SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Taner Özdemir’den Kartalspor’un küme düşme olayına yönelik açıklaması

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartalspor Kulüp Başkanı Taner Özdemir, Kartalspor kulübünün Tarsus İdmanyurdu ile 1-1 berabere kalarak küme düştüğü son maçta yaşananları anlatan basın açıklaması yayınladı.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Spor Toto 2.lig’in 34.haftasında deplasmanda oynadığımız ve1 – 1 berabere kalarak küme düştüğümüz Tarsus İdmanyurdu karşılaşması sonrasında yaşanan olaylar ve kamuoyunu meşgul eden haberler sonrası şahsım ve yönetim kurulum adına bu açıklamayı yapmayı gerekli görmüş bulunmaktayım.

taner-ozdemir-kartalspor

“Zorlukları bilerek taşın altına elimizi koyduk”

Benim Başkanlığımdaki Yönetim Kurulu 8 Mart 2016 Salı günü gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul’da Oybirliği ile göreve geldi. Göreve geldiğimiz ilk gün ligin ikinci yarısında 8 hafta geride kalmasına rağmen bir galibiyet bile alamayan teknik kadroyu daha önceden belirlediğimiz isimlerle değiştirdik.

 

Kartalspor yönetimine aday olduğumuz zaman transfer döneminde olmadığımızı, takıma takviye yapamayacağımızı, geride kalan 25 haftada takımın sadece 23 puan toplayarak 17.sırada küme düşmeye en yakın aday olduğunu biliyorduk.

Fakat bu koşullarda bile biz inancımızı kaybetmeyerek ligde kalmak adına tüm gücümüzle son haftaya kadar çalıştık. Görevde bulunduğumuz son 9 haftada deplasmanda oynadığımız Aydınspor maçında 3 golümüzün geçersiz sayılarak mağlup edildiğimiz karşılaşma hariç mağlubiyetimiz bulunmamaktadır. Bu dokuz haftada 4 galibiyet 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet’le son 9 haftanın en başarılı takımlarından biri olduk.

 

“Bizimle beraber sıkıntılar çözüme kavuşmaya başladı.”

Geçmiş dönemde tesiste yemek dahi çıkmadığını, futbolcuların sanayide yemek yediğini herkes biliyor. Para konusuna gelince hiçbir futbolcu, Belediye Bakanımız Altınok Öz’ün devre arasında kulübe yönlendirdiği bağış dışında tek kuruş para alamadan geçinmeye çalışıyordu.

Biz geldiğimiz ilk günden itibaren her hafta futbolculara ödeme gerçekleştirdik. Prim verdik, maç başı ücretlerini ödedik bir şekilde onları parasız bırakmadık. Tesislerde düzenli yemeğimiz çıkmaya başladı, bazı haftalar oldu ki kulüp ortamından uzaklaştırmak için en nezih restaurantlarda yemek yedik. Bizden önce kulübün güvenliğini bile sağlayamadıklarını, kulübe hırsızlar girerek futbolcuların eşyalarını çaldıklarını da herkes biliyor. Güvenlik sorununu da çözüme kavuşturduk.

 

 

“En çok para alan, en az alacağı olan futbolcular para hırsını yenemedi”

 

Son haftaya girdiğimizde ise futbolcularda bir para hırsı baş gösterdi. Para ödenmeden antrenmanlara çıkmayacağız, içerideki primlerimiz ödensin maç başlarımız ödensin gibi sorunlar çıkartmaya başladılar.

Geldiğimiz günden beri hep iyi niyetle çalışarak futbolcularımıza para ödedik. Son Tarsus İdmanyurdu maçı öncesinde Çarşamba günü gerçekleştirilmesi gereken antrenmana futbolcular “para ödenmezse çıkmayacaklarını”, Tarsus’a da maç günü gideceklerini söylemeleri üzerine Kartal Belediye Başkanımız Sayın Op. Dr. Altınok ÖZ Kartal stadına gelerek futbolcuların isteklerini dinledi.

 

Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok ÖZ Futbolculara hiç kimsenin alacağının kalmayacağını, “Mayıs ayı içinde herkesin ödemelerinin yapılacağını” belirtmesi üzerine futbolcular, prim istediklerini dile getirdi. Bu talep üzerine Başkanımız, geçmiş sezonlarda Bolu’da oynanan Boluspor karşılaşması sonrasında lig’de kalan oyunculara prim ödediğini, Kaptan Uğur Utlu’nun da bunu çok iyi bildiğini belirterek bu konuda da gereğini yapacağını belirti.

