SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Engelleri birlikte aşıyoruz projesi, 4. kez gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
ABONE OL

Sancaktepe’de engelleri birlikte aşıyoruz projesi, bu yıl 4. kez gerçekleştirildi.

Proje Koordinatörlüğünü Eğitimci Sevilay Yiğit Ulukan’ın yaptığı “ Engelleri Birlikte Aşıyoruz” sosyal sorumluluk projesinin 4.cüsü Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

 

Türkiye Beyaz Ay Derneği, Maltepe Özel Kanca Anaokulu ve Özel Sancaktepe Saygın Anaokulu işbirliği ile gerçekleştirilen etkinliğin ev sahipliğini Özel Sancaktepe Saygın Anaokulu yaptı.

engelleri-birlikte-asalim

Etkinliğin amacı, okul öncesi çocuklarda engelliler üzerine dikkat çekerek farkındalık oluşturmak. Bu amaçla gerçekleştirilen ve 4.cüsü yapılan projenin etkinliğinde konuşan proje koordinatörü Sevilay Yiğit Ulukan “Özel Sancaktepe Saygın Anaokulu olarak “Engelleri Birlikte Aşıyoruz” adıyla sosyal sorumluluk ve duyarlılık kapsamında bu yıl 4. sünü gerçekleştirdiğimiz “Okul öncesi çocuklarda Engelliler üzerine dikkat çekerek “bir kez daha farkındalık oluşturduk.

Engelli kardeşlerimizin toplumda hak ettikleri noktaya gelmesini hedefleyen projemiz de insanın gözünün görmemesinin, kulağının duymamasının bir eksiklik ve engel teşkil etmediğini, hiç birimiz gelecekte herhangi bir sebeple engelli duruma düşebileceğimizi bunun sonucunda da yürüyemeyeceğimizi, konuşamayacağımızı, hissedemeyeceğimizi asla unutmamalıyız. Engelli kardeşlerimizin sorunlarını, onlara üzülerek değil tam aksi imkanlar oluşturarark bizler gibi olağan bir hayat sürmelerini sağlamaktır “ diye konuştu.

sevilay-ulukan

Ulukan ayrıca projeye destek veren, Türkiye’nin ilk görme engelli milletvekili Lokman Ayva, Kartal Kaymakamı Cemil Aksak, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Aka, Sancaktepe Yeşilay Şube Başkanı Dr.Abdullah İnan, Sancaktepe Belediyespor Kulübü yönetim kurulundan Hasan Kaloğlu, Doğru Cevap Özel Öğrt. Kursları yönetim kurulundan Sayın Adem İriç, özel okul yöneticilerine, iş adamlarına ,dernek başkanlarına, Proje ortağı olan Türkiye Beyaz Ay Derneği yönetici ve öğretmenlerine, Özel Kanca Anaokuluna ,tüm veli ve öğrencilerine, 2 yıldır destek veren Karadayı dizisinin Selimi, Med cezir dizisinin Salih abisi ,şimdiler de kördüğüm dizisinin Bülenti ,Star Tv’de yeni başlayan 46 dizisinin Kriminal Burak’ı oyuncu İbrahim Şentürk, Sunuculuğu üstlenen TRT Çocukta uzun yıllar sunuculuk yapmış, Türkiye’in en iyi kabiliyetlerinden, ünlü taklitçi ve tiyatrocu Sezgin Maden’e teşekkür etti.

 

Sunuculuğunu Sezgin Maden’in yaptığı etkinliğe, Kartal Kaymakamı Cemil Aksak, İlçe Milli Eğitim müdürü Ali Rıza Aka, Türkiye Beyaz Ay derneği başkanı Lokman Ayva, Kanca İnşaat yönetim kurulu başkanı Ahmet Gökhan Kanca, Sancaktepe Belediyespor yönetim kurulu üyeleri Hasan Kalaoğlu, Yüksel Durmuş, Türkiye Yeşilay Sancaktepe Şube Başkanı Dr. Abdullah İnan, Kanca Anaokulu ve Saygın anaokulu öğrenci velileri katılan isimler arasındaydı.

Etkinlikte çocukların yaptıkları hareketli dans ve folklor gösterileri izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı, Ayrıca Milletvekili ve Türkiye Beyaz Ay Derneği Başkanı Lokman Ayva tarafından, Özel Sancaktepe Saygın Anaokulu Kurucusu ve proje koordinatörü Sevilay Yiğit Ulukan ile Özel Maltepe Kanca Anaokulu Kurucusu Özlem Kanca’ya teşekkür plaketi verildi.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]