SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

POTLAÇ PAZARINDA KADIN EMEĞİ

Yayınlanma:
ABONE OL
Kızılderililerin değiş-tokuş bayramlarına verilen isim olan “Potlaç” Kadıköy Belediyesi’nin girişimiyle ilçede açılacak “Kadın Emeği Pazarı”na ilham oldu. Mayıs sonunda açılacak pazara başvurular başladı.

Kadıköy Belediyesi ve Kadıköylü kadınların düzenlediği Kadın Forumu ve Çalıştaylardan çıkan sonuçlar doğrultusunda kadın emeği pazarı projesi geliştirdi. Kızılderililerin değiş-tokuş bayramlarına verilen isim olan “Potlaç” dan ilham alınan kadın emeği pazarı projesi “Potlaç”, geçtiğimiz günlerde Kadıköylü kadınların katılımıyla gerçekleştirilen iki ayrı toplantıda tanıtıldı.

KADINLAR İÇİN EK GELİR

Toplantıyı açan Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Bahar Yalçın, fikrin gelişim sürecini şu şekilde aktardı: “Kadıköy Belediyesi’nin uygulanmaya devam eden Yerel Eşitlik Eylem Planı kapsamında, kadınların taleplerinin sonucunda belirlenen bir hedef var. O da Kadıköylü kadınlar için bir gelir yaratılması ve buna yönelik olarak kamusal alanlarda periyodik pazar yerleri kurulması. Potlaç Pazar Yeri uygulaması da bu hedef üzerinden gerçekleştirildi. Çeşitli toplantılar yaptık. Kadıköy Belediyesi’ndeki çeşitli birimler bir araya geldi ve fikir teatileri sonucunda daha önce uygulanmış örneklere de bakarak bu projemizi geliştirdik” dedi.

POTLAÇ: DAYANIŞMA ve BAĞ KURMA

Potlaç Kadın Emeği Pazarı kısa vadede Kadıköy’de yaşayan ve gıda dışı üretim yapan kadınların, ürünlerini satarak gelir elde etmesini, belediye iletişim halinde olmasını ve üretimlerini geliştirmeye yönelik danışmanlık ve ilgili yönlendirmelerden faydalanması planlanıyor. Uzun vadede ise mevcut ağı geliştirerek, kapasite geliştirme, ürün tasarımı ve iyileştirmesi, liderlik, girişimcilik ve kooperatifçilik gibi konularda kadınlara Kadıköy Belediyesi olarak destekler sunulacak.

ADİL BİR PAZAR İÇİN ROTASYON

Sadece el emeği ürünlerle başvuru yapılabilecek Potlaç’da gıda ürünleri satılmayacak. Ürün çeşitliğinin sağlanması, rekabetin asıl amacının önüne geçmemesi, farklı işleve sahip ürünlerin pazara konulması ve herkesin faydalanabilmesi için de pazar rotasyonla işletilecek. Her üretici kadının pazardan en adil ve en sık biçimde faydalanması amacı ile getirilen rotasyon kuralı, başvuru yoğunluğuna göre kadınların kaç kez ürünlerini sergileyeceklerini belirleyecek.

KİMLER KATILABİLİR?

Potlaç’a katılmak ise çok kolay. Kadıköy’de ikamet etmek, kendi ürettiği bir ürünün satışını yapacak olmak ve 18 yaşını doldurmuş, kadın ya da LBTİ birey olmak bu ağın bir parçası olmak yeterli. Söz konusu koşullara uygun olanlar 2-20 Mayıs tarihleri arasında Hasanpaşa Sosyal Destek ve Eğitim Merkezi’nde bulunan “Potlaç Başvuru ve Danışma Masası”na ürettiğiniz ürünün örnekleri ve Kadıköy’de oturduklarını belgeleyen ikamet belgesi ile başvurabilir.

Pazar yerinin ilk açılışının 27-28-29 Mayıs tarihlerinde olması planlanıyor. Pazar her açıldığında 20 stant ve 2 sivil toplum kuruluşu standına yer verilecek. Potlaç Kadın Emeği Pazarı, Moda Çay Bahçelerindeki alanda kurulacak. Pazarın haftada 3 gün; cuma, cumartesi, pazar günleri saat 10.00 ile 19.00 arasında açık olması planlanıyor.

Tüm resimleri indirmek için

Ek Dosyalar

msword IconPOTLAÇ PAZARINDA KADIN EMEĞİ.docxİndir
Kadıköy Belediyesi Basın Danışmanlığı

Hasanpaşa 34722 İstanbul TR

T:+90 216 542 50 87 F:+90 216 414 67 19

kadikoybasin@gmail.com www.kadikoy.bel.tr

Bu bülten sizinle ne kadar ilgili?
One Star Two Star Three Star Four Star Five Star
Bu eposta “Kadıköy Belediyesi” adına habermerkezi@kadikoygazetesi.com adresine gönderilmiştir.
“Kadıköy Belediyesi” ile ilgili basın bülteni veya basın daveti almak istemiyorsanız marka ayarları için lütfentıklayınız.
Tarafınıza gönderilen basın davetleri ve basın bültenleri ile ilgili ayarlarınızı yapmak veya basın bülteni / basın daveti almak istemiyorsanız lütfen tıklayınız.
powered by Faselis
CID: Dy85A,4,5748,111964-198810-55417231181
Bu epostayı görüntülemekte zorluk yaşıyorsanız: Lütfen tıklayınız.

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]