SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Başkan Yazıcı, Tuzla Gençliğiyle Kariyer Günleri’nde Buluştu

Yayınlanma:
ABONE OL

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Kariyer Günleri’nin kapanışında ilçe gençliğiyle buluştu. Gençlere “Bilgili Olun” çağrısında bulunan Başkan Yazıcı, “Ne meslek edinirseniz edinin başarıyı elde ettiğiniz zaman geriye dönüp baktığınızda eğer ki kaybettikleriniz fazla ise o başarı, başarı değildir” dedi.
Eğitim Kenti Tuzla’da Tuzla Kaymakamlığı, Tuzla Belediyesi, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tuzla Rehberlik Araştırma Merkezi işbirliğiyle düzenlenen Tuzla Kariyer Günleri sona erdi. Tuzlalı 6.000 öğrenci 40 üniversitenin temsilcileri ile buluşarak doğru tercih konusunda destek aldı. Tuzla Kariyer Günleri kapanış programında Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün “Gençlik ve Gelecek”, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ise “Geleceğin Meslekleri ve İş Dünyası” konulu söyleşide Tuzlalı gençlerle buluştu.

baskan-yazici-tuzla-gencligiyle-kariyer-gunlerinde-bulutu (3)

Gençlerin geleceğinin şekillenmesinde meslek seçiminin önemine vurgu yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Hayatınızda doğru tercihler yaparsanız, doğru kararlar verirseniz hayatınız eninde sonunda istediğiniz yönde, gerçekten olumlu yönde ilerleyecektir. Ne kadar farklı insanlardan bilgi alırsanız alın ancak kendi aklınızla akıllı olursunuz. Kendi ayaklarınızın üzerinde durursunuz. Dolayısıyla burada her zaman her bilgiyi almaya gayret edersiniz ama kendi yolunuzu çizer hayatınıza devam edersiniz. Bu da önemli bir şeydir. Kendi tercihlerinizin her zaman ön planda olması gerekir.” dedi.

Ne Yaparsanız Yapın Bilgili Olun
Üniversite yıllarında bir öğretim görevlisinin “Eğer ki bilgisayar öğrenmezseniz doktorluk bile yapamazsınız.” dediğini belirten Başkan Yazıcı, “Şu anda o devirdeyiz” dedi. Başkan Yazıcı, “Eğer gelecekte meslek edinecekseniz, bu mesleği seçerken neye dikkat edecekseniz? Bulunduğunuz çağın teknolojisine mutlaka sahip olmak zorundasınız. Çağın gerekli teknolojisini iyi takip edebilirseniz ancak çağdaş bir insan olabilirsiniz. Bu da meslek seçiminden tutun da geleceğe dair bütün kaygılarınızı giderecek yolunuzu çizecek olan yöntemi belirlemeniz ile belli olacaktır. Sizler meslek seçerken artık çok şanslısınız. Sizin çoktan seçme şansınız da var ama biz o dönemlerden bu dönemlere gelirken daha iyisini size sunabilmek için gayret sarf ediyoruz. Gelecek teknoloji ile şekillense de ne yaparsanız yapın simit bile satıyorsanız en iyisini yapmanın yolunu bulmak zorundasınız. Sizden şunu rica ediyorum. Ne yaparsanız yapın bilgili olun, bilgiye sahip olun. Hayatınızda nerede olursanız olun tek bir sınıflandırma ile karşılaşıyorsunuz. Mesleğinizi ne seçerseniz seçin geleceğin mesleğini de seçseniz çok klasik eski bir mesleklerden de seçseniz eğer ki biliyorsanız farklısınız, eğer ki bilmiyorsanız her zaman ayrılırsınız.” şeklinde konuştu.

Kaybettikleriniz Fazla İse O Başarı, Başarı Değildir
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, bir öğrencinin “Sizce başarı nedir” şeklinde sorusuna “Şu anda öğrenci iken başarınızın bu olması gerekiyor. Yani öğrencinin amacı sınıfında başarılı, bilgili olmak, ona göre sınıfını geçmek ve üniversite sınavını kazanmak. Ama başarı sadece bunlar ile yeterli değil. Bundan sonraki devamını da getirmek. Biraz önce söylediğim gibi ne meslek edinirseniz edinin başarıyı elde ettiğiniz zaman geriye dönüp baktığınızda eğer ki kaybettikleriniz fazla ise o başarı, başarı değildir. Dolayısıyla hayatı her haliyle yaşayarak o başarıyı elde etmektir asıl olan. Bu dünyada başarının ölçütleri vardır ama çok şey kaybederek özünüzden fedakârlık yaparak elde edilen başarı, bazen sizi mutsuzluğa ve başarısızlığa itecektir. O yüzden bir şeyler kaybetmeden özünüzle, geleneğiniz, göreneğiniz, ananenizle, fikirlerinizle, inançlarınız ile beraber bir şeyi başarıyorsanız gerçek başarı odur diye düşünüyorum.” yanıtını verdi.
Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, organizasyona desteği ve katkılarından dolayı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya plaket ve gençlerle çekilmiş çerçeveli bir fotoğrafını hediye ederek teşekkür etti.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]