Fun Run Series’in 7 km’lik Pendik etabı, “İstanbul’u İyilik İçin Koşuyorum” sloganıyla sahil şeridinde koşuldu. Gencinden yaşlısına 1600 kişinin katıldığı koşuda erkeklerde birincilik elde eden Aykut Taşdemir’e kupasını Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin verdi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ.’nin organizasyonu ve Pendik Belediyesinin desteğiyle düzenlenen Fun Run Series’in 7 km’lik Pendik etabı, Türk Kızılayı’na destek için koşuldu. Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in startı ile başlayan koşuda her yaştan 1600 kişi derece elde etmek için ter döktü. Sunuculuğunu Merve Aydın ve Hasan Yalnızoğlu’nun yaptığı organizasyon, Pendik Sahilde ısınma hareketleriyle başladı. Ardından gerçekleşen koşu sonunda kadınlarda 28.07’lik derecesiyle Yeliz Kurt, erkeklerde ise 22.59’luk derecesiyle Aykut Taşdemir birincilik elde ederek kupanın sahibi oldu. Yarışmada dereceye giren tüm sporculara madalya ve kupaların yanı sıra Pendik Belediyesi tarafından tablet hediye edildi.
88 yaşında 7 kilometreyi koştu
Yaklaşık iki saat süren koşuya Belediye Başkanı Kenan Şahin, Kaymakam Osman Tunç ve Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’ın yanı sıra Türkiye’nin en yaşlı atleti unvanına sahip 88 yaşındaki Erdoğan Dulda da katıldı. 80 yıldan beri koştuğunu belirten Dulda, gençlere taş çıkartan performasıyla 7 kilometrelik koşuyu tamamlayarak dereceye girenlerle birlikte şeref kürsüsüne çıktı.
Geliri Kızılay’a
Türk Kızılayı’nın “İyilik Koşusu” kopseptinde “İstanbul’u İyilik İçin Koşuyorum” sloganıyla gerçekleşen koşudan elde edilen gelir de Türk Kızılayı’na bağışlandı.
Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin: Spora desteğe devam
Fun Run Series’in Pendik etabının son derece yoğun bir katılımla gerçekleştiğini belirten Belediye Başkanı Kenan Şahin, “Spora ve sporcuya destek veren bir Belediye olarak bu tür organizasyonları şehrimize kazandırmaya devam edeceğiz. Amacımız her yaştan insanı sporla buluşturmak” dedi.
İlgili Haberler
AK Parti İstanbul’dan Teşkilatlara Dijital Medya ve İletişim Eğitimine başladı
Burak Bora Anadolu Lisesi’nden Kan ve Kök Hücre Bağışı
Anayasa ve Toplum Ahlakı İçin Haykırdılar “Aile Kırmızı Çizgimizdir”
Saadet Partisi Kartal İlçe Başkanı Hayati Durmuş oldu
Kartal Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası’ndan Unutulmaz Konser
Kartallı Kürek Sporcusu Fatih Ünsal, Türkiye Şampiyonu oldu Avrupa Yolunda!