SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Pendik Belediye Meclisi’nden ortak deklarasyon

Yayınlanma:
ABONE OL

Pendik Belediye Meclisi, darbe girişimi sebebiyle ortak bir deklarasyona imza attı.  AK Parti ve CHP grupları, deklarasyonda darbe girişimini şiddetle kınayarak demokrasinin ve millet iradesinin yanında olduklarını ifade ettiler. 

Pendik Belediye Meclisi, darbe girişimi sebebiyle özel gündemle toplandı. Milletin topyekün bir direnişle püskürttüğü hain kalkışma hakkında ortak bir bildiri düzenleyen AK Parti ve CHP grupları, ay yıldızlı bayraklarla süslenen meclis salonunda bir araya geldi.

pendik-belediyesinden-ortak-mili-aciklama

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin başkanlığında toplanan mecliste, demokrasi şehitleri için saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.  Başkan Şahin, yaptığı konuşmada  “Pendik halkı adına duruşumuzu ifade etmek üzere bir araya geldik. Farklılıklarımızın bilincinde olarak temel değerlerimizin çatısı altında topyekün şekilde bir oldukça ülkemiz ve milletimiz hep kazanacaktır.” dedi.

Ardından CHP grubu adına Cengiz Aycan, halka rağmen yapılan hiçbir girişimin başarılı olamadığını belirtirken, Ak Parti Grup Başkanı Şerafettin Taştan, darbeye karşı bayraklarını alarak geceler boyu nöbet tutan, meydanları dolduran bir milletin ferdi olmaktan onur duyduklarını ifade etti. Şehitlere rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

AK Parti Grup Başkan V. Şerafettin Taştan ve CHP Grup Bakan V. Cengiz Aycan’ın imzasını taşıyan ortak deklarasyon şöyle: 

 

Pendik Belediye Meclisi Darbe Girişimi ile İlgili Ortak Deklarasyonu

Bizler Pendik Belediye Meclisi çatısı altındaki AK Parti, CHP Grupları ve tüm Meclis Üyeleri olarak aziz milletimizin kendisine, milli iradeye, devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisine yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi, Türk Demokrasi tarihine bir kara leke olarak girmiştir.

Aziz Milletimiz, darbenin karşısında durmuş ve bu kanlı darbe girişimini engellemiştir. Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz millet her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir.

O gece Türk Milletinin, devletine ve milli iradeye verdiği destek tarih boyunca unutulmayacaktır. Dünya demokrasi tarihinin şanlı bir tablosu olarak kaydedilmiştir.

Herkes bilmelidir ki; bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı her türlü girişim, karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır.

Türkiye Büyük Millet Meclisimizdeki tüm siyasi partilerimiz ve Milletimiz gibi Pendik Belediye Meclisi de, darbe girişimine ortak bir tavır ve ortak bir dille karşı durmaktadır.

Bu ortak tavır, milli irade ve milletimizi daha da güçlendirmiştir.

Pendik halkının temsilcisi olan bizler, tüm halkımız ve kurumlarımızla milli iradenin ve demokrasinin yanındayız. Milli iradeye hep birlikte sahip çıkıyoruz ve ebediyen de sahip çıkacağız. Türkiye’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının somut delili, bu ortak bildiridir. Milletimiz müsterih olsun.

Bu şanlı direniş sırasında, milletimizin aziz fertlerinden pek çok vatandaşımız şehit olmuştur.

İstanbul Büyükşehir Belediyemiz önündeki direniş sırasında 17 kardeşimiz, Pendik ilçemizden de direniş sırasında 4 kardeşimiz hayatlarını kaybetmiştir. Çok sayıda vatandaşımız da yaralanmıştır.

Darbeye direnirken şehit olan kardeşlerimizi rahmetle anıyor; yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun.

İlgili Haberler

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
13 Nisan 2024
Antalya teleferik kazasında bilirkişi raporu çıktı! 13 kişi için gözaltı kararı alındı

Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında bilirkişi raporunun ortaya çıkmasının ardından 13 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. İşte detaylar… Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında 13 kişi için gözaltı kararı alındı. Adalet Bakanı Tunç Yılmaz, teleferik kazasına ilişkin olarak, teleferik hattını işleten firma ve teleferik hattının bakım ve onarım işlerinden sorumlu olan firma ve çalışanlarının içlerinde bulunduğu […]

Genel
13 Nisan 2024
Antalya’daki teleferik faciasında yeni gelişme: Periyodik bakımları yapılmamış

Antalya’da bir kişinin hayatını kaybettiği 7 kişinin yaralandığı ve yüzlerce kişinin mahsur kaldığı teleferik faciası ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı İbrahim Atmaca’nın açıklamalarına göre, Antalya’daki Tünektepe Teleferik Tesisi’nde yaşanan facia, yıllık periyodik bakımların yapılmamış olmasından kaynaklanıyor. 2017 yılında ruhsatlandırılan kişilerin gerekli yıllık kontrollerin gerçekleştirilmediği belirtildi. Tesisin Bakım Geçmişi : […]

Genel
13 Nisan 2024
Çıtır Çıtır Patates Kızartması Yapmanın Sırrı Bulundu! Yağın İçine Birkaç Damla Eklemek Yetiyor

Patates kızartması yaparken bazı püf noktalarına dikkat etmek çıtır çıtır kızartmaları yapmanızı sağlayabilir. İşte patates kızartması yaparken dikkat edilmesi gerekenler… Patates kızartması ne yapsanız istediğiniz gibi olmuyorsa size harika püf noktaları hazırladık. Bunları deneyerek artık çıtır çıtır ve daha lezzetli patates kızartmaları yapabilirsiniz. Kızartma yağının içine birkaç damla eklemek yetiyor. İşte Çıtır çıtır patates kızartması […]