Belediye başkanımızın stattan ayrılması üzerine soyunma odasında bir toplantı yapan futbolcularımız, Belediye Başkanımıza inanmamış olacaklar ki, antrenmana çıkmama kararı aldılar. Bunun üzerine Saadettin Demirtaş hocamızı yanıma çağırarak sen idmana çık peşimden gelen gelsin diye söyle, gerekirse sadece altyapıdan çıkan genç oyuncularımızı Tarsus’a götüreceğimi söyledim. Bu konuşma üzerine teknik direktörümüz Saadettin Demirtaş, futbolculara izin verdiğini ve bugünkü antrenmanı Paintball oynayarak gerçekleştireceklerini söyledi. Bende bunun üzerine peki dedim.

“Takım kaptanımız Uğur Utlu ve Anıl Şahin ile para krizi”

Bizler yine olayı büyütmedik ve Teknik kadromuzun isteği üzerine Perşembe günü yani maçtan iki gün önce Tarsus’a gitmek için uçak biletlerini aldık. Fakat futbolcularımız bu seferde biz maç günü Tarsus’a gideceğiz demeye başlamışlar. Bundan şahsımın haberi dahi olmadı, kaldı ki altyapı tesislerinde Başkan Vekilim Köksal Kır, Altyapıdan Sorumlu Yöneticimiz Ali Yüksel Yılmaz ve Genel Menajerimiz Murat Gülfırat, takım kaptanımız Uğur Utlu ve Anıl Şahin’le bir toplantı yapmışlar ve futbolcular orada da “Deplasmana ödemeler yapılmazsa gitmeyeceklerini” belirtmişler.

Bu olayı da maalesef Tarsus maçından sonra öğrenmiş bulunuyorum.  O sıradaki krizi arkadaşlarımız bana yansıtmadan Genel menajerimizin araya girmesiyle futbolcular ikna edilmesiyle aşılmış. Neden!  Bunları Tarsus’a gitmeden önce bana anlatmadınız? diye sordum. Şayet bu olayları bilseydim kesinlikle altyapıdan yetişen genç oyuncularla Tarsus’a giderdim.

 

Yine bir kriz çıkartılmadan Perşembe sabahı Kafile Başkanlığını Başkan Vekilim Köksal Kır’ın üstlendiği maç kafilesi hava yoluyla Adana’ya oradan otobüsle Tarsus’a geçti. Öğrendiğimiz ve duyduğumuz kadarıyla yine futbolcular kampta, biz yöneticiler için “Para getirmiyorlarsa gelmesinler” “Paraları yoksa burada ne işleri var” gibi konuşmalar sarf etmişler. Maalesef bunlardan da haberdar edilmedim.

 

“Bardağı taşırma seviyesine getiren olay kümede kalma maçı öncesi yaşanan disiplinsizlikler oldu.”

Teknik ekibin takımı iki gün önceden Tarsus’a götürmek istemesinin amacı Tarsus’un havasına uyum sağlamak ve iki gün önceden maça konsantre olmak olduğunu bildiğimiz için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık, ayrıca kadroda olmayan tüm oyuncularımızı da Tarsus’a götürerek bir aile olmak için her şeyi yaptık.

 

Başkan Vekilimiz ve Kafile Başkanımız Köksal Kır, Adanademirspor’la anlaşma sağlayan Teknik Direktör Yılmaz Vural’a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdikten sonra geç saatlerde Adana’da bazı futbolcularımızla karşılaşınca kendilerine burada ne işleri olduğunu sormuş, futbolculardan aldığı “Biz hocadan izin aldık, bu saatten sonra bize kimse karışamaz” cevabı üzerine kafilemizin kamp yaptığı otele geçerek, otelde bulunan yönetici arkadaşlarımızla yaptığı toplantıda, kafile başkanı olarak kendisinden habersiz Adana’da bulunan futbolcuların ve bu izni veren teknik ekibin görevine maç öncesi derhal son verilmesi gerektiğini söylemiş, fakat diğer yönetici arkadaşlarımız bu önemli maç öncesi huzursuzluk çıkar diye Başkan Vekilimiz Köksal Kır’ı ikna etmişler.  Ayrıca konuyu başkana iletmeyelim maç öncesi takımın ahengi bozulmasın demişler. Bugün keşke mani olunmasaydı belki işin ciddiyetini anlarlardı ve Tarsus Maçına daha iyi konsantre olarak belki maçtan galip ayrılırlardı diye düşünüyorum.


“Maç sonu yaşanan olaylar”

Şimdi gelelim maç sonuna. Maçtan sonra, son hafta yaşadığımız bu olaylar neticesinde ve küme üşmenin verdiği üzüntüyle soyunma odasına girdim. Sadece Burak Yılmaz’a (Bonus Kafa diye hitap ettiğim) sen sakat mıydın? diye sordum, o da bana hayır başkanım sakat değildim diye cevap verdi, bunun üzerine bizim yediğimiz golde topu rakibe kaptıran Abdullah Karmil, oturduğu yerden kalkıp üzerime doğru yürüyerek “Sen bana mı sallıyorsun” diyerek başlayan ve Kartalspor Kulüp Başkanına, bir futbolcuya yakışmayacak şekilde tepkiler vermeye başlamıştır. Bunun üzerine soyunma odasından çıktım.

