulundurmaktadır.

Albayrak Medya, Yeni Şafak Gazetesi ve 2002 yılında yayın hayatına başlayan TVNET gibi güçlü markaların yanı sıra birçok dergiye de yatırım yapmaktadır. Mustafa Armağan’ın Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı Derin Tarih Dergisi, 2012 yılından bu yana okurlarla buluşmaktadır. Derin Ekonomi, Lokma, Nihayet, Cins, Gerçek Hayat, Skyroad ve Kırmızı Beyaz dergileri, Albayrak Medya’nın yatırım yaptığı diğer dergilerdir. Reklam Piri markası ise reklam alanında faaliyet göstererek alanında öncü olan markalardan biridir. Bunların yanı sıra bütün dergi ve gazetelerin okunabileceği Gazete Manşet ve Dergilik; dağıtım alanında Birlikte Dağıtım; internet yayıncılığı alanında ise Piri Medya ve yenisafak.com Albayrak Medya’nın yapısında olan diğer önemli hizmetlerdir.

Albayrak Medya her biri alanında donanımlı ve yetkin kadrosuyla, her geçen gün yeni bir marka ile yazılı, görsel ve dijital basında Türkiye’nin en güçlü medya kuruluşlarından biri olmaya devam etmektedir.

İlgili Haberler

Ekonomi
28 Mart 2024
İşi olmayana şartlı devlet desteği! 9.809 TL maaş almak isteyen bunu yapıyor!

Devlet işi olmayan vatandaşlara tek şartla maaş veriyor. 9 bin 809 TL maaş desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşların ise başvuru yapması gerekiyor. İşte işi olmayanlara şartlı devlet desteğine dair detaylar… Vatandaşların ekonomik koşullar çerçevesinde yaşadığı maddi zorluklara devlet çözüm üretmek için çeşitli projeler geliştiriyor. Ülkemizdeki vatandaşların ekonomik olarak ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri adına sunulan desteklerden birisi de çalışmayan, […]

Ekonomi
28 Mart 2024
4 kategoride olan dikkat: 2180, 3620, 5430 gün primle emeklilik başvuruları açık! 1992 – 2019 girişliler

4 kategoride emeklilik onaylandı. 2180, 3620, 5430 prim günü olanlar başvurularını yapabiliyor. 1992 ile 2019 arası sigorta girişi yapılanlar dikkat etsin. İşte 1992, 2000, 2002, 2004, 2008 sigorta girişlilere erken emeklilik başvurusu detayları… Emeklilik için gün sayan vatandaşlara SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) uzmanları erken emekliliğin formüllerini tek tek açıklıyor. Erken emekli olmak isteyen vatandaşlar içinse […]

Ekonomi
28 Mart 2024
Emekli maaşına ek 24.000 TL belediye desteği! Seçim öncesi başvuran kapıyor!

Emekli maaşlarına ek 24 bin TL ödeme belediyelerden yatıyor. Seçim öncesi başvuran ek ödemeyi kapıyor. İşte emeklilere 2024 belediye desteklerine dair detaylar haberimizde… 2024 yılı “Emekli Yılı” olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edildi. Diğer bir yandaysa emekliler için yeni düzenlemeler üzerinde çalışılıyor. Seyyanen zam planlamaları, emeklilik reformu, çalışma süresine göre maaş planlamaları, bayram […]

Ekonomi
28 Mart 2024
Marketler yarışıyor: Bayramda BİM eksik bırakmıyor! Ayçiçek yağı, toz şeker, çay, bayramlık ikramlar

Bayrama sayılı gün kalırken marketler adeta yarışa girdi. Her gün bir market aktüel indirimleriyle vatandaşları cezp ediyor. İşte BİM 29 Mart 2024 aktüel katalog indirimleri… Her Salı ve Cuma BİM marketleri aktüel katalog indirimlerini yayımlayarak vatandaşların en uygun fiyatlarla eksiklerini almasına olanak sağlıyor. Bayrama sayılı gün kalırken 29 Mart Cuma 2024 BİM aktüel katalog indirimleri […]