SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

40 ülkenin gençlik temsilcisinden darbeye karşı ortak bildiri

Yayınlanma:
ABONE OL

40 ülkenin gençlik temsilcileri 15 Temmuz darbe girişimine karşı ortak bildiri yayınladı.

BM Dünya İnsani Zirvesi Gençlik Danışma Kurulu ve İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş’ın çağrısı üzerine toplanan 40 farklı ülkenin gençlik temsilcileri ve uluslararası öğrenciler, 15 Temmuz darbe girişimine karşı ortak bildiri yayınladı.

Bildiride Türkiye’nin güçlü olup ayakta durduğu sürece, tarihte olduğu gibi bugünün dünyasında da mazlumlar için bir umut olmaya devam edeceği ifade edildi.

40 ülkenin gençlik temsilcileri ve uluslararası öğrenciler tarafından yayınlanan ortak bildirinin tam metni şu şekilde:

Biz dünyanın farklı ülkelerinden eğitim görmek amacıyla Türkiye’ye gelen uluslararası Müslüman öğrencileriz.

15 Temmuz 2016 tarihinde Türk milletinin egemenlik haklarını gasp etmek amacıyla FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine üzülerek şahitlik ettik.

Türk milleti, asker kılığında kendisine silah doğrultan terör örgütü mensuplarına, Türkiye için olduğu kadar İslam dünyasının istikbali için de büyük önem arz eden Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kendisine yaraşır biçimde karşı koymuş, vatanını ve devletini sonuna kadar savunmuş, böylece dünya genelinde baskı altında bulunan tüm halklar için örnek teşkil etmiş ve umut olmuştur.

Biz Türkiye’de okuyan öğrenciler olarak, ülkelerimize döndüğümüzde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türk milletinin bu onurlu duruşunu kendi insanlarımıza anlatacağız ve tüm Müslümanları emperyalist güçlere karşı birlik olmaya davet edeceğiz.

Türkiye’de eğitim gören uluslararası öğrenciler olarak inanıyoruz ki, Türkiye güçlü olup ayakta durduğu sürece, tarihte olduğu gibi bugünün dünyasında da mazlumlar için bir umut ışığı olmaya devam edecektir.

Bu vesile ile eğitim aldığımız Türkiye’de bize gösterilen samimi yaklaşım ve misafirperverlikten dolayı tüm Türk halkına teşekkürü bir borç biliyor, ikinci vatanımız olarak gördüğümüz Türkiye’yi hedef alan bu kanlı darbe girişiminde şehit olanlara Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Türkiye kamuoyuna saygıyla duyurulur…

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]