 

Soyunma odasından çıktığımda Uçakla maça gelen taraftarların futbolcuları beklediğini, futbolcular dışarı çıktığından hiç hoş olaylar olmayacağını gördüm. Taraftarların “Futbolcuları takım otobüsüne alırsanız o otobüsü yakarız” demeleri üzerine, emniyet yetkililerinden güvenliği arttırmalarını istedim.

Fakat daha sonra aynı uçaklarla İstanbul’a döneceğimiz aklıma geldi. Bunun üzerine derhal bir karar alarak, tepki çeken bazı futbolcuların Adana Otogarına götürülerek İstanbul’a otobüsle dönmeleri talimatını verdim. Orada bulunan bir yöneticimizin abisi olan Şeref Kır’dan da rica ederek Emniyetle irtibata geçmesini çok tepki çeken futbolcu kafilesinin Adana Otogarına transferinde emniyetlerinin sağlanması konusunda yardım istemesi rica ettim ve oradan ayrıldım.

Daha sonra belki otobüste yer olmayacağını düşünerek uçak biletlerinin bir sonraki uçuşa ertelenmesi talimatını verdim. Bir sonraki uçuşta sabah 06:00 uçuşuydu.  Ancak Başkan Vekilim Köksal Kır, futbolculara çok sinirlendiğinden uçuşları benim bilgim dışında iptal etmiş.

 

Ben kulüp başkanı olarak futbolcuların Otobüsle dönmeleri konusunda talimat verdikten sonra bazı oyuncular sabah saat 06:00 uçağına kendilerine bilet almış. Uçuşları sabah olan bu futbolcular saat 23:00 civarı Adana Şakirpaşa Havalimanına gelince uçakları rötar yapan taraftarlarımızla karşı karşıya gelmiş ve bazı taraftarlarımız futbolculara saldırmaya çalışmış. Yine yöneticilerimiz İnan Demirel, Ali Yüksel Yılmaz, Genel Menajerimiz Murat Gülfırat kendilerini siper ederek futbolcuların darp edilmesini engellemiştir.

 

“Kartalspor’u 30 yıl öncesine götürenler mağduru oynamaya kalktılar.”

Ateşe benzinle giden bu futbolcularımız daha sonra sabah uçuşunu beklemek üzere Havalimanı Mescidinde yatarak uçuş saatini beklemişlerdir.  Kartal camiası Kartalspor’un küme düştüğüne ve 30 yıl sonra tekrar’dan 3.ligde mücadele edeceğine üzülürken, bu arkadaşlar paylaştıkları fotoğrafla mağdur edebiyatı yaparak Türk futboluna son 5 yılda 60 profesyonel oyuncu kazandıran, milli takımlara Volkan Demirel, Servet Çetin, Egemen Korkmaz, Olcan Adın gibi isimler kazandıran 67 yıllık bir kulübün adını karalamaya çalışmışlardır.
Kaldı ki futbolcuların otobüsle dönmeleri talimatını verdikten sonra bizimle gelen futbolcular dışında sadece teknik ekip ve tepki çeken 13 futbolcunun biletleri kendi güvenlikleri açısından iptal ettirilmiştir. Bundan daha mantıklı bir şey olamazdı. Ya da o oyuncular hala taraftarlarla aynı uçakla dönebileceklerini mi zannediyorlardı?
Ben kulüp başkanı olarak takımı Uçakla yada Otobüsle seyahat ettiririm, kimse biz uçakla gideceğiz, yada şu ulaşım aracını tercih ediyoruz diyemez. Ama sorumsuzlarda cezasız kalmaz.

Olayın gerçek yüzü budur, kimse boş yere Futbolcuların sorumsuzluklarını Kartalspor Kulübüne yüklemeye çalışmasın. Kaldı ki o resmi servis edenler, bu kadar özveriyle gece gündüz bu futbolcular için varını yoğunu ortaya koyan bir kulüp başkanını ve Kartalspor kulübünü haksız yayınlarla hedef haline getirmiştir.

Olayların takdirini kamuoyuna bırakıyoruz.

Saygılarımla
Taner ÖZDEMİR
Kartalspor Kulüp Başkanı

İlgili Haberler

Spor
18 Nisan 2024
UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Heyecan Dorukta: Yarı Finalistler Yarın Belli Oluyor!

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçları yarın oynanacak. Fenerbahçe, ilk maçta 3-2 mağlup olduğu Olympiakos’u Ülker Stadı’nda ağırlayacak. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final rövanşında, deplasmanda 3-2 yenildiği Olympiakos ile Ülker Stadı’nda karşılaşacak. Maç, 22.00’de başlayacak ve TV8’den canlı olarak yayınlanacak. Sarı-lacivertliler, evinde avantajı lehine çevirip yarı finale yükselmeyi hedefliyor. DİĞER ÇEYREK […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]